En el primer cap de setmana veritablement
de primavera, és a dir amb solet i bon temps, volia preparar una lasanya però
sense renunciar a la dieta baixa en calories que estic seguint durant les
darreres setmanes, així que una mica d’imaginació, substitució d’uns
ingredients més calòrics per altres més
lleugers... i ja hem pogut menjar lasanya, una lasanya diferent, però que
estava ben bona.
Lasanya lleugera sense beixamel
Ingredients:
½ quilo de carn picada
100 grams de pernil picadet ben
petit
Salsa de tomàquet
200 grams de formatge fresc batut
Un paquet de plaques de pasta per lasanya
Formatge ratllat
3 grills d’all
Vi blanc
Orenga
Preparació:
Prepareu la salsa de tomàquet,
primer daureu els alls picats.
Quan els alls agafin una mica de
color, afegiu la carn, el pernil i el vi i deixeu-lo que es cogui durant uns
minuts.
Afegiu el tomàquet i l’orenga i
deixeu coure lentament.
Afegiu una mica de sal i una mica de
sucre per rectificar l’acidesa del tomàquet, si és necessari.
Bulliu les plaques de pasta, segons
les instruccions del fabricant.
Quan la pasta estigui cuita,
deixeu-la refredar i escorregueu-la.
A continuació, munteu la lasanya en
una safata.
Per muntar la lasanya, col·loqueu una
capa de pasta sobre de la safata que haurem pintat amb oli.
Alterneu les capes de pasta amb les
capes de salsa de tomàquet i el formatge fresc.
Una vegada que haureu muntat la
darrera capa de pasta, poseu una capa de formatge ratllat.
Escalfeu el forn a 180 graus.
Introduïu la safata amb lasanya al
forn i deixeu-la coure uns 20 minuts.
La lasanya quedarà daurada i
cruixent i estarà llesta per menjar.
Com fer més lleuger un plat de pasta
Fins i tot quan estem fent dieta per
perdre pes, és convenient menjar pasta, sempre que sigui en quantitats
moderades i sense afegir massa calories ni greixos a les salses que acompanyen
la pasta. Haurem de pensar, doncs, en alleugerir les salses per convertir-les
en menys calòriques i més saludables però igualment saboroses.
Per començar, parlem de la salsa de
tomàquet: si en comptes de comprar-la feta, la preparem de manera casolana, amb
tomàquets frescos, tindrà menys calories, menys sodi i no tindrà ni colorants
ni conservants, per tant, serà molt més saludable. A més, si li afegim herbes aromàtiques,
encara serà més gustosa i saludable, ja que les herbes aromàtiques són riques
en antioxidants, vitamines i minerals.
Quant a la salsa bolonyesa, cal fer
especial atenció en utilitzar parts magres de carn, per tal de no afegir massa
greix al nostre plat de pasta.
El pesto és una salsa preparada amb
oli, all, alfàbrega i pinyons. En aquest cas, caldrà fer atenció a la quantitat
d’oli i sobre tot, al pinyons, que és l’ingredient més calòric d’aquesta salsa
i, o bé limitar molt la quantitat, o bé substituir-los per altres fruits secs
menys calòrics com nous o castanyes.
La salsa beixamel, una salsa clàssica
que s’elabora amb ingredients molt
calòrics com la mantega, la farina i la llet, es pot fer substituint aquests
ingredients per altres menys calòrics (com jo he fet en aquesta recepta) com
per exemple el iogurt, el formatge fresc o la llet desnatada.
Amb una mica d’imaginació podrem
aconseguir gaudir d’un bon plat de pasta però amb menys calories.
Sí senyora, fent la baixamel més lleugera aconseguim baixar les calories. Perquè ens agrada tan la pasta?
ResponEliminaFeliç setmana,
Nani
(T'he enviat correu intern)
Molt bona recepta Conxita! La veritat és que quan es fa dieta aquest tipus de receptes són les que més ganes tens de menjar i així, ben sana, has demostrat com la pasta no ha de ser un plat calòric! Fa una pinta boníssima!!
ResponEliminaMolts petons!
M'encanta la beixamel! i sempre vénen bé consells per fer-la menys calòrica ;-)
ResponElimina