Ara, que ja estem en ple estiu i les temperatures són altes, potser ens ve
més de gust menjar lleuger i també pot ser que vulguem perdre un quilos de més
que hem acumulat durant l’hivern.
Però com fer-ho? Alguns petits truquets ens poden ajudar a menjar més
lleuger.
Per no fer l’entrada tan llarga aquesta setmana, 4 truquets i la que ve, 4
més
Els 4 primers truquets:
-La manera de cuinar els aliments: Una cocció al vapor, al microones, al
forn o bullit, ens proporcionarà uns
plats amb menys calories que si aquests mateixos aliments els fem fregits, ja
que en aquest cas, absorbiran gran part de l’oli o de la mantega amb els que els
cuinem.
-Quan cuinem, substituir la llet, la mantega o la nata per un iogurt
desnatat o per un brou, per exemple, quan preparem un puré o una salsa.
-Evitar menjar les parts amb més greix de les carns, si retirem el greix
que es veu a la carn, reduirem moltes calories. Un altre punt seria consumir
carns amb poc greix, com per exemple, pollastre, gall dindi o conill, però que
tenen tanta proteïna com un bistec però molt menys greix.
-Acompanyar la carn de vegetals, d’aquesta manera, menjarem més vegetals i
menys carn i reduirem de manera important la ingesta de greixos.
A la preparació del plat que us presento he emprat alguns d’aquests
truquets i d’aquesta manera, he pogut reduir greixos i calories.
Vedella amb un toc oriental
Ingredients ( per a 2
persones)
-6 talls de vedella de la part de la llata
-2 grills d’all
-una branqueta de julivert picat
-1 cullerada de curri groc
-1 iogurt de coco (125 grams)
-oli d’oliva, sal, pebre negre.
Preparació:
-En una mica d’oli d’oliva sofregiu els 2 grills d’all picats i la
cullerada de curri groc.
-Quan ja agafi una mica de color, afegiu una branqueta de julivert picat i
el iogurt de coco i apagueu el foc.
-Reserveu.
-En una paella amb una goteta d’oli, fregiu la carn que haurem salpebrat
abans.
-Poseu el sofregit de l’all, el curri, el julivert i el iogurt de coco en una olla ràpida i
afegiu la carn que ja haurem fet abans a la paella.
-Tanqueu l’olla ràpida i deixeu coure a foc mig aproximadament uns 10 o 12
minuts.
-Obriu l’olla, comproveu la cocció i la sal.
-Si voleu que la salsa sigui més espesa, deixeu coure uns minuts més amb l’olla
oberta.
Aquest plat està inspirat en la recepta Ternera guisada al curry thai del
llibre La comida de la família de Ferran Adrià, tot i que jo he introduït
alguns canvis, tant a nivell de la preparació del plat, com dels ingredients.
.
Conxita aquesta vedella es veu super tendre. Un bon plat i és que inspirar-se en Ferran Adrià no falla.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Mmmm venen moltes ganes de tastar-la
ResponElimina