Fa
uns dies mirant alguns llibres de cuina que tinc de fa molt temps, vaig veure
una recepta italiana: Zuppa di mitili alla Pugliese o el que és el mateix:
Musclos amb vi blanc a l’estil d’Apulia, un plat fàcil i ràpid de fer que tant
queda bé com a plat principal, que com entrant o fins i tot, com aperitiu. I
vaig decidir fer-lo. El resultat va ser molt bo, la fotografia no tant.
Musclos
amb vi blanc a l’estil d’Apulia
Ingredients:
3 quilos de musclos (la quantitat dependrà si
és vol fer com a aperitiu o com plat principal)
4
cullerades d’oli d’oliva verge extra
1
ceba picada
3
grills d’all picat
Julivert
picat
Farigola
1 fulla
de llorer
1
got de vi blanc
Pebre
negre
Preparació:
Renteu
els musclos i deixeu-los una estona en remull en aigua freda.
Escorreu
els musclos
En
una cassola no gaire fonda, sofregiu la ceba poc a poc fins que sigui
transparent.
Afegiu
l’all i el julivert i sofregiu uns minuts més.
Afegiu
els musclos, la farigola picada, la fulla de llorer, el vi i el pebre negre.
Tapeu
la cassola i deixeu coure a foc baix durant 2 o 3 minuts fins que els musclos s’obrin.
Serviu
ben calents amb una mica del suc i acompanyats de pa per sucar ( si es vol)
Els
musclos
Els
musclos són un aliment barat, fàcil de
preparar i que es troba al nostre abast durant tot l’any al mercat. Els musclos
no és, però, un aliment que deixi indiferent a ningú, perquè és estimat per
molts i també odiat per uns altres, degut
especialment al seu gust intens i característic, a la seva presencia i a
la seva textura.
Aquest
gust apreciat i especial per a la gran majoria no ens ha de fer oblidar que es
tracta també d’un aliment de gran categoria nutricional, en especial degut al
seu alt contingut en proteïnes d’alta qualitat.
En
primer lloc, els musclos són rics en proteïnes de gran qualitat, però d’altra
banda, hem de dir que els musclos estan compostos en la seva majoria per aigua,
per la qual cosa, tenen un baix contingut en greixos i calories, per la qual
cosa, és un aliment molt lleuger i molt recomanable quan volem controlar el
nostre pes i fins i tot en els règims per aprimar.
Posseeixen
també, un bon conjunt de minerals, en primer lloc cal destacar el iode, molt
important per al correcte funcionament de la glàndula tiroides, però també són
rics en un mineral tan important com el ferro, fins i tot són molt més rics en
aquest mineral que moltes carns considerades “riques en ferro”. Cal destacar
també altres minerals presents en aquest aliment, com el calci, el sodi, el fòsfor
i el magnesi.
I
finalment, podem dir que les vitamines també hi són presents en especial la
vitamina E i en menor quantitat, però en proporcions destacables, també les
vitamines del grup B.
Per
tot això, podem dir que els musclos són un aliment altament recomanable des del
punt de vista tant nutricional com gastronòmic , que permet una gran varietat
de receptes, algunes tan simples i ràpides com la cocció al vapor i que ens
donarà com a resultat un plat exquisit.
Com que la fotografia no tant? Parla per ella mateixa. Una molt bona recepta i a mi m'encanten el musclos. Com bé dius són rics en proteïna i tota la pesca. Jo crec que n'hauriem de menjar-ne més.
ResponEliminaFeliç setmana Conxita,
Nani
Que bons!!!! M'encanten els musclos.
ResponEliminaTens un premi al meu blog.
Chus
Qué bons són els musclos i mira per on que també tens un premi al nostre bloc. Felicitats dobles!!! Se t'ha girat feina.
ResponElimina