L’altre cap de setmana vam organitzar a casa un sopar
gallec amb els nostres fills. L’excusa: Una ampolla d’Albariño procedent d’un
viatge a Galicia.
Un dels plats que vaig preparar és el pulpo a feira.
Es tracta d’un plat gallec, festiu ( d’aquí el seu nom) que consisteix en pop
cuit sencer, tallat i servit sobre una capa de patates bullides i amanit amb
pebre vermell, oli i sal. Molt senzill però deliciós.
Un dels principals ingredients del plat són les patates, un dels aliments
més populars a la nostra dieta, versàtil , barat i molt nutritiu. La patata és
pobre en greixos, en canvi és rica en fibra, en potassi, en
vitamina C, en ferro, en tiamina, una
vitamina que ajuda a la transformació dels glúcids en energia, rica també en
melatonina, una substancia antioxidant i a més per tenir grans quantitats de
glúcids complexes , té un gran poder saciant.
Però per aprofitar al màxim les propietats nutritives i gastronòmiques de
la patata, haurem de tenir en compte alguns truquets de cuina.
1.
Per a conservar la vitamina C, és millor
bullir les patates senceres i amb pell.
2.
Per què les patates no es trenquin al
bullir-les, s’ha ja d’afegir un raig de vinagre a l’aigua de la cocció.
3.
Quan les patates ja estan bullides,
convé pelar-les, tallar-les i sobretot condimentar-les (amb sal, oli, espècies,
salses...) immediatament, d’aquesta manera seran més gustoses.
Amb aquests tres trucs
participo al Concurs d’aniversari del blog Pienso...luego cocino: “Tu mejortruco”.
Pop "a feira"
Ingredients:
Un pop gran sencer fresc o congelat (aquest pesava 1650 grams)
4 patates
Pebre vermell picant
Sal
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
-Congeleu el pop si és fresc
i deixeu-lo congelat al menys durant 48 hores.
-Deixeu descongelar el pop.
-Renteu-lo.
-Introduïu el pop en una
olla ràpida sense res ( sense aigua, sense sal, sense oli, sense res)
-Tapeu l’olla i quan comenci
a sortir vapor, deixeu coure durant 10 minuts.
-Obriu l’olla i comproveu si
està cuit, sinó és així, tapeu-la i deixeu coure un parell de minuts més. Per
comprovar la cocció, punxeu-lo, ha d’estar completament tendre.
-Bulliu les patates senceres
en una olla amb aigua i un raig de vinagre durant aproximadament 25 minuts.
-Escorreu les patates,
peleu-les i talleu-les a rodanxes.
-Escorreu el pop i talleu-lo
a rodanxes.
-Disposeu en un plat (si és
de fusta, millor) una capa de patates i per sobre una capa de pop.
-Amaniu amb sal gruixuda,
pebre vermell picant i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
Dos consells més: no deixeu
bullir més temps el pop perquè si ens passem en la cocció, el pop s’endurirà,
de la mateixa manera si l’escalfem molt també es pot endurir.
Conxita, moltissimes gracies per participar al concurs! de quina manera mes bona vau acompanyar l'Albariño...
ResponEliminaUna proposta boníssima. Jo la tinc pendent...i obriré un albariño per suposat.
ResponEliminaNani
T'ha quedat un pop de primera!! Quina delicia! petons
ResponEliminaMmm té una pinta deliciosa!!! Venen ganes de menjar pop sigui l'hora que sigui.
ResponElimina