Els amics de
Memòries d’una cuinera ens proposen per aquest mes fer una coca de iogurt, una
bona ocasió de fer i menjar una coca fàcil, senzilla, saludable i casolana. I a
més estava boníssima, la prova és que no ha quedat ni una molleta.
Coca de iogurt amb nous
Ingredients:
1 iogurt
natural ( jo he utilitzat un iogurt desnatat)
3 ous
(El potet
del iogurt el farem servir com a mida per als altres ingredients)
2 mides de
pot de iogurt de sucre
3 mides de
pot de iogurt de farina
1 mida de
pot de iogurt d’oli
1 sobre
d’impulsor (llevat Royal)
1 grapat de
nous pelades
1 grapat de
panses
Sucre molt
per decorar
Preparació:
Poseu en
remull amb anís les panses i deixeu-les almenys 3 hores
Escorreu les
panses
Poseu en el
got de la batedora (Minipimer) els tres ous i comenceu a batre’ls
Afegiu el
iogurt i seguiu batent
Afegiu el
sucre i a continuació la farina i seguiu batent
Afegiu l’oli
i l’impulsor i bateu una mica més
Trenqueu les
nous pelades en trossos petits i talleu també les panses a trossets
Arrebosseu
la meitat de les nous i la meitat de les panses amb una mica de farina (això es
fa per evitar que els fruits secs quedin al fons de la coca)
Afegiu els
fruits secs a la barreja i remeneu una mica
Aboqueu la
barreja en una safata que pugui anar al forn que prèviament haureu untat amb
oli o amb mantega perquè la coca no s’enganxi
Introduïu la
safata en el forn calent i deixeu coure a 180º durant aproximadament 40 minuts
tot i que cada forn és diferent i haurem de controlar el grau de cocció
Quan falti
un parell de minuts per acabar la cocció poseu per sobre les nous i les panses
que hem reservat
Un cop cuit traieu
la safata del forn i quan encara estigui ben calent, decoreu la coca amb
sucre
Pastisseria casolana fàcil
A l’hora de
berenar o d’esmorzar: què fer? Anar al supermercat i comprar una pasta (
croissant, ensaïmada, brioix...), trobarem una gran varietat i a molt bon preu,
això és senzill, ràpid i barat, però hi ha un altra possibilitat: Comprar els
ingredients i posar-se a cuinar, aquesta segona opció no serà tan ràpida, però
el resultat serà també ben diferent.
És cert, que
les empreses que elaboren la pastisseria industrial estan sotmeses a controls
estrictes, tant pel que fa als ingredients que s’utilitzen com a la pròpia
elaboració, però el principal avantatge de fer dolços a casa és que sabem quins
ingredients utilitzem i podem assegurar la màxima qualitat i a més, podem tenir
en compte les necessitats especifiques de cadascuna de les persones, en el cas
per exemple de que algú tingui colesterol, diabetis, intolerància al gluten o a
la lactosa. Però per altra banda, el principal inconvenient de la pastisseria a
casa és que s’ha de dedicar temps i esforços, ara bé, amb una recepta tan fàcil
i ràpida com és la coca de iogurt, el temps i l’esforç són mínims i s’obté una
coca ràpida i senzilla de fer, saludable i boníssima. A més les variacions que
es poden fer sobre la base de coca de iogurt fan que puguem tenir coques
diferents i totes fàcils i ràpides. Podem afegir xocolata o algun licor a la pasta,
canviar el gust del iogurt, és a dir, fer-ho per exemple amb iogurt de llimona
o de maduixa, afegir fruites o fruits secs, fer cobertures amb xocolata o amb
melmelades......les possibilitats s’acabaran només allà on s’acabi la nostra
imaginació.
Un clàssic que no pot faltar a les nostres cuines, sens dubte esmorzar o berenar un tall d'aquesta coca és un luxe! Eva - cuinant entre llibres
ResponEliminam'encanta posar-hi fruits secs per sobre, hi queden perfecte!!! Moltíssimes gràcies per participar a memòries. Petonets
ResponEliminaMmmmm què bona smb nous!!!!! Aquesta recepta és boníssima!
ResponEliminaPetonets!
Amb nous, panses i aquest sucre per sobre, mmmm boníssima! Jo és el primer cop que participo a Memòries d'una cuinera i he preparat una coca de llimona i llavors de rossella, si la vols veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
No queda mai res d'aquesta coca, tot un encert.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.