dijous, 5 de juliol del 2012

Amanida de bacallà, taronja i ceba. Com menjar més lleuger. (Part 2)


La setmana passada parlàvem de l’interès de menjar més lleuger, que molts de nosaltres tenim en aquesta època de l’any i em permetia escriure 4 truquets per aconseguir aquesta dieta més lleugera, avui escriuré 4 més.
-Quan volem ingerir les proteïnes necessàries, cal tenir present el peix. Una ració de peix o marisc aporta per terme mig unes 100 calories menys que una ració de carn. Per exemple, una ració de lluç conté unes 130 calories i una ració de llom de porc, unes 230.
-Les begudes refrescants i alcohòliques aporten moltes calories. La millor beguda en una dieta hipocalòrica és sens dubte l’aigua, que ens hidrata i no ens aporta calories.
-El pa és un aliment que no hauríem d’eliminar en cap dieta i molt millor consumir pa integral. El pa integral no té menys calories que el pa blanc però té més fibra i ens omple més i per tant, mengem menys quantitat perquè ens dona sensació de sacietat.
-Les postres més adequades quan volem menjar lleuger són les fruites i els làctics desnatats. Altres postres més calòriques i amb més greixos, com pastissos i gelats, haurien de ser de consum ocasional i reservar-les per alguna celebració.
Espero que amb aquests petits consells aconseguim una alimentació sana i lleugera i que sigui compatible amb l’estiu, la calor, les vacances i els viatges.
Jo ho estic intentant amb receptes lleugeres com aquesta.
Amanida de bacallà, taronja i ceba

Ingredients per a 4 persones
300 grams de bacallà esqueixat
2 cebes tendres
3 taronges
Enciam
Unes olives
Oli 
Preparació:
-Esqueixeu el bacallà dessalat.
-Peleu 2 taronges i talleu-les a daus.
-Prepareu un suc de taronja amb l’altra taronja que hem reservat.
-Talleu les cebes a làmines ben fines.
-Netegeu i talleu les fulles d’enciam.
-Munteu el plat posant al fons les fulles d’enciam i després la ceba, la taronja, el bacallà i les olives.
-Amaniu amb el suc de taronja i l’oli d’oliva verge extra

3 comentaris:

  1. La presentación de 10 y tiene que estar deliciosa!! me ha gustado mucho
    Petons

    ResponElimina
  2. Conxita: m'agrada la ceba, m'agrada el bacallà i m'agraden les taronges: som-m'hi!
    Mai he barrejat la taronja amb el bacallà: ho hauré de tastar.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  3. Bons consells i com sempre una recepta amb molt bona pinta.

    ResponElimina