Seguim intentant perdre els quilets que hem anat acumulant durant l’hivern,
a veure si aviat aquest banyador que sembla haver encongit ja torna a ser de la
meva talla. Aquest tàrtar és una bona opció per fer un entrant lleuger i
nutritiu.
Tàrtar de
favetes
Ingredients:
2 alvocats
2 tomaquets
1 poma Granny Smith
300 grams de faves desgranades
100 grams de pernil en dauets molt petits
Oli
Vinagre de Mòdena
Preparació:
Peleu les faves, bulliu-les durant 3 minuts i deixeu-les refredar.
Peleu la poma i talleu-la a dauets.
Poseu per sobre de la poma el suc d’una llimona per tal de que la poma no s’enfosqueixi.
Renteu els tomàquets i talleu-los a daus.
Talleu els alvocats per la meitat, traieu el pinyol, traieu la polpa amb
una cullera i talleu a daus.
En un bol poseu tots els ingredients i remeneu-los bé per tal de que s’integrin
tots els gustos.
Emplateu en els plats en forma de tàrtar amb l’ajut d’un motlle cilíndric.
Afegiu els dauets de pernil.
Afegiu els dauets de pernil.
Amaniu amb oli d’oliva i vinagre o bé amb un oli de menta que preparareu
deixant macerar unes fulles de menta en oli d’oliva verge extra durant uns
quants dies.
Aliments
saciants
Quan fem una dieta per perdre pes o per millorar la nostra salut no vol dir
que haguem de passar gana. Quan la gana aparegui, podem optar per opcions
saludables que no ens engreixin.
De fet, els aliments que més ens ompliran no seran necessàriament aquells
que contenen més greixos com els pastissos, les galetes o la pastisseria
industrial, sinó els que seran els aliments rics en proteïnes, fibres o aigua
com les verdures, els llegums, les carns magres o els aliments integrals.
I entre els aliments saciants, cal destacar els llegums que produeixen una
sensació de sacietat tant degut al seu contingut en fibra, com al seu contingut
en proteïnes i una baixíssima quantitat de greixos, així és que si volem
consumir aliments saciants haurem de tenir molt en compte els llegums: cigrons,
llenties, mongetes, pèsols i també faves.
Refrecant i boníssim, Conxita! I tant que sacia, aquest plat! Bon cap de setmana.
ResponEliminaUna bona manera d'anar acabant la temporada!
ResponEliminaNani
Uixxx, quina pinta te això.
ResponEliminaEspero arrivar a temps de poder provar-ho aquesta temporada
Petonets.
Una altra amanida diferent i molt nutritiva. Haurem de provar alguna d'aquestes amanides tant completes.
ResponElimina