Fa uns mesos vaig conèixer a
través de la xarxa la Laura i el seu blog Coure Coulants, un blog que
s’ha convertit en un dels meus favorits, tant per les seves receptes com per
les seves magnifiques fotografies.
El blog compleix 3 anys i per
celebrar-lo la Laura ens proposava un
concurs, justament de Coure Coulants. Jo no havia fet mai coulants i he hagut
de buscar, remenar i provar per arribar a trobar una bona recepta de coulants
que m’agradés i que em veiés capaç de fer.
Però encara hi ha més, la Laura ens proposava
fer un coulant original. Jo, de seguida ho vaig tenir clar. Vaig pensar en fer
un coulant molt a la línia del meu blog: un coulant més saludable.
Una vegada decidit, ho vaig
enfocar com si es tractés d’un petit experiment i per portar a terme
l’experiment havia de fer dues receptes de coulant.
La primera és una recepta típica de coulant, feta amb mantega i amb un
farcit de crocant i a la segona recepta he substituït la mantega per oli
d’oliva verge extra. La resta de la recepta és igual. He intentat substituir la
mantega per un altre greix més saludable i veure com podia influir en el gust
del plat.
He fet un tastet amb els de casa,
sense dir què tenien els dos coulants de diferent. Tothom coincidia a dir que
eren una mica diferents, però que tots dos estaven molt bons i ningú va dir que
el de mantega fos més bo que el d’oli.
Alguns pensaven que no es podien decidir per quin dels dos era més bo i altres
deien que el que era fet amb oli (ells no ho sabien que era amb oli) era més
gustós, és a dir, tenia un gust més intens a xocolata. Amb aquesta petita prova,
he vist que es pot substituir la mantega per l’oli d’oliva verge extra, sense
que això influeixi de manera negativa en el seu gust, la seva textura o la seva
presencia. És a dir, coulant igual de bo, igual d’atractiu i molt més
saludable.
Coulant de xocolata i crocant fet amb oli d’oliva
Ingredients:
200 grams de xocolata del 70% ( 2 tabletes de 100 grams)
4 ous
50ml d’oli d’oliva verge extra
3 cullerades de sucre
7 cullerades de crocant (ametlla
picada amb sucre)
Preparació:
Desfeu la xocolata en el
microones a baixa potencia per tal de que no es cremi i reserveu.
Bateu els ous en un bol i afegiu
una cullerada de sucre i bateu de nou
Poseu en un bol l’oli i dues
cullerades de sucre i remeneu bé
Afegiu la xocolata desfeta al bol
de l’oli i el sucre i barregeu bé.
Afegiu els ous a poc a poc sense
parar de remenar
Ompliu uns bols individuals
d’alumini d’un sol ús amb una mica de la pasta, poseu una mica de crocant al mig i per sobre una
mica més de pasta.
Deixeu els gotets en el
congelador al menys 24 hores.
Passades aquestes hores, retireu els gotets del congelador i sense que es
descongelin introduïu-los al forn calent.
Cogueu al forn durant 10-15 minuts
a 220 graus
Traieu els gotets del forn i
deixeu reposar durant 2 minuts
Desemmotlleu amb molta cura i
poseu sobre els coulants una mica de crocant o de fideus de colors com a
decoració.
La recepta dels coulants fets amb
mantega és exactament igual, l’única variació és els 50 ml d’oli per 50 grams
de mantega.
Oh, t'han quedat magnífics, al punt perfecte! A mí em fa bastant por desmotllar-los, quina bona trassa! ;-)
ResponEliminaPetons i molta sort al concurs!