dijous, 21 de juny de 2012

Risotto lleuger de bolets i verdures. La importància de la fibra.


La fibra és un component de diversos aliments d’origen vegetal, com els cereals, les fruites, les verdures i els llegums, que no pot ser digerit per l’organisme.
La fibra no ens aporta cap nutrient, però en canvi té una funció molt important a la nostra alimentació. Ingerir una quantitat de fibra adequada ( entre 25 i 30 grams diaris) disminueix els nivells de colesterol, redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, evita l’estrenyiment, redueix la possibilitat de patir un càncer, en especial càncer de colon i ajuda a reduir els valors de glucèmia.
A nivell immediat, la fibra ajuda a tenir una bona digestió i una bona evacuació dels aliments.
Una de les raons per la que els dietistes i metges ens aconsellen consumir una quantitat suficient de vegetals, és per tal d’aportar la fibra que el nostre cos necessita, ja que la fibra és troba únicament en els aliments d’origen vegetal com les fruites, verdures, llegums i també cereals, com per exemple l’arròs, ingredient principal d’aquest risotto.
Risotto lleuger de bolets i verdures

Ingredients per a 4 persones
-4 tassetes d’arròs  
-400 grams de bolets (naturals o congelats, segons la temporada)
-1 ceba gran
-2 carxofes
-1 pastanaga
-1 pebrot verd petit
-2 grills d’all
-1 copa de vi blanc
-1 litre de brou de pollastre
-100 grams de formatge parmesà ratllat
-oli d’oliva verge extra i sal.
Preparació:
Sofregiu en una paella els bolets amb una mica d’oli, un grill d’all picat i una mica de sal.
Quan ja estiguin sofregits, reserveu-los.
Sofregiu en una altra paella la ceba, l’all, la carxofa, el pebrot i la pastanaga tot talladet ben petit.
Quan comenci a agafar una mica de color daurat (però que no es cremi) afegiu l’arròs i barregeu tot.
Afegiu una copeta de vi blanc i barregeu una mica més.
Aneu afegint el brou a poc a poc, a mesura que es vagi consumint.
Deixeu coure l’arròs durant uns 15 minuts, afegint el brou i remenant constantment.
Afegiu els bolets i remeneu.
Afegiu també la meitat del formatge i remeneu per tal que es desfaci.
Serviu calent i en un bol a part, serviu la resta del formatge ratllat per tal de que cadascú es posi la quantitat que desitgi.
En aquest risotto no he utilitzat nata líquida per tal de que la recepta sigui més lleugera, però si es desitja, es pot posar una ampolleta de nata liquida quan l’arròs estigui cuit.



1 comentari:

  1. Quina bona pinta que té aquest risotto!! Una altra manera de fer arròs.

    ResponElimina