La sèpia és una bona opció per aquelles persones a les que no els agrada
gaire el peix, ja que la sèpia (com el calamar o el pop) tenen unes propietats
nutritives molt similars a les dels peixos. A mi el peix m’agrada molt, però a
casa meva hi ha un d’aquests “no gaire amants del peix” i per tant, faig sovint
receptes amb calamars, pop o sèpia.
Sèpia amb verdures
Ingredients (2 persones):
- - Una sèpia gran
- - 2 pastanagues
- - 2 cebes
- - 1 pebrot verd petit
- - 1 carbassó
- - Oli d’oliva
- - Sal gruixuda
(amb algues)
Preparació:
-Netegeu bé la sèpia i traieu-li totes les pells tant
exteriors com interiors
-Talleu-la a tires i renteu-la bé.
-Deixeu-la escórrer mentre prepareu les verdures
-Peleu les cebes i les pastanagues
-Renteu bé el carbassó i el pebrot
-Talleu les 4 verdures a tiretes una mica gruixudes
-En un wok o paella, saltegeu les verdures amb una
mica d’oli, primer poseu el pebrot, després la ceba i finalment el carbassó.
-Quan ja estigui tot cuit i segons el vostre gust (a
mi m’agrada que les verdures no estiguin molt cuites) , afegiu la sèpia tallada,
mig gotet d’aigua i remeneu constantment perquè els ingredients es barregin i
no s’enganxin a la paella.
-Quan el foc ja estigui apagat afegiu la sal i remeneu
(jo he utilitzat una sal gruixuda amb algues que reforça el gust de la sèpia)
-Si voleu quan ja estigui tot servit en els plats
podeu tirar per sobre una mica de llavors de sèsam ( jo no ho he fet, però
queda més bonic)
La sèpia
Com deia abans, la sèpia té
propietats nutritives molt similars a les dels peixos: proteïnes, pocs greixos
i d’aquests, la major part insaturats. D’altra banda, la sèpia té només unes 82
calories per cada 100 grams, molt interessant doncs, a les dietes
hipocalòriques. Pel que fa a les vitamines, cal destacar la B3 i la B12 i quant
als minerals, els més abundants són el fòsfor, el potassi i el magnesi.
A vegades però, quan fem la sèpia a la planxa o saltejada tenim una
desagradable sorpresa: queda dura. Per tal d’evitar-ho, podem tenir en compte
alguns truquets.
Evidentment, la primera cosa a tenir en compte és que sigui una sèpia de
bona qualitat, comprar-la en un lloc de confiança ens garantirà la qualitat.
Després, cal treure-li totes les pells amb cura. Quan vulguem coure-la, haurem
de fer-ho en una paella, wok o planxa ben calenta i afegir la sal un cop la
sèpia ja estigui cuita, mai abans de coure-la. Es important també fer una
cocció ràpida només volta i volta per tal de que la sèpia no perdi molta aigua.
Si amb tot això encara no podem gaudir d’una sèpia ben tendra, tenim la
possibilitat de congelar-la. La congelació (també en el cas del pop o del
calamar) ens ajudarà a aconseguir una carn més tendra i melosa.
Tens molta raó, la sípia agrada a tothom que no li agrada el peix. A les meves filles de petites els hi deia que era pollastre de mar...
ResponEliminaA casa ens agrada molt i jo em menjaria un plat d'aquesta que has preparat ara mateix.
Bon cap de setmana,
Nani
A mi la sípia m'agrada de totes maneres, amb aquestes verduretes déu ser una delícia. Petons
ResponElimina