Sovint es diu que els fregits no són gaire saludables i que el seu consum
habitual sembla que pot augmentar el risc de contraure malalties
cardiovasculars i també ens pot engreixar, per la quantitat de greixos que
ingerim amb aquesta cocció.
Però crec que això seria així en el cas de que abuséssim dels fregits i també s’ha de tenir en compte que no tots
els fregits són iguals. Si mengem fregits de tant en tant i a més els fem bé, no tindrem cap
problema i gaudirem d’una cocció molt saborosa i que conserva molt bé els
nutrients del aliments. Només caldrà tenir alguns aspectes en compte:
1. Utilitzar un bon oli
d’oliva verge extra. Sovint pensem que per fregir no cal utilitzar un oli bo i
és justament al contrari, per fregir s’ha d’utilitzar un bon oli d’oliva perquè
és el que es deteriora a una temperatura més alta (210 graus).
2. Fregir els aliments en
abundant oli, que la superfície de l’aliment quedi totalment submergida en
l’oli. Com més oli tingui l’aliment en el moment de fregir, menys n’absorbirà.
3. Fregir en oli ben
calent, però no deixar mai que l’oli es cremi. Quan comença a sortir fum de la
paella vol dir que l’oli s’està començant a deteriorar i s’estan creant
elements perillosos per a la nostra salut, per tant, hem d’evitar arribar a
aquest punt. La temperatura òptima per fregir és 180 graus.
4. No reutilitzar l’oli i
si es veuen moltes partícules en l’oli en el que estem fregint, colar-lo per eliminar
aquestes restes.
5. Quan traiem els
aliments de la paella, posar-los sobre paper absorbent. Hem de pensar que tot
el greix que quedi en el paper, serà menys greix que menjarem.
I per acabar no oblidem mai d’acompanyar els fregits d’una bona amanida o unes verdures al vapor, bullides, a la planxa o al forn.
I per acabar no oblidem mai d’acompanyar els fregits d’una bona amanida o unes verdures al vapor, bullides, a la planxa o al forn.
Croquetes de pernil
serrà
Ingredients:
Per la massa:
200 grams de pernil
serrà
100 grams de farina
1 ceba
1 grill d’all
1 litre de llet
Pebre
Oli d’oliva verge
extra
Per arrebossar i
fregir:
Farina
3 ous batuts
Pa ratllat
Oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Piqueu la ceba i l’all
ben petit.
Fregiu-los en una
paella fins que la ceba quedi transparent.
Piqueu el pernil ben
petit
Afegiu el pernil a la
paella on hem fregit la ceba i l’all.
Fregiu un parell de
minuts més
Afegiu la farina a la
paella i fregiu un parell de minuts mentre remeneu amb una espàtula de fusta.
Afegiu la llet a poc a
poc sense parar de remenar.
Aneu afegint més llet
cada vegada que la massa es faci massa espessa.
Aneu remenant
constantment durant aproximadament 20 minuts.
Apagueu el foc.
Afegiu una mica de
pebre negre i comproveu si està bé de salat ( com que el pernil ja es salat, jo
no he afegit sal però pot ser que segons els gustos de cadascú, algú vulgui
afegir-ne una mica)
Disposeu la massa en
una safata plana a ser possible metàl·lica perquè es refredi més ràpid.
Unteu la superfície
amb mantega per tal de que no es faci una crosta
Tapeu amb una mica de
paper film i guardeu la safata a la nevera
Quan la pasta estigui
completament freda (millor l’endemà) doneu forma a les croquetes.( Es pot fer
servir una manega pastissera amb la que farem unes tires llargues de pasta i
després anirem tallant i acabant de donar forma amb les mans)
Passeu les croquetes
per farina, ou i pa ratllat.
Fregiu-les en abundant
oli ben calent.
Quan estiguin
rossetes, retireu-les de la paella i deixeu-les sobre un plat cobert de paper
absorbent de cuina.
Amb aquesta recepta
participo a la recepta del 15 dedicada a las croquetes, un plat que no havia
provat mai de fer i en el que m’he estrenat amb una recepta molt clàssica, com
són les croquetes de pernil serrà.
Tot és no abusar-ne, i seguir el teus consellx, es clar! jejeje Tenen una pinta boníssima, seria un pecat no menjar-ne de tant en tant, no? jejeje
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Tenen una pinta espectacular, un dia haurem de provar de fer-ne'n.
ResponElimina