dijous, 31 de maig de 2012

Tallarines amb crema de mozzarella i tomàquets xerris. La pasta.


La pasta, elaborada amb blat i aigua, conté aproximadament un 75% d’hidrats de carboni, un 14% de proteïna, un 1% de greix i un 10% d’aigua i minerals. Una ració de pasta (100 grams) aporta unes 365 calories.
La pasta és  sobretot una excel·lent  font d’hidrats de carboni complexes d’absorció lenta que proporciona nivells estables de glucosa a la sang, això vol dir que la pasta ens proporciona energia.
La qualitat nutricional de la pasta augmenta a més amb tots els ingredients amb que l’ acompanyarem.
La pasta és un aliment adequat per a tothom, per totes les situacions i per totes les edats.
- Als nens, als adolescents, als esportistes, als estudiants els aportarà l’energia necessària.
- Adequada també per a la gent gran perquè és fàcil de digerir.
- Per a les persones que tenen sobrepès i volen aprimar-se, ja que el seu contingut en greixos és mínim i per contra sacia. La pasta no engreixa, tot dependrà de amb què l’acompanyem.
- Igualment és interessant per als diabètics, ja que els hidrats de carboni complexes afavoreixen el pas gradual de glucosa a la sang i manté els nivells estables.
- Per a les persones que tenen els nivells de colesterol elevat també és molt recomanable perquè estudis científics han demostrat que la pasta disminueix els nivells elevats de colesterol a la sang, a més d’afavorir el funcionament normal de la glàndula tiroides.
Per totes aquestes raons,  perquè és fàcil i ràpida de preparar i perquè permet una immensa varietat de preparacions, la pasta és un aliment fonamental a la nostra alimentació.
Només hi ha un grup de persones a les quals no es pot recomanar el seu consum i són els celíacs, és a dir, aquells que presenten una intolerància al gluten, però per aquest col·lectiu avui en dia la industria alimentària elabora pastes sense gluten d’una alta qualitat.

Tallarines amb crema de mozzarella i tomàquets xerris

Ingredients:
Per a 2 persones:
200 grams de tallarines o spaguettis
1 mozzarella
 tomàquets xerris
1 llauna d’anxoves amb oli d’oliva
1 grill d’all
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Orenga
Preparació:
Talleu els tomàquets per la meitat.
Col·loqueu-los en un bol amb una mica d’oli, l’all picat, una mica de sal i de pebre negre.
Talleu la mozzarella a trossets i la meitat de l’aigua de la mozzarella i tritureu tot fins que quedi una crema.
Afegiu a la crema una mica de sal, una mica de pebre i una mica d’orenga.
Bulliu la pasta, escorreu-la i poseu-la en un bol amb una mica d’oli perquè no s’enganxi.
Serviu la pasta posant la crema de mozzarella per sobre i a continuació els tomàquets amanits i les anxoves.
Aquesta recepta és una adaptació meva a la recepta que apareix a la revista Cuina especial Primavera –Estiu anomenada Pappardelle amb crema de mozzarella i tomàquets petits.


1 comentari:

  1. Conxita, m'agrada molt aquest plat: pasta, tomàquets i mozzarella. No podem demanar res mes. Feliç tarda de diumenge.
    Nani

    ResponElimina