diumenge, 15 de gener del 2012

Carxofes farcides. Les dietes miracle


Encara que hàgim anat amb compte i amb bons propòsits, no és difícil haver guanyat un parell de quilets en aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. Què hem de fer? Els miracles no existeixen i les dietes miracle, segons diuen els especialistes, no són efectives.
De dietes miracle, n’hi ha moltes, algunes ben extravagants i pintoresques (del raïm, de l’arròs integral, del gelat, de la primavera, de la pastanaga, de la hora, de la carxofa, del bon humor.....) però amb aquestes dietes encara s’incrementa el desordre i el desequilibri del nostre organisme, es creen uns  hàbits alimentaris incorrectes, s’accentuen els errors i al final, es recupera el pes inicial amb facilitat i no només això, sinó el que és encara més greu, ens poden ocasionar greus problemes de salut, així és que la única solució serà deixar de sentir-nos culpables i reprendre la dieta saludable, el més aviat possible per perdre aquests quilets que no volem.
Una dieta saludable, una dieta variada i equilibrada, basada en  aliments vegetals, com cereals, fruites i verdures, una ingesta controlada d’aliments de procedència animal, el consum de l’oli d’oliva i la reducció de manera significativa de greixos animals i sucres. Amb tot això, i sense oblidar de fer una mica d’exercici físic, en poc temps, amb una mica de constància i esforç, segur que recuperarem el pes que teníem abans de Nadal. I si el que volem perdre és més d’un parell de quilets valdrà més que demanem l’ajut d’un professional, d’un dietista i no ens refiem de les dietes miracle perquè ja sabem que els miracles...

Carxofes farcides

Ingredients ( per 2 persones)
4 carxofes
100 grams de pernil del país tallat
4 cebes tendres
1 grill d’all
2 ous durs
Pa ratllat
½ got de vi blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació:
Netegeu les carxofes i escapceu-les
Bulliu les carxofes durant 15 minuts
Quan estiguin bullides, traieu les carxofes de l’olla amb molta cura i deixeu-les escórrer bé
Un cop estiguin fredes, amb molta cura, buideu les carxofes amb l’ajut d’una cullereta i reserveu la carn de les carxofes que haureu tret
Peleu i talleu els ous a trossets petits
Talleu les cebes també a trossets petits i saltegeu-les amb una mica d’oli
Quan ja estiguin lleugerament fetes, afegiu el vi i deixeu coure una mica més fins que el vi es redueixi
Afegiu els ous tallats i  la carn de les carxofes que hem tret abans, tallada també a trossos petits a la paella on hem saltejat les cebes i remeneu
Afegiu el pernil també tallat a trossets petits, remeneu i apagueu el foc
Col·loqueu les carxofes buides en una safata per anar al forn
Ompliu les carxofes amb el farcit que hem preparat ( carn de carxofes, ous, cebes  i pernil)
Ratlleu el grill d’all i barregeu-lo amb el pa ratllat
Tireu una mica de pa ratllat amb all per sobre de cada carxofa
Escalfeu el forn a 220 graus
Gratineu les carxofes durant 4 o 5 minuts i.....
Ja estaran llestes per menjar. Espero que us agradin

5 comentaris:

  1. Hola! Veig que les dues hem anat per camins semblants :)
    I com a professional he de dir-te que tens molta raó respecte a les dietes. El meu millor consell, fer esport!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Ai Conxita, jo aquest Nadal he guanyat aquest parell de quilos... si em menjo les teves carxofes no desapareixeran?! jejeje Tenen una pinta impressionant!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina
  3. Que bones farcidetes de pernil.
    Jo no faig dieta, ni he fet mai pero pense que lo millor es minjar una mica de tot i fer esport o caminar, pujar escales ... :)
    Un petonet

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta tenen aquestes carxofes, una bona manera de fugir del microones i del forn que ens tenen habituats.

    ResponElimina