Els llegums són un aliment bàsic a la dieta mediterrània,
molt saludables, però una mica desprestigiats.
Hi ha la
falsa creença que els llegums engreixen, però en realitat, aporten una
quantitat moderada de calories i provoquen un gran efecte saciant, la qual cosa fa que no tinguem sensació de
gana i mengem menys. Contenen també una
gran quantitat de aminoàcids i de fibra, molt necessaris per al bon
funcionament del nostre organisme. D’altra banda, no contenen gairebé greixos i
si es cuinen amb verdures, patates, arròs, peix, marisc, carns magres..., i no
s’afegeix una quantitat important de greix, es convertiran en un plat molt
saludable que ens aportarà una gran quantitat de proteïna vegetal, sense els
greixos de les proteïnes de procedència animal. Els llegums són coneguts com
“la carn dels pobres”, és a dir, proteïna a bon preu i sense greixos.
Per tot això, podem dir que menjar de dues a tres
vegades a la setmana llegums és absolutament recomanable i poden ser la base de
plats variats, saludables i exquisits.
Mongetes seques amb cloïsses
Ingredients ( per 2 persones)
500grs de cloïsses
500 grams de mongetes cuites
400 ml de brou de peix
2 cullerades de tomàquet triturat
Una picada
Sal i pebre negre
Preparació
Deixeu les cloïsses netes en un bol amb aigua i
sal durant una hora, per tal de que eliminin les possibles restes de sorra.
Fregiu el tomàquet en una paella amb oli, una
mica d’all laminat i una mica de sal.
Poseu en una cassola les mongetes cuites, afegiu
el tomàquet fregit i el brou de peix.
Deixeu coure 15 minuts a foc mig
Afegiu les cloïsses i la picada.
Deixeu coure 3 o 4 minuts més i comproveu que les
cloïsses s’hagin obert abans d’apagar el foc.
Afegiu una mica de pebre negre
Proveu i afegiu una mica de sal si és necessari
Serviu ben calent en plats sopers, ja que ha de
quedar un plat caldós.
Font: Recepta “Judias con chirlas” de Ferran
Adrià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada