dijous, 3 d’abril del 2014

Wok multicolor. Els beneficis del pebrot

Hem acabat el mes de març i hem començat el mes d’abril amb pluges, fresqueta i cel grisenc i com per compensar tota aquesta grisor he preparat un plat ple de colors, més propi del calendari (ja estem en plena primavera) que del temps que està fent aquests dies que semblen d’hivern.
 Un plat amb el vermell i el verd dels pebrots, amb una ceba blanca i una de morada i pel que fa a la carn, també hi ha varietat de colors: la carn de vedella i la de pollastre. I mentre mengem aquest wok multicolor, esperarem que la primavera meteorològica arribi ja d’una vegada.
Wok multicolor

Ingredients:
2 filets de vedella
1pit de pollastre desossat
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba blanca
1 ceba morada
Oli d’oliva
Sal
Curry
Pipes de gira-sol pelades
Preparació:
Talleu la carn a tiretes estretes.
Saltegeu en un wok la carn a foc fort i amb una mica d’oli.
Quan ja estigui cuita la carn, traieu-la del foc i reserveu-la.
Talleu les verdures en juliana.
En el mateix wok saltegeu les verdures.
Si és necessari afegiu una mica més d’oli i al contrari del que haureu fet amb la carn, afegiu una miqueta de sal.
Quan les verdures comencin a estar una mica cuites, afegiu al wok una culleradeta de curry i mig got d’aigua i deixeu coure uns minuts més a foc fort.
Una mica abans de que es redueixi completament l’aigua, afegiu la carn que ja tenim cuita i deixeu coure tot uns minuts mentre remeneu per tal de que no s’enganxi i que els ingredients es barregin bé.
Proveu i afegiu una mica de sal si s’escau..
Tireu per sobre un grapadet de pipes de gira-sol pelades
Beneficis del pebrot
Quan parlem de la vitamina C, pensem gairebé de manera exclusiva, en els cítrics i en els kiwis, però en realitat el pebrot és encara més ric en vitamina C que aquests aliments. El pebrot vermell conté 3 vegades més vitamina C que la taronja i el pebrot verd 2 vegades més vitamina C que la taronja.
El pebrot és també un important antioxidant, ja que conté betacarotè.  Els antioxidants prevenen les malalties degeneratives i cròniques i l’envelliment precoç.
Reforçar  el sistema immunològic és un altre dels beneficis d’aquest vegetal.
El pebrot també és un aliment molt recomanable per a les dietes de control de pes degut al seu poc contingut de calories. D’altra banda, el pebrot és diürètic i depuratiu i serveix com a preventiu d’algunes malalties intestinals i estimula les secrecions gàstriques, el bon funcionament de la vesicula i afavoreix el trànsit intestinal.
Degut al seu alt contingut en vitamina C i B6 el pebrot és un aliment vital per al sistema nerviós central i per al cervell.
El pebrot, en especial el vermell, conté una gran quantitat de licopè que és un carotè amb propietats anticancerígenes. De la mateixa manera, podem dir que el betacarotè que posseeix ajuda a prevenir les malalties cardíaques,  les hemorràgies i les cataractes. Finalment, hem de recordar que els carotens al ser absorbits  per l’organisme, es transformen ràpidament en vitamina A que és fonamental per a la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i el bon funcionament dels sistema immunològic.



.

1 comentari:

  1. Magnifica explicació dels beneficis del pebrot!! Un plat molt saludable i bonísssim

    ResponElimina