La fibra és un
component de diversos aliments d’origen vegetal, com els cereals, les fruites,
les verdures i els llegums, que no pot ser digerit per l’organisme.
La fibra no ens
aporta cap nutrient, però en canvi té una funció molt important a la nostra
alimentació. Ingerir una quantitat de fibra adequada ( entre 25 i 30 grams
diaris) disminueix els nivells de colesterol, redueix el risc de patir malalties
cardiovasculars, evita l’estrenyiment, redueix la possibilitat de patir un
càncer, en especial càncer de colon i ajuda a reduir els valors de glucèmia.
A nivell
immediat, la fibra ajuda a tenir una bona digestió i una bona evacuació dels
aliments.
Una de les raons
per la que els dietistes i metges ens aconsellen consumir una quantitat suficient
de vegetals, és per tal d’aportar la fibra que el nostre cos necessita, ja que
la fibra és troba únicament en els aliments d’origen vegetal com les fruites,
verdures, llegums i també cereals, com per exemple l’arròs, ingredient
principal d’aquest risotto.
Risotto lleuger de bolets i verdures
Ingredients per a 4 persones
-4 tassetes d’arròs
-400 grams de
bolets (naturals o congelats, segons la temporada)
-1 ceba gran
-2 carxofes
-1 pastanaga
-1 pebrot verd
petit
-2 grills d’all
-1 copa de vi
blanc
-1 litre de brou
de pollastre
-100 grams de formatge
parmesà ratllat
-oli d’oliva
verge extra i sal.
Preparació:
Sofregiu en una
paella els bolets amb una mica d’oli, un grill d’all picat i una mica de sal.
Quan ja estiguin
sofregits, reserveu-los.
Sofregiu en una
altra paella la ceba, l’all, la carxofa, el pebrot i la pastanaga tot talladet
ben petit.
Quan comenci a
agafar una mica de color daurat (però que no es cremi) afegiu l’arròs i
barregeu tot.
Afegiu una
copeta de vi blanc i barregeu una mica més.
Aneu afegint el
brou a poc a poc, a mesura que es vagi consumint.
Deixeu coure l’arròs
durant uns 15 minuts, afegint el brou i remenant constantment.
Afegiu els
bolets i remeneu.
Afegiu també la
meitat del formatge i remeneu per tal que es desfaci.
Serviu calent i
en un bol a part, serviu la resta del formatge ratllat per tal de que cadascú
es posi la quantitat que desitgi.
En aquest
risotto no he utilitzat nata líquida per tal de que la recepta sigui més
lleugera, però si es desitja, es pot posar una ampolleta de nata liquida quan l’arròs
estigui cuit.
Quina bona pinta que té aquest risotto!! Una altra manera de fer arròs.
ResponElimina