La setmana passada parlàvem
de l’interès de menjar més lleuger, que molts de nosaltres tenim en aquesta època
de l’any i em permetia escriure 4 truquets per aconseguir aquesta dieta més
lleugera, avui escriuré 4 més.
-Quan
volem ingerir les proteïnes necessàries, cal tenir present el peix. Una ració
de peix o marisc aporta per terme mig unes 100 calories menys que una ració de
carn. Per exemple, una ració de lluç conté unes 130 calories i una ració de
llom de porc, unes 230.
-Les
begudes refrescants i alcohòliques aporten moltes calories. La millor beguda en
una dieta hipocalòrica és sens dubte l’aigua, que ens hidrata i no ens aporta
calories.
-El
pa és un aliment que no hauríem d’eliminar en cap dieta i molt millor consumir
pa integral. El pa integral no té menys calories que el pa blanc però té més
fibra i ens omple més i per tant, mengem menys quantitat perquè ens dona
sensació de sacietat.
-Les
postres més adequades quan volem menjar lleuger són les fruites i els làctics
desnatats. Altres postres més calòriques i amb més greixos, com pastissos i
gelats, haurien de ser de consum ocasional i reservar-les per alguna
celebració.
Espero
que amb aquests petits consells aconseguim una alimentació sana i lleugera i
que sigui compatible amb l’estiu, la calor, les vacances i els viatges.
Jo
ho estic intentant amb receptes lleugeres com aquesta.
Amanida de bacallà, taronja i ceba
Ingredients per a 4 persones
300
grams de bacallà esqueixat
2
cebes tendres
3
taronges
Enciam
Unes
olives
Oli
Preparació:
-Esqueixeu
el bacallà dessalat.
-Peleu
2 taronges i talleu-les a daus.
-Prepareu
un suc de taronja amb l’altra taronja que hem reservat.
-Talleu
les cebes a làmines ben fines.
-Netegeu
i talleu les fulles d’enciam.
-Munteu
el plat posant al fons les fulles d’enciam i després la ceba, la taronja, el
bacallà i les olives.
-Amaniu
amb el suc de taronja i l’oli d’oliva verge extra
La presentación de 10 y tiene que estar deliciosa!! me ha gustado mucho
ResponEliminaPetons
Conxita: m'agrada la ceba, m'agrada el bacallà i m'agraden les taronges: som-m'hi!
ResponEliminaMai he barrejat la taronja amb el bacallà: ho hauré de tastar.
Bon cap de setmana,
Nani
Bons consells i com sempre una recepta amb molt bona pinta.
ResponElimina