dijous, 14 de juny de 2012

Mònaco, un còctel per a la Recepta del 15


Hola a tots,
Sempre és la Conxita qui escriu a Al pot petit, i jo (en Jordi) només hi col·laboro amb les fotos, però avui he decidit escriure també perquè el tema del post és un còctel i crec que les receptes de cuina és més cosa seva però els còctels són més cosa meva.
El còctel que us presentaré és un còctel francès: el Mònaco.
Nosaltres anem tot sovint a França. En el cas de la Conxita, ella té tirada a anar- hi per raons professionals i jo perquè França m’agrada molt, ja sé que França t’agrada o no t’agrada, no hi ha terme mig i a mi m’agrada i molt.
 El cas és que, com he dit, nosaltres anem tot sovint a França i en un d’aquest viatges estàvem en una terrasseta d’un bar a Avignon, reposant forces després d’una agradable però esgotadora excursió, quan vam veure a la taula del costat una parella que prenia un còctel d’un color impressionant.
Vam preguntar al cambrer i ens va explicar que es tractava d’un Mònaco, ens va explicar quins eren els seus ingredients i tot seguit el vam provar. A partir d’aquell moment, el Mònaco és el còctel més popular a casa nostra.
La base del Mònaco és la cervesa i la gasosa ( com per una clara) però afegint-hi xarop de granadina.
És un còctel lleuger i refrescant, molt conegut i apreciat tant a França com a Bèlgica.
Ara ja passem a la recepta:
Mònaco


Ingredients:
-Xarop de granadina
 -Gasosa
 -Cervesa
Preparació:
En un got de cervesa tipus de tulipa, poseu un fons de xarop de granadina.
Ompliu un terç del got amb gasosa.
Acabeu d’omplir el got amb una cervesa lleugera tipus pilsner, procurant que quedi una mica d’espuma.
Beveu-lo  ben fred.

Si voleu un còctel més o menys dolç, podeu variar la quantitat de gasosa o també podeu substituir-la per un refresc de llimona que  donarà al còctel un punt més àcid i menys dolç.  

Amb més o menys gasosa, segons els gustos, serà sens dubte una beguda perfecta per una tarda de primavera o d’estiu davant del mar.
Amb aquesta recepta participem a la recepta del 15 dedicada als còctels.
       

Espero que us agradi. Fins aviat.
Jordi








5 comentaris:

  1. Apa Jordi! Has entrat per la porta gran, quin còctel més xulo ens portes! T'asseguro que aquest cap de setmana cau, tinc tots els ingredients i el trobo deliciós!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres, saps que jo havia vist aquest coctel viatjant per França (que també m'encanta) i no sabia que era? Ara ja ho se!! Ha d'estar molt bo. Petons

    ResponElimina
  3. Quina foto més maca, al costat de la platja i amb un còctel com aquest, m'hi aniria ara mateix. El Mònaco és una barreja de sabors interessants.

    ResponElimina
  4. Ostres, enhorabona a tots dos. Pel còctel i per la participació del Jordi.
    Jo tinc granadina que també compro a França, serà qüestió de gastar-la i ja sé com.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  5. Un coctel ben lleuger y fácil d´ingredients... m´agradarà tastar-lo. Petons,

    ResponElimina