diumenge, 14 d’octubre de 2012

Carbassa amb tres llegums. El color de la carbassa


La proposta dels nostres amics de la recepta del 15 és la carbassa, un fruit ben tardorenc.
















A propòsit de carbasses, aquest cap de setmana el Jordi i jo hem fet el Camí de Ferro i del Carbó. Camí molt recomanable per fer a peu o en. bicicleta i que surt del terme municipal de Ripoll i arriba fins a Ogassa, passant per Sant Joan de les Abadesses. En aquesta última localitat hem vist anunciat pel proper diumenge dia 21 d'Octubre la festa de la Carbassa. Una ocasió per conèixer una mica més sobre les carbasses, els seus tipus, colors, propietats, receptes......



Carbassa amb tres llegums

Ingredients ( per a 4 persones)
250 grams de llenties cuites
250 grams de cigrons cuits
250 grams de mongetes seques cuites
Un bon tros de carbassa
1 pebrot vermell
2 porros
Orenga
Sal i oli
Preparació                                                                           
Peleu la carbassa.
Talleu-la en daus.
Introduïu-la al forn calent a 160 graus en una safata amb una mica d’oli i de sal.
Deixeu coure la carbassa durant uns 12 o 15 minuts. La carbassa ha d’estar cuita, però ha de tenir una textura consistent, no s’ha de desfer.
Talleu els porros i el pebrot petit.
Sofregiu-los en una paella amb una mica d'oli.
Munteu el plat, començant per les llenties, a continuació les mongetes, després els cigrons i finalment els daus de carbassa.
Finalment, tireu per sobre el porro i el pebrot que haureu fregit suaument, sobretot sense que agafi massa color.
Amaniu amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i una mica d'orenga.
Serviu tebi.

El color de la carbassa
Un de les aspectes més característiques de la carbassa és el seu color, per cert, preciós.
El color de les fruites, verdures i hortalisses està relacionat amb la seva composició química i per tant, amb les seves propietats nutritives.
Els aliments de color groc o taronja, com per exemple la carbassa, són rics en flavonoides, un component amb propietats antivíriques, antiinflamatòries, antihistamíniques i antioxidants i també en beta carotè, un element que el nostre organisme converteix en vitamina A. Els aliments rics en beta carotè poden ajudar també a prevenir el càncer.
El color de la carbassa, és doncs un color molt saludable.


3 comentaris:

  1. Doncs sembla una proposta ben bona i ben nutritiva! M'agrada!

    ResponElimina
  2. Té molt bona pinta aquesta amanida de llegums amb carbassa. I la ruta del ferro també sembla molt interessant.

    ResponElimina
  3. Apa, quin plat més complet i deliciós!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina