Encara no som a l’estiu però
ja comença a fer calor i la nostra alimentació també està canviant. Deixem
enrere els menjars més calòrics i més condimentats i també els menjars ben calents
que tant de gust venen a l’hivern.
Amb la calor necessitem una
major hidratació, per tant, a l’estiu predominaran a la nostra dieta els aliments
que, a més de ser nutritius, ens aportin una bona quantitat d’aigua i de fibra.
A més, com que a la cuina
acostuma a fer calor, el que més ens vindrà de gust seran els plats ràpids,
freds i de preparació fàcil.
Les amanides seran, doncs,
les grans estrelles de l’estiu i també les sopes i purés freds, les verdures i
les fruites. Aquests aliments ens proporcionaran vitamines, minerals, fibres i
antioxidants.
Per aprofitar al màxim tots
els nutrients el més adequat és consumir les fruites i verdures crues, però ben
rentades amb aigua abundant per eliminar qualsevol residu tòxic.
Amanides com la que avui he fet,
són ràpides i fàcils de preparar i ens aporten fibra, aigua i els nutrients més
adequats per l’època de calor i si a més afegim una mica de proteïna, com és el
cas de la mozarella i de l’ou, tindrem un plat complet ràpid i nutritiu.
Amanida de tomàquet,
mozzarella, alvocat i ou.
Ingredients:
4 tomàquets
2 mozzarelles
4 ous
1 alvocat
Oli d’oliva, pebre negre, mix d' herbes per pizza i sal.
Preparació:
-Feu bullir els ous durant 8
minuts fins que siguin durs.
-Retireu els ous i
deixeu-los refredar per pelar-los i tallar-los a rodanxes després.
-Per emplatar, col·loqueu
una capa de tomàquet tallat a trossos, a sobre una capa d’alvocat també tallat
a trossos
-Per sobre disposeu les
rodanxes de mozarella tallada i també les rodanxes d’ou dur.
-Amaniu amb una mica de sal,
oli, pebre negre i herbes per pizza.
-Serviu una mica fred.
.
.
Conxita,
ResponEliminaHas preparar una a manida ben fresca. Entra per la vista amb aquesta fotografia.
Nani
Quina bona pinta aquesta amanida fresqueta de la nevera deu estar espectacular.
ResponElimina