La proposta dels nostres
amics de la recepta del 15 és la carbassa, un fruit ben tardorenc.
A propòsit de carbasses, aquest cap de
setmana el Jordi i jo hem fet el Camí de Ferro i del Carbó. Camí molt
recomanable per fer a peu o en. bicicleta i que surt del terme municipal de
Ripoll i arriba fins a Ogassa, passant per Sant Joan de les Abadesses. En
aquesta última localitat hem vist anunciat pel proper diumenge dia 21 d'Octubre la
festa de la Carbassa. Una ocasió per conèixer una mica més sobre les carbasses,
els seus tipus, colors, propietats, receptes......
Carbassa
amb tres llegums
Ingredients ( per a 4
persones)
250 grams de llenties cuites
250 grams de cigrons cuits
250 grams de mongetes seques
cuites
Un bon tros de carbassa
1 pebrot vermell
2 porros
Orenga
Sal i oli
Preparació
Peleu la carbassa.
Talleu-la en daus.
Introduïu-la al forn calent
a 160 graus en una safata amb una mica d’oli i de sal.
Deixeu coure la carbassa
durant uns 12 o 15 minuts. La carbassa ha d’estar cuita, però ha de tenir una
textura consistent, no s’ha de desfer.
Talleu els porros i el
pebrot petit.
Sofregiu-los en una paella
amb una mica d'oli.
Munteu el plat, començant
per les llenties, a continuació les mongetes, després els cigrons i finalment
els daus de carbassa.
Finalment, tireu per sobre
el porro i el pebrot que haureu fregit suaument, sobretot sense que agafi massa
color.
Amaniu amb un bon raig d'oli d'oliva verge
extra i una mica d'orenga.
Serviu tebi.
El
color de la carbassa
Un de les aspectes més característiques
de la carbassa és el seu color, per cert, preciós.
El color de les fruites,
verdures i hortalisses està relacionat amb la seva composició química i per
tant, amb les seves propietats nutritives.
Els aliments de color groc o
taronja, com per exemple la carbassa, són rics en flavonoides, un component amb
propietats antivíriques, antiinflamatòries, antihistamíniques i antioxidants i
també en beta carotè, un element que el nostre organisme converteix en vitamina
A. Els aliments rics en beta carotè poden ajudar també a prevenir el càncer.
El color de la carbassa, és
doncs un color molt saludable.
Doncs sembla una proposta ben bona i ben nutritiva! M'agrada!
ResponEliminaTé molt bona pinta aquesta amanida de llegums amb carbassa. I la ruta del ferro també sembla molt interessant.
ResponEliminaApa, quin plat més complet i deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra