dimecres, 21 de març de 2012

Cuixes de pollastre amb taronja i raïm. El pollastre, aliment per a tots.


La carn de pollastre és un dels aliments més consumits, potser és el tipus de carn més consumit arreu i això és degut a diversos motius:
-  la qualitat del producte, ja que és una carn lleugera, nutritiva, fàcil de digerir, de mastegar i amb molts menys greixos que les carns vermelles.
- ser una carn adequada a totes les edats i a la  gran majoria de les dietes.
- la versatilitat de l’aliment, ja que es presta a un gran nombre de preparacions i acompanyaments diferents.
- el seu preu.
El pollastre és una bona font de proteïnes, vitamines del grup B i de minerals, principalment ferro, fòsfor, potassi, magnesi, zinc, niacina i àcid fòlic. D’altra banda, és una carn apta per les persones que tenen el nivell d’àcid úric elevat.
Com sempre, a l’hora de triar una cocció, optarem per les més saludables, en el cas del pollastre seran la planxa, el saltejat, l’estofat, el rostit i el forn, també podem optar per cuinar el pollastre en salses lleugeres i evitarem els fregits, perquè aporten excessius  greixos saturats al nostre organisme.
Cal també tenir en compte que de totes les parts del pollastre, el pit és la part més magra, per contra, els menuts , les vísceres i la pell són les parts que contenen més greixos saturats i més colesterol, per tant, caldrà sempre evitar-ne el seu consum. Un gest senzill i saludable és retirar la pell del pollastre abans de cuinar-lo o al menys abans de menjar-lo.
Un darrer aspecte a tenir en compte és, que si es pot, i encara que siguin una mica més cars, potser convindrà triar pollastres provinents de granges orgàniques, criats amb una alimentació saludable i sense medicaments, i que influiràn de manera molt positiva en el nostre organisme.
Gràcies a la versatilitat del pollastre, podem menjar-ne sovint però en preparacions diferents perquè no sigui mai avorrit.
La recepta d’avui ens permet cuinar el pollastre de manera saludable, ràpida i el resultat és molt bo.

Cuixes de pollastre amb taronja i raïm


Ingredients (per a dues persones)

2 cuixes de pollastre
2 taronges
2 cebes
Uns granets de raïm
½ branca de canyella
Un polsim de romaní
100 grams de mel
200 ml de vi blanc
Oli d’oliva

Preparació:

Retireu la pell del pollastre.
Talleu cada cuixa per la meitat.
Talleu les cebes en juliana.
Talleu les taronges sense pelar en octaus.
Disposeu en una safata apta per el forn el pollastre, la ceba, la taronja, la canyella.
Afegiu una mica de sal i un polsim de romaní.
Poseu per sobre un bon raig d’oli d’oliva i el vi.
Introduïu la safata dintre del forn calent a 190 graus.
Deixeu coure  durant 30 minuts.
Passat aquest temps amb l’ajut d’un pinzell de cuina, pinteu el pollastre amb la mel.
Afegiu el raïm i deixeu coure de 10 a 15 minuts més.
Vaig veure aquesta recepta en el llibre La cocina de Iker. Sano y sabroso. Recetas económicas( Iker Erauzkin), encara que jo he introduït algun petit canvi.


1 comentari:

  1. El pollastre és de les carns que més m'agraden. La foto diu com t'ha quedat de bo!
    Nani

    ResponElimina