dimecres, 5 de març del 2014

Arròs amb pinya i pollastre al curry. La pinya

Una manera de fer un plat d’arròs, ràpid i diferent i al anar acompanyat de pollastre, pot ser un plat únic i amb una peça de fruita o un  làctic pot ser un àpat complet, ràpid i saludable. Exactament, el nostre objectiu de cada dia.

Arròs amb pinya i pollastre al curry


Ingredients:
2 cuixes de pollastre desossades
2 tassetes d’arròs
1 ceba gran
4 o 5 talls de pinya natural (o en llauna)
1 cullerada de curry
1 cullerada de canyella en pols
Oli d’oliva

Preparació:
Bulliu l’arròs
Talleu la ceba en juliana
Fregiu la ceba a foc ben baix amb una mica d’oli d’oliva
Quan la ceba estigui cuita, afegiu la pinya tallada a daus i saltegeu-la
Guardeu el suc de la llauna de la pinya, si ho feu amb pinya de llauna
Talleu el pollastre a tiretes
Saltegeu el pollastre amb una mica d’oli i amb la meitat de la ceba, la pinya, el suc de la pinya, el curry i la canyella
Escorreu l’arròs i barregeu-lo amb la meitat de la ceba amb pinya
Per servir-lo feu un flam amb l’arròs  i poseu per sobre del flam el pollastre amb la ceba, el curry i la canyella
Podeu decorar el  plat amb un triangle de pinya natural

La pinya
 Quan pensem en una alimentació sana i amb poques calories, una de les fruites en la que pensem, és la pinya.  Per què?
Tots sabem que la pinya és diürètica i depurativa, és a dir, que ajuda a eliminar a través de l’orina les toxines que el nostre organisme acumula. D’altra banda, la pinya activa el metabolisme i l’ eliminació de greixos, per això és tan interessant en les dietes d’aprimament, el seu component principal és l’aigua, no té greixos ni pràcticament calories i per si això encara no fos suficient la pinya ajuda a fer la digestió, gracies a la bromelina. I què és la bromelina?
És un enzim digestiu que té propietats anti inflamatòries, anti trombòtiques, anti edematoses (que eviten els edemes) i fibrinolítiques( que desfan els coàguls)
Des del punt de vista nutritiu, és rica en vitamines C, B1 i B6 i en minerals com el potassi, iode, fòsfor i calci i també en antioxidants.

Hem de tenir en compte, però, que tots aquests nutrients els trobarem en la pinya crua i fresca. Però la pinya serveix també per donar un toc especial amb molt dels nostres plats.









  

3 comentaris:

  1. Quina combinació més bona! Aquests plats lleugers i complerts que poden fer un àpat sencer em semblen ideals per menjar bé quan tenim poc temps. Gairebé tinc tots els ingredients a casa així que ja tinc una idea per un proper sopar!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. mmmm! Que bo! M'encanta aquesta combinació d'ingredients, el toc de la pinya ha de quedar-hi fantàstic!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Que complert i que bo!! Una presentació de luxe!

    ResponElimina