L’última vegada que vaig fer
sofregit de tomàquet, en vaig fer més quantitat i el que em va sobrar el vaig
congelar en un motlle de fer glaçons i m’ha anat molt bé per preparar aquest
arròs. Com que ja tenia el sofregit fet, la resta ha estat relativament ràpid.
En aquest arròs vaig
introduir també una novetat, afegir al final de la cocció una picada d’all,
julivert i avellana. Aquesta idea no és meva, la vaig llegir en una recepta
d’arròs caldós del Ferran Adrià i la veritat és que queda espectacular i sinó
proveu-lo i a veure que en us sembla.
Arròs
d’escamarlans i sèpia amb picada
Ingredients:
4 escamarlans per persona
1 sèpia
Arròs ( 1 tassa de cafè per
persona)
Brou de peix
Sofregit de tomàquet
1 grapadet d’avellanes
All
Julivert
½ copa de vi blanc
Sal
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
En una paella, amb una mica d’oli, saltegeu els
escamarlans, procurant no coure’ls massa perquè quedin gustosos i tendres.
Reserveu-los.
A la mateixa paella i en el
mateix oli, saltegeu la sèpia que haureu tallat a daus petits. Reserveu-la.
També a la mateixa paella,
si cal afegiu una mica més d’oli, poseu l’arròs i les dues cullerades de
sofregit i deixeu coure durant dos minuts, aneu en compte de que no es cremi ni
s’enganxi l’arròs.
Afegiu ½ copa de vi blanc.
Escalfeu el brou de peix.
Aneu afegint el brou de peix
i deixeu coure l’arròs sempre amb compte perquè no s’enganxi.
Prepareu una picada amb
julivert, all, un grapadet petit d’avellanes, una mica de sal i un rajolí
d’oli.
Passats 15 minuts des que
comenci a bullir l’aigua (brou), afegiu la picada i remeneu per tal de que
aquesta s’integri bé.
Immediatament després,
afegiu la sèpia i els escamarlans i deixeu coure 2 o 3 minuts més.
Proveu i rectifiqueu de sal,
si s’escau, i comproveu també el grau de cocció de l’arròs.
Apagueu el foc i deixeu
reposar l’arròs un parell de minuts tapat abans de servir-lo.
El
julivert
Un dels condiments més
utilitzats a la cuina de casa nostre és el julivert. A vegades una mica infravalorat,
el julivert és molt més que un toc de color. L’interès del julivert és doble ,
d’una banda dona als plats un plus d’aroma i gust , i de l’altre, ens aporta
gran quantitat de nutrients i beneficis per a la nostra salut.
De tot aquests beneficis que
el julivert ens aporta, en destacarem dos:
-afavoreix les digestions,
contribuint a eliminar els gasos i obre la gana
-és diürètic i ajuda a
eliminar les retencions d’aigua en el cos.
Si parlem dels nutrients, el
julivert és ric en vitamina C, podem dir per exemple, que conté més vitamina C
que les taronges, ja que en tan sols 50 grams hi ha 80 mg de vitamina C, just
la quantitat diària recomanada pels nutricionistes.
Una mica de julivert
aportarà als nostres plats molt més que color i aroma.
Un arròs espectacular! Fa molt i molt bona pinta!
ResponEliminaquina bona pinta.....
ResponEliminaJa veig que a casa de la Conxita es menja molt i molt bé. Un arròs que fa entrar una gana que no vegis.
ResponEliminaBon estiu,
Nani
La picada li dóna un punt de frescor molt interessant. A partir d'ara els arrossos amb picada
ResponEliminaEm sembla que et copiaré això dels glaçons de sofregit.
ResponEliminaQuina bona pinta que fa aquest arròs!
Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.
un arròs ben bo i gustos! moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets
ResponElimina