Avui hem tingut la sort de
poder participar en una trobada de bloggers de cuina per terres de l’Alt Camp.
Els participants hem estat:
Mon de Aprils Kitch
Glòria de Gourmanderies
Glòria de No tot són
postres
Marta de Pa de nous
Nani de La cuina Violeta
Sara de Tinta Cirera
Mar de El que no mata
engreixa
Marina de Tapa’t de tapes
Manel de Cuinar és
generós
Judith, Yves i Aitor de El
món de Juju
Mireia i Bet de Els
fruits saborosos
I nosaltres dos: Jordi i
Conxita de Al pot petit
La trobada ha començat a Montferri,
on hem visitat les caves Vives Ambrós, on el seu propietari i enòleg de la
Cooperativa de Nulles, l’Enric ens ha ensenyat el seu celler i ens ha explicat
els productes que hi elabora de manera artesanal, i finalment, ens ha ofert un
tast de tres dels seus caves, boníssims, per cert
.
A continuació, hem anat cap
a Vila-rodona, on el director de la Cooperativa ens ha fet una visita guiada
pel celler modernista, on es combina un edifici gairebé centenari amb les més
modernes tecnologies destinades a l’elaboració del vi i del cava.
En el mateix celler, les
nostres companyes de Els fruits saborosos: la Mireia i la Bet ens han ofert un
tast de les melmelades que elles mateixes elaboren de manera artesanal, sense
colorants ni conservants. Molts dels seus productes els elaboren amb fruites i
verdures de la seva pròpia collita, però fins i tot els productes que no són
propis, són productes de proximitat.
La qualitat de producte i la
acurada i artesana elaboració donen com a resultat una varietat de més de 50 tipus
de melmelades diferents, totes espectaculars. Entre totes, algunes tan
sorprenents com la melmelada de pebrot vermell, d’albergínia, d’ all, de tomàquet
verd i de pebrots del Padrón pel que fa a les verdures, o de figues, de
llimona, de síndria o d’ aranja pel que fa a les fruites, sense oblidar la
exquisida melmelada de cireres.
Teníem programat també anar
a collir cireres acompanyats de l’Alber,t el marit de la Bet que justament es
dedica a la producció i recol·lecció de cireres i in situ, l’Albert ens havia
d’explicar els diferents tipus de cireres, el seu cultiu... però una inoportuna
pluja ens ho ha impedit.
Hem anat, però, al seu
magatzem, on ens ha donat tota classe d’explicacions sobre les cireres i hem
pogut tastar-les, una delícia.
I per acabar, ens hem
dirigit cap al restaurant de la Mireia, el restaurant Les Fonts, al carrer de
la Font de Vila-rodona on ens havia preparat un bon dinar a base de buffet
d’amanides i llonganissa a la brasa. Per postres, ens hem menjat els pastissos
i coques que tots havíem portat.
Ens ho hem passat molt bé,
hem rigut, hem visitat llocs molt interessants i hem posat “cara” als bloggers
que tan bé coneixem a través de la xarxa.
Esperem tornar a trobar-nos
tots en un futur i volem agrair especialment a la Nani que ens ha convidat i a
la Mireia i a la Bet que tan bé ens han cuidat.
Quina quedada més xula, té pinta que us ho vau passar la mar de bé. I quina quantitat de mermelades diferents, venen ganes de provar-les totes.
ResponEliminaUn plaer compartir visita i taula, esperem poder repetir ben aviat!
ResponEliminaHellou parella!!!!
ResponEliminaUn resum ben maco.. jo acabo de publicar el meu! Ho vam pasar molt be!!!
un viatge molt agradable de tornada, gràcies i una abraçada!!!!
Un resum breu i molt sincer, Conxita!
ResponEliminaPer fi arribo!!!
ResponEliminaDesprés de quatre dies de no parar i no obrir l'ordinador, només que per feina, ara em poso a buscar-vos i així poder coneixer-vos una miqueta més.
Em va encantar passar el dia amb vosaltres, esperem poder repetir ben aviat!
PTNTS
Dolça
Varem estar molt bé! Quin goig compartir dia i taula amb persones amb afinitats de vida.
ResponEliminaUn plaer,
Nani