dilluns, 22 d’octubre de 2012

Torrada amb ceba confitada, bolets i formatge de cabra. Els bolets.


Estem a la tardor i és temps de bolets. A Catalunya els bolets són molt apreciats i anar a collir bolets és una activitat ben popular durant la tardor a casa nostra. Aquest any, fins ara, no han hagut gaire bolets als nostres boscos. Fa un parell de setmanes que sembla que ja se’n poden trobar més, però com que jo no he anat a buscar-ne, no he pogut preparar aquest plat amb bolets frescos com seria millor.

Torrada amb ceba confitada, bolets i formatge de cabra


Ingredients:
1 llesca o 2 de pa rodó per persona
1 paquet de barreja de bolets congelats (molt millor bolets frescos)
1 ceba de Figueres mitjana per persona
Formatge fresc de cabra
1 cullerada de sucre per persona
½  grill d’all per persona
 Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Torreu les llesques de pa al forn
Talleu la ceba a làmines
Fregiu la ceba amb una mica d’oli a foc suau fins que quedi transparent
Afegiu el sucre i remeneu bé.
Deixeu coure uns minuts fins que la ceba es torni fosca. (Atenció: no deixeu que la ceba es cremi)
Traieu la ceba del foc i reserveu-la
Fregiu els bolets amb l’all picat
Quan estiguin cuits, traieu-los del foc i reserveu-los
Per muntar les torrades:
Col·loqueu a sobre de cada torrada una capa de ceba confitada, a continuació una capa de bolets i finalment el formatge esmicolat.
Poseu les torrades en una safata de forn
Introduïu la safata al forn escalfat a 180 graus durant uns 3 minuts aproximadament.
Adorneu amb un gra de raïm a sobre de cada torrada.
Si ho preferiu es pot substituir el formatge de cabra per mozzarella i també queda molt bo.

Els bolets.
L’atractiu dels bolets es basa sobretot en el seu gust perquè des del punt de vista nutricional, els bolets són gairebé tot aigua. Contenen una mínima part de proteïnes, una petita part d’hidrats de carboni, vitamines B i D i minerals com el fòsfor, el potassi i el ferro, però tot en quantitat petitíssima.
Els bolets són molt poc energètics, només unes 30 calories per 100 grams, adequats doncs, si volem tenir cura del nostre pes. Per contra, el contingut de fibra és important, superior al de moltes verdures.
Però el que hem de tenir més present és recollir i consumir només els bolets que coneguem, ja que, com tots sabem, hi ha un bon nombre de bolets que són tòxics i fins i tot mortals i algunes especies verinoses són fàcils de confondre amb especies comestibles.

7 comentaris:

  1. Apa Conxita,
    Com ens cuidem. Aquesta torrada amb bolets a casa triomfa segur, sobretot si li faig al meu marit per a veure un partit del Barça, per avui.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. mmm que bona... els bolets donan molt de joc... i la torrada es de lo més golosa!!! de fet me la reservo per fer-la un dia d'aquests!

    ResponElimina
  3. jo porto dos dissabtes anant a buscar i......deu ni do la collita.
    molt bona aquesta torradeta

    ResponElimina
  4. Una recepta deliciosa, a veure si aquest cap de setmana tenim sort i en collim una pila i podem provar la recepta.

    ResponElimina
  5. Buena tosta¡¡¡ si señor.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. Quina delícia aquestes torrades!! me les menjaria totes per sopar, una molt bona proposta!! :)
    Bet

    ResponElimina