La pasta, elaborada amb blat
i aigua, conté aproximadament un 75% d’hidrats de carboni, un 14% de proteïna,
un 1% de greix i un 10% d’aigua i minerals. Una ració de pasta (100 grams)
aporta unes 365 calories.
La pasta és sobretot una excel·lent font d’hidrats de carboni complexes
d’absorció lenta que proporciona nivells estables de glucosa a la sang, això
vol dir que la pasta ens proporciona energia.
La qualitat nutricional de
la pasta augmenta a més amb tots els ingredients amb que l’ acompanyarem.
La pasta és un aliment
adequat per a tothom, per totes les situacions i per totes les edats.
- Als nens, als adolescents,
als esportistes, als estudiants els aportarà l’energia necessària.
- Adequada també per a la
gent gran perquè és fàcil de digerir.
- Per a les persones que
tenen sobrepès i volen aprimar-se, ja que el seu contingut en greixos és mínim
i per contra sacia. La pasta no engreixa, tot dependrà de amb què l’acompanyem.
- Igualment és interessant
per als diabètics, ja que els hidrats de carboni complexes afavoreixen el pas
gradual de glucosa a la sang i manté els nivells estables.
- Per a les persones que
tenen els nivells de colesterol elevat també és molt recomanable perquè estudis
científics han demostrat que la pasta disminueix els nivells elevats de
colesterol a la sang, a més d’afavorir el funcionament normal de la glàndula
tiroides.
Per totes aquestes raons, perquè és fàcil i ràpida de preparar i perquè permet una immensa varietat de
preparacions, la pasta és un aliment fonamental a la nostra alimentació.
Només hi ha un grup de
persones a les quals no es pot recomanar el seu consum i són els celíacs, és a
dir, aquells que presenten una intolerància al gluten, però per aquest
col·lectiu avui en dia la industria alimentària elabora pastes sense gluten
d’una alta qualitat.
Tallarines amb crema de
mozzarella i tomàquets xerris
Ingredients:
Per a 2 persones:
200 grams de tallarines o spaguettis
1 mozzarella
tomàquets xerris
1 llauna d’anxoves amb oli
d’oliva
1 grill d’all
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Orenga
Preparació:
Talleu els tomàquets per la
meitat.
Col·loqueu-los en un bol amb
una mica d’oli, l’all picat, una mica de sal i de pebre negre.
Talleu la mozzarella a
trossets i la meitat de l’aigua de la mozzarella i tritureu tot fins que quedi
una crema.
Afegiu a la crema una mica
de sal, una mica de pebre i una mica d’orenga.
Bulliu la pasta, escorreu-la
i poseu-la en un bol amb una mica d’oli perquè no s’enganxi.
Serviu la pasta posant la crema
de mozzarella per sobre i a continuació els tomàquets amanits i les anxoves.
Aquesta recepta és una
adaptació meva a la recepta que apareix a la revista Cuina especial Primavera
–Estiu anomenada Pappardelle amb crema de mozzarella i tomàquets petits.
Conxita, m'agrada molt aquest plat: pasta, tomàquets i mozzarella. No podem demanar res mes. Feliç tarda de diumenge.
ResponEliminaNani