Gairebé un mes des de
l’última entrada!!! Després d’aquest llarg parèntesi, torno a la cuina.
El parèntesi ha estat,
primer per la manca de temps a causa de la feina i després perquè hem agafat
uns dies de vacances, però ara tornem a la normalitat.
Però a les crêpes bretones,
he substituït la mantega per l’oli d’oliva perquè sóc una autentica entusiasta
de l’oli i l’utilitzo fins i tot a les receptes dolces.
Crêpes
de xocolata i ametlla
Ingredients
(6 persones) :
500 grams de farina
6 ous
100 grams de sucre
1 litre de llet
100 grams de mantega o 4
cullerades d’oli
Una miqueta ( molt poca) de
sal
Xocolata fosa
Ametlla filetejada i torrada
Preparació:
Poseu la farina en un bol
deixant un forat en el centre.
En el forat que hem deixat en
el centre del bol, afegiu els ous, el sucre, la llet i una miqueta de sal.
Barregeu tot bé amb l’ajut
d’una batedora manual o elèctrica
Afegiu la mantega fosa o bé
l’oli i barregeu bé
Deixeu reposar la pasta
durant una hora
En una paella ben calenta i
amb uns grans d’oli, aboqueu un caçó de pasta i ràpidament feu que la pasta
quedi ben escampada per tota la paella. Heu d’anar amb compte de no posar massa
pasta perquè sinó la crêpe no quedarà fina.
Quan la pasta ja estigui
cuita per una cara, gireu-la amb l’ajut d’una espàtula (també es pot fer
saltar, però és més difícil i probable que la crêpe caigui a terra, però molt
més “professional”) perquè es cogui per l’altra cara.
Quan estigui cuita
disposeu-la en un plat i amb l’ajut d’una màniga pastissera, poseu la xocolata
fosa fent un dibuix que en aquest cas és una flor.
A la part central de la
“flor”, poseu unes ametlles torrades filetejades.
Serviu ben calent.
Nota:
Encara que les crêpes es poden fer en una paella, jo sempre utilitzo una
crepera que em van regalar fa molts anys i que dona uns resultats espectaculars
ja que la pasta queda finíssima.
Les
crêpes i les galettes
Les crêpes i les galettes
són les especialitats de la Bretanya. La diferencia entre les dues és que les
crêpes normalment s’elaboren amb farina de blat, sucre, mantega, ous i llet i
es prenen per acompanyar aliments dolços com xocolata, melmelada, gelat, mel...
en canvi les galettes s’elaboren amb farina de fajol, ous aigua, mantega i sal
i es pren amb aliments salats. La més clàssica és la galette completa amb
formatge, pernil i ou. Una delícia. És la meva preferida.
I tant si són crêpes com
galette el més tradicional és acompanyar-les amb sidra, la beguda típica de la
regió i ja només queda dir:
Bon appétit!
Quin viatge més bonic! I aquesta crêpe fabulosa! A part de que t'ha quedat preciosa, té una pinta boníssima! Ja provaré de fer-les amb oli ;)
ResponEliminaPetons!
Conxita,
ResponEliminaM'encanta França. Tot el que fan i com ho fan. Unes fotos molt boniques. i unes creps fabuloses. Les pots enviar al Memòries d'una cuinera d'aquest mes que ens demanen creps!
Nani
Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
ResponEliminaFelicitats!!
http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html
Quines fotos més xul·les! Jo encara no he estat mai a la Bretanya francesa ^^
ResponEliminaM'atreu molt la recepta que has fet... Mai he tastat les creps amb oli d'oliva! Tinc moltíssima curiositat! A casa sempre les fem amb mantega, així que ho provarem! :D
Petons :)
Jo miro de substituïr la mantega però he de reconèixer que m'encanta.
ResponEliminaÉs molt maco la Bretanya. Nosaltres també vam menjar creps, galettes i sidra.
Moltíssimes gràcies per participar.
Hola Conxita!
ResponEliminajo també volia donar-te el premi "Best Blog" però veig que la Gènia se m'ha adelantat i... no m'estranya! Tens un bloc amb unes receptes molt bones! M'agrada molt! I aquesta crep...ummmmm! Segur tornaré :)
Felicitats!
Dolors
Com m'agradaria tenir aquest esmorzar avui!!! Moltíssimes gràcies per participar! petonets
ResponEliminaOoohh quines ganes de menjar-la!!!
ResponEliminaUnes crepes boníssimes i molt ben presentades. Este mes ens posarem les botes amb totes les propostes!! Marta
ResponElimina