diumenge, 15 d’abril de 2012

Amanida d’arròs amb pinya i gambes. L’arròs.



Després d’una setmaneta de vacances per França, concretament per la regió d’Aquitania, terra de bons aliments, en especial de bons mariscs (ostres en especial) i sobretot de bons vins, els de Burdeos, ja hem tornat a casa, a la feina i a la cuina.
I ja estem a dia 15, per tant, a temps per participar a la Recepta del 15, aquest mes dedicat a l’arròs.
L’arròs és un dels aliments base de la població mundial.
 És un cereal sa i nutritiu. Conté poques calories, no conté colesterol, ni greixos, ni sodi. És un carbohidrat complex, que ens proporciona l’energia que el nostre cos necessita. No conté gluten , no és al·lèrgenic i a més, és fàcil de digerir.
Totes aquestes qualitats fan que sigui un aliment molt adequat en qualsevol dieta.
En una dieta saludable l’arròs hauria d’estar present varies vegades a la setmana, com a plat principal o com a guarnició de carns, peixos o ous.
Com en el cas d’altres aliments, que l’arròs engreixi o no, dependrà de com el cuinem i sobretot, de amb què el cuinem.
Una de les maneres que més ens agrada menjar l’arròs a casa és com a base d’una amanida, sobretot en èpoques de calor com les que ja s’acosten, encara que avui no es pot dir encara que faci gaire caloreta.
Una bona amanida d’arròs pot ser un plat únic que contingui tots els aliments que el nostre cos necessita ( hidrats, verdures, fruites, carns, embotits, peixos, fruits secs...)

Amanida d’arròs amb pinya i gambes

Ingredients:
½  pinya
100 grams de gambes grosses pelades
2 tasses d’arròs
100 grams de pernil dolç tallat a dauets
1 llauna petita de blat de moro
1 ceba tendra
Oli d’oliva verge extra
Llimona
Farigola
Uns granets de magrana

Preparació:
Coeu l’arròs en agua abundant.
Escorreu-lo i reserveu-lo.
Peleu i talleu la pinya a daus.
En una paella amb una mica d’oli saltegeu la ceba tallada petita i les gambes.
En un bol barregeu l’arròs amb les gambes, la ceba tendra, el blat de moro, el pernil i la pinya, tots dos tallats a daus.
Amaniu amb oli d’oliva, unes gotes de suc de llimona i un polsim de farigola.
Emplateu amb l’ajut d’un aro d’emplatar i doneu un toc de color amb algun fruit de color vermell, en aquest cas amb uns granets de magrana.

Les possibles combinacions d’aquest plat són gairebé infinites. Sobre la base de l’arròs i de la pinya podem afegir les restes de menjar que ens convingui aprofitar ( peix, pollastre...)



4 comentaris:

  1. Molt bona pinta, aquesta setmana nosaltres també teníem previst fer una amanida d'arròs potser la modifiquem i l'adaptem a la teva proposta.

    ResponElimina
  2. Conxita, quina amanideta més rebona que ens presentes! Perfecta de cara al bon temps!
    I quina enveja de viatge, jo fa temps que no surto de Barcelona!! jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina
  3. Conxita, l'amanida ha d'estar bona, però la foto t'ha quedat molt bonica.
    Nani

    ResponElimina
  4. Quina amanida més fresca! Lligaria a la perfecció amb el púding que avui proposem a ESfruita i té molt de color, ens ha agradat molt!

    Et convidem a entrar a veure el nostre púding i a dir-hi la teva:
    www.esfruita.com/assessorem/puding-desparrecs/

    ResponElimina