Hola a tots,
Sempre és la Conxita qui
escriu a Al pot petit, i jo (en Jordi) només hi col·laboro amb les fotos, però
avui he decidit escriure també perquè el tema del post és un còctel i crec que
les receptes de cuina és més cosa seva però els còctels són més cosa meva.
El còctel que us
presentaré és un còctel francès: el Mònaco.
Nosaltres anem tot
sovint a França. En el cas de la Conxita, ella té tirada a anar- hi per raons
professionals i jo perquè França m’agrada molt, ja sé que França t’agrada o no
t’agrada, no hi ha terme mig i a mi m’agrada i molt.
El cas és que, com he dit, nosaltres anem tot
sovint a França i en un d’aquest viatges estàvem en una terrasseta d’un bar a
Avignon, reposant forces després d’una agradable però esgotadora excursió, quan
vam veure a la taula del costat una parella que prenia un còctel d’un color
impressionant.
Vam preguntar al cambrer
i ens va explicar que es tractava d’un Mònaco, ens va explicar quins eren els
seus ingredients i tot seguit el vam provar. A partir d’aquell moment, el Mònaco
és el còctel més popular a casa nostra.
La base del Mònaco és la
cervesa i la gasosa ( com per una clara) però afegint-hi xarop de granadina.
És un còctel lleuger i
refrescant, molt conegut i apreciat tant a França com a Bèlgica.
Ara ja passem a la
recepta:
Mònaco
Ingredients:
-Xarop de granadina
-Gasosa
-Cervesa
Preparació:
En un got de cervesa
tipus de tulipa, poseu un fons de xarop de granadina.
Ompliu un terç del got amb
gasosa.
Acabeu d’omplir el got amb
una cervesa lleugera tipus pilsner, procurant que quedi una mica d’espuma.
Beveu-lo ben fred.
Si voleu un còctel més o
menys dolç, podeu variar la quantitat de gasosa o també podeu substituir-la per
un refresc de llimona que donarà al
còctel un punt més àcid i menys dolç.
Amb més o menys gasosa,
segons els gustos, serà sens dubte una beguda perfecta per una tarda de
primavera o d’estiu davant del mar.
Amb aquesta recepta
participem a la recepta del 15 dedicada als còctels.
Espero que us agradi.
Fins aviat.
Jordi
|
|
Apa Jordi! Has entrat per la porta gran, quin còctel més xulo ens portes! T'asseguro que aquest cap de setmana cau, tinc tots els ingredients i el trobo deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Ostres, saps que jo havia vist aquest coctel viatjant per França (que també m'encanta) i no sabia que era? Ara ja ho se!! Ha d'estar molt bo. Petons
ResponEliminaQuina foto més maca, al costat de la platja i amb un còctel com aquest, m'hi aniria ara mateix. El Mònaco és una barreja de sabors interessants.
ResponEliminaOstres, enhorabona a tots dos. Pel còctel i per la participació del Jordi.
ResponEliminaJo tinc granadina que també compro a França, serà qüestió de gastar-la i ja sé com.
Bon cap de setmana,
Nani
Un coctel ben lleuger y fácil d´ingredients... m´agradarà tastar-lo. Petons,
ResponElimina