Aquest cap de setmana sí que hem tingut un temps primaveral gairebé
estiuenc. Hem anat a passejar per Lloret i la platja plena de gent. Aviat serà
el moment de posar-me el maleit banyador que sembla haver-se encongit des de
l’any passat.
És moment de posar-se les piles i perdre aquells quilets que he anat
guanyant durant l’hivern encara no se com i per començar he preparat aquesta
ràpida amanida d’arròs i pop. Les amanides són unes bones aliades quan es
tracta de reduir calories de la dieta, però hem de tenir una especial atenció
en com amanim aquestes amanides.
Amanida d’arròs i pop
Ingredients: ( 2
persones)
- - 2 tasses de cafè d’arròs llarg (la mida és d’arròs cru)
- - ½ pop mitjà
- - 3 tomàquets madurs
- - 1 pebrot verd
- - 2 cebes tendres
- -Oli
- - Vinagre
- - Pebre vermell
- - Julivert
- - Un grill d’all
- - Sal
Preparació:
-Coeu el pop segons
vaig explicar a la recepta Pop a la gallega. Per fer aquesta recepta de fet
vaig utilitzar una mica de pop que em va sobrar d’un dia que vaig fer pop a la
gallega i que vaig congelar ja cuit)
-Bulliu l’arròs
-Talleu ben petit els
tomàquets, les cebes i el pebrot i guardeu les tres verdures per separat.
-Munteu el plat amb
l’ajut d’un aro d’emplatar i poseu l’arròs, després una capa de ceba, després
una capa de tomàquet, després una capa de pebrot i finalment el pop
-Amaniu amb un oli de
pebre vermell que preparareu amb oli d’oliva, vinagre, pebre vermell, un grill
d’all picat i una mica de julivert i una mica de sal, si pot ser flor de sal.
Les vinagretes.
L’ amanida és un plat
molt saludable i una bona manera d’incloure verdures, hortalisses i tot tipus d’aliments
a la nostra dieta de manera fàcil i variada.
Així com els
ingredients de les amanides acostumen a ser variats, també podem variar les
vinagretes i salses que utilitzem per amanir-les i no hem de limitar-nos a la
combinació infal·lible d’’oli, vinagre i sal.
Algunes opcions a l’oli,
vinagre i sal, que no afegiran massa calories a l’amanida i proporcionaran
gustos i aromes diferents podrien ser:
- -Cogombrets, pastanaga i coliflor en vinagre tallats petits, oli d’oliva,
unes gotes de vinagre o del mateix suc de les verdures en vinagre i orenga.
- - Mostassa, mel (poca ), sal, oli d’oliva i llimona.
- -Julivert, llimona, oli, dos grills d’all picats i sal.
- - Iogurt (desnatat i cremós), sal, pebre negre, orenga i una cullaradeta de
salsa de soja.
- - Gingebre ratllat molt fi, ratlladura de llimona, suc de llimona, all picat
molt fi, sal i oli.
Només caldrà barrejar bé
tots els ingredients i ja tindrem un nou amaniment per tal de que l’amanida
sigui variada, diferent i puguem gaudir
de tots els seus beneficis sense pensar que sempre mengem el mateix.
....i ara que ja tenim
bon temps......bona amanida.
Quina foto més perfecta es nota que el fotògraf és tot un perfeccionista. Una molt bona recepta especialment ara a l'estiu
ResponEliminaUna presentació fantàstica i un resultat vistós, boníssim, saludable... vaja que ho té tot! M'ha agradat molt, ja me l'anoto... ;)
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies per pensar que aviat ens posarem el banyador...
ResponEliminaNani
Hola Conxita, he descobert el teu blog fa poc, espero que t'agradi el que t'he deixat al meu blog.
ResponEliminaPetonets.
Núria
http://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/04/26/premio-liebster-awards/
Amb aquesta bona amanira podem arribar tranquilament a l'estiu! però s'ha de tenir molt en conte quin tipus d'activitat tens i sempre que es pugui menjar bé, saludable i bo. Les vinagretes estan molt bé, només falta la que sempre recomanem, una amb una mica de melmelada!! No, no pensis que engreixa o que porta sucre, com diu la Mireia, la meva sòcia, engreixa més una hora davant la tele que una cullerada de melmelada....
ResponElimina