La
setmana passada va ser l’aniversari del meu fill (24!!!! i és el
"petit",com passa el temps!!!) i per sopar vaig fer un allipebre, un
plat típic de València i de la zona del Delta de l’Ebre, que no havia
fet mai però de ben segur, repetiré perquè va agradar molta tothom i es fàcil
de preparar.
Per fer
aquesta recepta em vaig inspirar de la recepta apareguda a la revista CUINA del
passat mes de setembre: Allipebre de llagostins.
Allipebre de sèpia i
llagostins
Ingredients: (per a 7
persones)
35 llagostins
2 sèpies grans
2 culleradetes de pebre
vermell dolç
2 copetes de vi blanc
1 bosseta de picada (que
conté ametlles, avellanes, pinyons, pa torrat)
4 grills d'all
10 ametlles torrades
5 boletes de pebre negre
Sal, oli i aigua
Preparació:
Talleu la sèpia a tiretes
Saltegeu la sèpia amb una mica d'oli i
un all sense pelar aixafat.
Retireu la sèpia de la paella.
En el mateix oli, sofregiu els
llagostins.
Retireu-los de la paella.
Prepareu la picada amb uns 100 ml d'oli cru,
2 grills d'all el contingut de la bosseta de picada, les ametlles i
el pebre negre. Podeu fer la picada amb el morter o amb la picadora elèctrica.
En una cassola, poseu la picada, el
pebre vermell i el vi blanc.
Deixeu coure uns minuts perquè s’evapori
el vi.
Afegiu 2 copes d'aigua (també
es pot fer servir fumet) i la sèpia i deixeu coure 10 minuts.
Passats els 10 minuts, afegiu els
llagostins, rectifiqueu, si cal, de sal i pebre negre i deixeu coure tot junt 3
minuts més.
La salsa quedarà encara més bona i més
gustosa si reposa unes quantes hores.
Com suavitzar el gust de
l’all
Un dels ingredients principals del allipebre
i també de la nostra sana dieta mediterrània, és l’all.
Les qualitats de l’all són moltes:
redueix la hipertensió, el colesterol, el reuma, la artrosis, és diürètic, bo
per combatre les malalties respiratòries, estimula la gana...seria una llàstima
no aprofitar ni totes aquestes propietats ni el seu gust tan mediterrani.
Però a vegades, certes persones troben
el seu gust massa intens i es queixen de que “repeteix”.
Hi ha alguns truquets per
suavitzar el gust intens de l’all.
Si es tracta d'un guisat,
podem fer que el gust de l’all quedi més suau, si en comptes de posar-lo picat,
el posem sencer.
Un altra manera de suavitzar el gust és
treure la part interna de cada grill d'all per fer això només cal
tallar el grill per la meitat i treure aquest petita part interna.
Un altra possibilitat és escaldar els
alls abans d'utilitzar-los.
I finalment, si sou d'aquells que
els costa digerir l’all, millor posar els grills en el guisat amb pell i tot
i treure'ls abans de servir el plat, d'aquesta manera
evitarem que “repeteixi” i en canvi l’all haurà donat gust al plat.
Que rico se ve!!! con tu permiso me llevo la receta..
ResponEliminaSaludos
Conxita,
ResponEliminaUn plat boníssim. A mi no m'importa trobar el gust de l'all. De totes maneres si sé que s'ho menjarà algú a qui no li agrada el suavitzo amb qualsevol de la maneres que ens dius.
Bon cap de setmana!
Nani
Boníssim segur!!! L'he menjat uns quants cops però mai l'he cuinat! m'apunto la recepta!!! Tens una sorpreseta al nostre bloc!!!:)
ResponEliminahttp://salioli.blogspot.com.es/2012/10/aixo-va-de-premis-versatile-blogger.html