La setmana passada vaig anar al traumatòleg (visita
rutinària després del greu accident que vaig patir fa 4 anys) i quan ja
marxava, em va dir: “I no oblidis, ara que fa bo, prendre el sol, és el millor
que pots fer pels teus ossos”.
El perquè d’aquest consell és que l’exposició a la
llum solar és una font important de vitamina D, i el seu dèficit multiplica per
6 o per 7 el risc de patir lesions i malalties òssies. La vitamina D facilita
l’absorció del calci necessari per als nostres ossos.
Els experts recomanen una exposició diària al sol
entre 10 i 15 minuts, encara que estigui núvol.
La vitamina D s’obté també dels aliments de la nostra
dieta (rovell d’ou, fetge, làctics i peixos blaus), però l’exposició al sol és
la millor manera de sintetitzar aquesta vitamina.
Els tres punts importants en la prevenció de la
osteoporosis i altres problemes ossis són
la dieta ( amb dosis adequades de calci i de vitamina D), l’exposició moderada
al sol i la pràctica regular d’exercici.
És convenient i molt saludable sortir cada dia,
passejar, prendre una mica el sol i d’aquesta manera, obtindrem vitamina D que
ajudarà a l’absorció intestinal del calci i del fòsfor, que ens ajudarà a tenir
un ossos forts i evitar lesions i malalties.
I quan tornem de passejar i de prendre el solet podem
preparar un arròs tant fàcil de fer com aquest.
Arròs de calamarsons
Ingredients per a 2
persones
½ quilo de calamarsons
3 tassetes d’arròs marca Brillante (del que no es
passa)
3 grills d’all
1 bitxo
Oli d’oliva
Julivert picat
Preparació:
Bulliu l’arròs seguint les indicacions que hi ha a la
capsa de l’arròs.
Renteu l’arròs cuit amb aigua freda i deixeu escórrer.
En una paella, sofregiu els alls picats i el bitxo.
Afegiu els calamarsons i sofregiu, primer a foc fort i
després una mica més baix.
Quan els calamarsons comencin a treure aigua, reserveu
aquesta aigua i continueu sofregint-los amb una mica més d’oli.
Afegiu l’arròs i sofregiu-lo també.
Afegiu l’aigua dels calamarsons que hem reservat abans
i deixeu que cogui l’arròs fins que s’evapori l’aigua.
Abans de retirar l’arròs del foc comproveu la sal i
tireu julivert picat per sobre.
La recepta d’aquest arròs, la vaig sentir explicar al
cuiner Fermí Puig en el programa de radio el Món a Rac 1.
Conxita, l'arròs se surt de la pantalla. La foto molt ben feta i estic segura que l'arròs deliciós.
ResponEliminaUna abraçada i feliç setmana,
Nani
M'he oblidat: gràcies pel consell del sol, això sí sempre moderat. A mi també m'agrada escoltar en Fermí Puig, té unes receptes molt bones.
ResponEliminaUna molt bona recepta acompanyada d'un molt bon consell com sempre, però recorda posar-te crema solar que la vitamina D s'absorbeix igual. Per aquí Anglaterra aquests dies no crec que vagi massa bé aquest remei, s'haurà de compensar amb l'alimentació.
ResponElimina