Una
manera de fer un plat d’arròs, ràpid i diferent i al anar acompanyat de
pollastre, pot ser un plat únic i amb una peça de fruita o un làctic pot ser un àpat complet, ràpid i
saludable. Exactament, el nostre objectiu de cada dia.
Arròs amb pinya i pollastre al curry
Ingredients:
2
cuixes de pollastre desossades
2
tassetes d’arròs
1
ceba gran
4 o
5 talls de pinya natural (o en llauna)
1
cullerada de curry
1
cullerada de canyella en pols
Oli
d’oliva
Preparació:
Bulliu
l’arròs
Talleu
la ceba en juliana
Fregiu
la ceba a foc ben baix amb una mica d’oli d’oliva
Quan
la ceba estigui cuita, afegiu la pinya tallada a daus i saltegeu-la
Guardeu
el suc de la llauna de la pinya, si ho feu amb pinya de llauna
Talleu
el pollastre a tiretes
Saltegeu
el pollastre amb una mica d’oli i amb la meitat de la ceba, la pinya, el suc de
la pinya, el curry i la canyella
Escorreu
l’arròs i barregeu-lo amb la meitat de la ceba amb pinya
Per
servir-lo feu un flam amb l’arròs i
poseu per sobre del flam el pollastre amb la ceba, el curry i la canyella
Podeu
decorar el plat amb un triangle de pinya
natural
La pinya
Quan pensem en una alimentació sana i amb
poques calories, una de les fruites en la que pensem, és la pinya. Per què?
Tots
sabem que la pinya és diürètica i depurativa, és a dir, que ajuda a eliminar a
través de l’orina les toxines que el nostre organisme acumula. D’altra banda,
la pinya activa el metabolisme i l’ eliminació de greixos, per això és tan
interessant en les dietes d’aprimament, el seu component principal és l’aigua, no
té greixos ni pràcticament calories i per si això encara no fos suficient la
pinya ajuda a fer la digestió, gracies a la bromelina. I què és la bromelina?
És
un enzim digestiu que té propietats anti inflamatòries, anti trombòtiques, anti
edematoses (que eviten els edemes) i fibrinolítiques( que desfan els coàguls)
Des
del punt de vista nutritiu, és rica en vitamines C, B1 i B6 i en minerals com
el potassi, iode, fòsfor i calci i també en antioxidants.
Hem
de tenir en compte, però, que tots aquests nutrients els trobarem en la pinya
crua i fresca. Però la pinya serveix també per donar un toc especial amb molt
dels nostres plats.
Quina combinació més bona! Aquests plats lleugers i complerts que poden fer un àpat sencer em semblen ideals per menjar bé quan tenim poc temps. Gairebé tinc tots els ingredients a casa així que ja tinc una idea per un proper sopar!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
mmmm! Que bo! M'encanta aquesta combinació d'ingredients, el toc de la pinya ha de quedar-hi fantàstic!
ResponEliminaPetons!
Que complert i que bo!! Una presentació de luxe!
ResponElimina