dilluns, 28 d’abril de 2014

Coca de iogurt amb nous. Pastisseria casolana fàcil.

Els amics de Memòries d’una cuinera ens proposen per aquest mes fer una coca de iogurt, una bona ocasió de fer i menjar una coca fàcil, senzilla, saludable i casolana. I a més estava boníssima, la prova és que no ha quedat ni una molleta.
Coca de iogurt amb nous

Ingredients:
1 iogurt natural ( jo he utilitzat un iogurt desnatat)
3 ous
(El potet del iogurt el farem servir com a mida per als altres ingredients)
2 mides de pot de iogurt de sucre
3 mides de pot de iogurt de farina
1 mida de pot de iogurt d’oli
1 sobre d’impulsor (llevat Royal)
1 grapat de nous pelades
1 grapat de panses
Sucre molt per decorar
Preparació:
Poseu en remull amb anís les panses i deixeu-les almenys 3 hores
Escorreu les panses
Poseu en el got de la batedora (Minipimer) els tres ous i comenceu a batre’ls
Afegiu el iogurt i seguiu batent
Afegiu el sucre i a continuació la farina i seguiu batent
Afegiu l’oli i l’impulsor i bateu una mica més
Trenqueu les nous pelades en trossos petits i talleu també les panses a trossets
Arrebosseu la meitat de les nous i la meitat de les panses amb una mica de farina (això es fa per evitar que els fruits secs quedin al fons de la coca)
Afegiu els fruits secs a la barreja i remeneu una mica
Aboqueu la barreja en una safata que pugui anar al forn que prèviament haureu untat amb oli o amb mantega perquè la coca no s’enganxi
Introduïu la safata en el forn calent i deixeu coure a 180º durant aproximadament 40 minuts tot i que cada forn és diferent i haurem de controlar el grau de cocció
Quan falti un parell de minuts per acabar la cocció poseu per sobre les nous i les panses que hem reservat
Un cop cuit traieu la safata del forn i quan encara estigui ben calent, decoreu la coca amb sucre 
Pastisseria casolana fàcil
A l’hora de berenar o d’esmorzar: què fer? Anar al supermercat i comprar una pasta ( croissant, ensaïmada, brioix...), trobarem una gran varietat i a molt bon preu, això és senzill, ràpid i barat, però hi ha un altra possibilitat: Comprar els ingredients i posar-se a cuinar, aquesta segona opció no serà tan ràpida, però el resultat serà també ben diferent.
És cert, que les empreses que elaboren la pastisseria industrial estan sotmeses a controls estrictes, tant pel que fa als ingredients que s’utilitzen com a la pròpia elaboració, però el principal avantatge de fer dolços a casa és que sabem quins ingredients utilitzem i podem assegurar la màxima qualitat i a més, podem tenir en compte les necessitats especifiques de cadascuna de les persones, en el cas per exemple de que algú tingui colesterol, diabetis, intolerància al gluten o a la lactosa. Però per altra banda, el principal inconvenient de la pastisseria a casa és que s’ha de dedicar temps i esforços, ara bé, amb una recepta tan fàcil i ràpida com és la coca de iogurt, el temps i l’esforç són mínims i s’obté una coca ràpida i senzilla de fer, saludable i boníssima. A més les variacions que es poden fer sobre la base de coca de iogurt fan que puguem tenir coques diferents i totes fàcils i ràpides. Podem afegir xocolata o algun licor a la pasta, canviar el gust del iogurt, és a dir, fer-ho per exemple amb iogurt de llimona o de maduixa, afegir fruites o fruits secs, fer cobertures amb xocolata o amb melmelades......les possibilitats s’acabaran només allà on s’acabi la nostra imaginació.




5 comentaris:

  1. Un clàssic que no pot faltar a les nostres cuines, sens dubte esmorzar o berenar un tall d'aquesta coca és un luxe! Eva - cuinant entre llibres

    ResponElimina
  2. m'encanta posar-hi fruits secs per sobre, hi queden perfecte!!! Moltíssimes gràcies per participar a memòries. Petonets

    ResponElimina
  3. Mmmmm què bona smb nous!!!!! Aquesta recepta és boníssima!

    Petonets!

    ResponElimina
  4. Amb nous, panses i aquest sucre per sobre, mmmm boníssima! Jo és el primer cop que participo a Memòries d'una cuinera i he preparat una coca de llimona i llavors de rossella, si la vols veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí
    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. No queda mai res d'aquesta coca, tot un encert.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina