dimecres, 29 de febrer del 2012

Pad thai (a la meva manera). La cuina tailandesa, bona i saludable.


El passat mes d’agost vam viatjar a Tailàndia, un país que ens va agradar molt, on ens ho vam passar molt bé i on vam tenir la ocasió de conèixer de prop un dels aspectes de la seva cultura: la cuina.

La cuina tailandesa no només és rica i atractiva en sabors, colors i olors, sinó que també és sana, equilibrada i variada.
La cuina tailandesa és saludable, d’una part perquè està basada en uns productes sans, nutritius i pobres en sucres i en greixos, com les verdures, l’arròs, la pasta, els peixos, les carns blanques...i també per la manera com es cuinen aquests productes, ja que s’utilitzen, principalment, mètodes tan saludables com el vapor o el saltejat en el wok.
De tots els plats de la cuina tailandesa, el més representatiu i el més conegut és el pad thai.
Es tracta d’un saltejat, en el que l’ingredient principal són els fideus d’arròs i on es poden afegir tants complements com puguem imaginar: verdures, pollastre, gambes, fruits secs, brots de soja, ou, tofu...i que podem condimentar amb salsa de soja, coriandre, gingebre, bitxos picants, suc de llima, salsa de peix...En cada restaurant, en cada parada de menjar al carrer, en cada mercat i en cada casa podem trobar una versió diferent del popular pad thai, i així és com jo he elaborat aquesta versió pròpia de pad thai, utilitzant com un dels principals ingredients la col.

Pad thai ( a la meva manera)

Ingredients:

250 grams de tallarines o fideus llargs ( si són d’arròs, millor)
200 grams de pollastre (sense ossos i sense pell i tallat a tiretes petites)
100 grams de gambes pelades
½ col
1 ceba
Brots de soja (un grapadet)
All
1 punteta de bitxo
Oli
Salsa de soja
El suc d’una llima
Un grapadet de fruits secs picats

Preparació:

Bulliu els fideus (si són d’arròs només caldrà escaldar-los)
Escorreu els fideus i reserveu-los
Escalfeu una mica d’oli en un wok i afegiu l’all picat, el bitxo tallat, la ceba tallada en juliana i el pollastre.
Deixeu coure en el wok aproximadament un parell de minuts sense parar de remenar amb una cullera de fusta.
Afegiu les gambes i saltegeu durant uns 2 o 3 minuts més
Afegiu els fideus escorreguts, la col i els brots de soja, tapeu el wok i saltegeu 1 minut més, remeneu una mica i deixeu coure un altre minut més. (a mi m’agrada que la col quedi cruixent, sinó és així es pot deixar coure una mica més)
Afegiu la salsa de soja i el suc de la llima.
Remeneu bé i apagueu el foc.
Per decorar, poseu per sobre de cada plat que serviu un grapadet de fruits secs picats (cacauets o anacards).
Amb aquesta recepta participo al repte de Febrer de Film and food sobre la cuina oriental. 

2 comentaris: