La carn de pollastre és un
dels aliments més consumits, potser és el tipus de carn més consumit arreu i això és degut a diversos motius:
- la qualitat del producte, ja que és una carn
lleugera, nutritiva, fàcil de digerir, de mastegar i amb molts menys greixos
que les carns vermelles.
- ser una carn adequada a
totes les edats i a la gran majoria de
les dietes.
- la versatilitat de
l’aliment, ja que es presta a un gran nombre de preparacions i acompanyaments
diferents.
- el seu preu.
El pollastre és una bona
font de proteïnes, vitamines del grup B i de minerals, principalment ferro, fòsfor,
potassi, magnesi, zinc, niacina i àcid fòlic. D’altra banda, és una carn apta
per les persones que tenen el nivell d’àcid úric elevat.
Com sempre, a l’hora de
triar una cocció, optarem per les més saludables, en el cas del pollastre seran
la planxa, el saltejat, l’estofat, el rostit i el forn, també podem optar per
cuinar el pollastre en salses lleugeres i evitarem els fregits, perquè aporten
excessius greixos saturats al nostre
organisme.
Cal també tenir en compte
que de totes les parts del pollastre, el pit és la part més magra, per contra,
els menuts , les vísceres i la pell són les parts que contenen més greixos
saturats i més colesterol, per tant, caldrà sempre evitar-ne el seu consum. Un
gest senzill i saludable és retirar la pell del pollastre abans de cuinar-lo o
al menys abans de menjar-lo.
Un darrer aspecte a tenir en
compte és, que si es pot, i encara que siguin una mica més cars, potser convindrà
triar pollastres provinents de granges orgàniques, criats amb una alimentació
saludable i sense medicaments, i que influiràn de manera molt positiva en el
nostre organisme.
Gràcies a la versatilitat
del pollastre, podem menjar-ne sovint però en preparacions diferents
perquè no sigui mai avorrit.
La recepta d’avui ens permet
cuinar el pollastre de manera saludable, ràpida i el resultat és molt bo.
Cuixes de pollastre amb
taronja i raïm
Ingredients (per a dues
persones)
2 cuixes de pollastre
2 taronges
2 cebes
Uns granets de raïm
½ branca de canyella
Un polsim de romaní
100 grams de mel
200 ml de vi blanc
Oli d’oliva
Preparació:
Retireu la pell del
pollastre.
Talleu cada cuixa per la
meitat.
Talleu les cebes en juliana.
Talleu les taronges sense
pelar en octaus.
Disposeu en una safata apta
per el forn el pollastre, la ceba, la taronja, la canyella.
Afegiu una mica de sal i un
polsim de romaní.
Poseu per sobre un bon raig
d’oli d’oliva i el vi.
Introduïu la safata dintre
del forn calent a 190 graus.
Deixeu
coure durant 30 minuts.
Passat
aquest temps amb l’ajut d’un pinzell de cuina, pinteu el pollastre amb la mel.
Afegiu
el raïm i deixeu coure de 10 a 15 minuts més.
Vaig
veure aquesta recepta en el llibre La cocina de Iker. Sano y sabroso. Recetas económicas( Iker Erauzkin), encara que jo he introduït
algun petit canvi.
El pollastre és de les carns que més m'agraden. La foto diu com t'ha quedat de bo!
ResponEliminaNani