Actualment, podem trobar al
mercat maduixes al mes de gener i taronges al mes de juliol, però consumir
productes de temporada té molts avantatges, tant a nivell de la nostra salut,
com de sostenibilitat del planeta.
En primer lloc la fruita i la verdura de
temporada ha estat recollida en el seu punt òptim de maduració i per tant, serà
més gustosa que aquella que s’ha recollit verda i ha passat temps en magatzems
i càmeres frigorífiques.
Consumir fruita i verdura de temporada ajuda a
l’economia local i el preu és un altre punt a tenir en compte, ja que la fruita
i la verdura de temporada és més barata perquè es produeix més i no té tantes
despeses de magatzematge i transport.
Els aliments de cada
temporada satisfaran millor les necessitats de cada moment, és així que les
fruites d’estiu són més refrescants, perquè en aquesta època de l’any tenim més
necessitat d’hidratació i en canvi el cítrics, que tenen grans quantitats de
vitamina C, ens ajuden a prevenir els refredats.
A més, com menys temps passi entre la
recol·lecció del vegetal i el seu consum, més nutrients conservarà.
Finalment, a nivell de
sostenibilitat, al consumir el producte de proximitat i reduir el transport, es
redueixen també les despeses energètiques i les emissions de CO2.
Per tant, taronges i col a
l’hivern i així podrem preparar una bona amanida d’hivern.
Amanida d'hivern
Ingredients:
½ col ben tendra
2 taronges
El suc de 2 taronges
12 dàtils
40 avellanes torrades
50 grams de mel
200 ml d’oli d’oliva verge
extra
50 ml de vinagre
Sal
Preparació:
-Talleu la col en juliana
ben finament.
-Poseu la col al fons de la
safata.
-Peleu les taronges a sang(
vol dir traient les pells).
-Talleu les taronges en
trossets petits i distribuïu-los per sobre de la col.
-Talleu els dàtils a
rodanxes.
-Talleu cada avellana per la
meitat.
-Distribuïu els dàtils i les
avellanes sobre la col i la taronja.
-Prepareu la vinagreta
barrejant el suc de taronja, el vinagre, la mel, l’oli i una mica de sal.
-Amaniu l’amanida amb la
vinagreta de mel.
Aquesta recepta és una
adaptació de la recepta: Amanida de colrave i taronja amb dàtils i vinagreta de
mel, preparada pel cuiner Pep Nogué en un taller de cuina de l’Espai del Consum
de Bonpreu.
Quina bona pinta té aquesta amanida!! A part tens tota la raó amb els productes de temporada, hauríem d'ajustar la llista de la compra al que està de temporada i evitar els tomàquets madurats en càmeres.
ResponEliminaGràcies per la recepta, això cercava, una amanida de temporada
ResponEliminaGràcies per la recepta, això cercava, una amanida de temporada
ResponElimina