dijous, 4 d’abril del 2013

Crêpes de xocolata i ametlla. Crêpes i galettes.


Gairebé un mes des de l’última entrada!!! Després d’aquest llarg parèntesi, torno a la cuina.
El parèntesi ha estat, primer per la manca de temps a causa de la feina i després perquè hem agafat uns dies de vacances, però ara tornem a la normalitat.
 La recepta d’avui és una recepta que he fet moltes vegades, però avui la presento perquè és una de les receptes més típiques de la regió francesa on he passat la Setmana Santa: La Bretanya.












Però a les crêpes bretones, he substituït la mantega per l’oli d’oliva perquè sóc una autentica entusiasta de l’oli i l’utilitzo fins i tot a les receptes dolces.

Crêpes de xocolata i ametlla


Ingredients (6 persones) :
500 grams de farina
6 ous
100 grams de sucre
1 litre de llet
100 grams de mantega o 4 cullerades d’oli
Una miqueta ( molt poca) de sal
Xocolata fosa
Ametlla filetejada i torrada

Preparació:
Poseu la farina en un bol deixant un forat en el centre.
En el forat que hem deixat en el centre del bol, afegiu els ous, el sucre, la llet i una miqueta de sal.
Barregeu tot bé amb l’ajut d’una batedora manual o elèctrica
Afegiu la mantega fosa o bé l’oli i barregeu bé
Deixeu reposar la pasta durant una hora
En una paella ben calenta i amb uns grans d’oli, aboqueu un caçó de pasta i ràpidament feu que la pasta quedi ben escampada per tota la paella. Heu d’anar amb compte de no posar massa pasta perquè sinó la crêpe no quedarà fina.
Quan la pasta ja estigui cuita per una cara, gireu-la amb l’ajut d’una espàtula (també es pot fer saltar, però és més difícil i probable que la crêpe caigui a terra, però molt més “professional”) perquè es cogui per l’altra cara.
Quan estigui cuita disposeu-la en un plat i amb l’ajut d’una màniga pastissera, poseu la xocolata fosa fent un dibuix que en aquest cas és una flor.
A la part central de la “flor”, poseu unes ametlles torrades filetejades.
Serviu ben calent.
Nota: Encara que les crêpes es poden fer en una paella, jo sempre utilitzo una crepera que em van regalar fa molts anys i que dona uns resultats espectaculars ja que la pasta queda finíssima.
Les crêpes i les galettes
Les crêpes i les galettes són les especialitats de la Bretanya. La diferencia entre les dues és que les crêpes normalment s’elaboren amb farina de blat, sucre, mantega, ous i llet i es prenen per acompanyar aliments dolços com xocolata, melmelada, gelat, mel... en canvi les galettes s’elaboren amb farina de fajol, ous aigua, mantega i sal i es pren amb aliments salats. La més clàssica és la galette completa amb formatge, pernil i ou. Una delícia. És la meva preferida.
I tant si són crêpes com galette el més tradicional és acompanyar-les amb sidra, la beguda típica de la regió i ja només queda dir:
Bon appétit!

  

9 comentaris:

  1. Quin viatge més bonic! I aquesta crêpe fabulosa! A part de que t'ha quedat preciosa, té una pinta boníssima! Ja provaré de fer-les amb oli ;)

    Petons!

    ResponElimina
  2. Conxita,
    M'encanta França. Tot el que fan i com ho fan. Unes fotos molt boniques. i unes creps fabuloses. Les pots enviar al Memòries d'una cuinera d'aquest mes que ens demanen creps!
    Nani

    ResponElimina
  3. Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
    Felicitats!!
    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

    ResponElimina
  4. Quines fotos més xul·les! Jo encara no he estat mai a la Bretanya francesa ^^
    M'atreu molt la recepta que has fet... Mai he tastat les creps amb oli d'oliva! Tinc moltíssima curiositat! A casa sempre les fem amb mantega, així que ho provarem! :D
    Petons :)

    ResponElimina
  5. Jo miro de substituïr la mantega però he de reconèixer que m'encanta.
    És molt maco la Bretanya. Nosaltres també vam menjar creps, galettes i sidra.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Hola Conxita!
    jo també volia donar-te el premi "Best Blog" però veig que la Gènia se m'ha adelantat i... no m'estranya! Tens un bloc amb unes receptes molt bones! M'agrada molt! I aquesta crep...ummmmm! Segur tornaré :)
    Felicitats!
    Dolors

    ResponElimina
  7. Com m'agradaria tenir aquest esmorzar avui!!! Moltíssimes gràcies per participar! petonets

    ResponElimina
  8. Unes crepes boníssimes i molt ben presentades. Este mes ens posarem les botes amb totes les propostes!! Marta

    ResponElimina