dijous, 7 de juny del 2012

Amanida de tomàquet, mozzarella, alvocat i ou. L’alimentació a l’estiu.


Encara no som a l’estiu però ja comença a fer calor i la nostra alimentació també està canviant. Deixem enrere els menjars més calòrics i més condimentats i també els menjars ben calents que tant de gust venen a l’hivern.
Amb la calor necessitem una major hidratació, per tant, a l’estiu  predominaran a la nostra dieta els aliments que, a més de ser nutritius, ens aportin una bona quantitat d’aigua i de fibra.
A més, com que a la cuina acostuma a fer calor, el que més ens vindrà de gust seran els plats ràpids, freds i de preparació fàcil. 
Les amanides seran, doncs, les grans estrelles de l’estiu i també les sopes i purés freds, les verdures i les fruites. Aquests aliments ens proporcionaran vitamines, minerals, fibres i antioxidants.
Per aprofitar al màxim tots els nutrients el més adequat és consumir les fruites i verdures crues, però ben rentades amb aigua abundant per eliminar qualsevol residu tòxic.
Amanides com la que avui he fet, són ràpides i fàcils de preparar i ens aporten fibra, aigua i els nutrients més adequats per l’època de calor i si a més afegim una mica de proteïna, com és el cas de la mozarella i de l’ou, tindrem un plat complet ràpid i nutritiu.

Amanida de tomàquet, mozzarella, alvocat i ou.

Ingredients:
4 tomàquets
2 mozzarelles
4 ous
1 alvocat
Oli d’oliva, pebre negre, mix d' herbes per pizza i sal.

Preparació:
-Feu bullir els ous durant 8 minuts fins que siguin durs.
-Retireu els ous i deixeu-los refredar per pelar-los i tallar-los a rodanxes després.
-Per emplatar, col·loqueu una capa de tomàquet tallat a trossos, a sobre una capa d’alvocat també tallat a trossos
-Per sobre disposeu les rodanxes de mozarella tallada i també les rodanxes d’ou dur.
-Amaniu amb una mica de sal, oli, pebre negre i herbes per pizza.
-Serviu una mica fred. 




.
.

2 comentaris:

  1. Conxita,
    Has preparar una a manida ben fresca. Entra per la vista amb aquesta fotografia.
    Nani

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta aquesta amanida fresqueta de la nevera deu estar espectacular.

    ResponElimina