Un dels aliments més tardorencs és la castanya i també el producte estrella
de la festa de la castanya de Viladrau que va tenir lloc fa un parell de
setmanes i on vam poder comprar unes bones castanyes i on també vam poder
gaudir molt.
La fira ens va agradar molt perquè
que uneix gastronomia, oci i espectacle en el marc d’un paisatge únic com és el
Parc Natural del Montseny i Viladrau. Una fira on vam poder aprendre algunes
coses més sobre la castanya, aquest producte a vegades tan poc conegut i
infravalorat, ja que les possibilitats gastronòmiques de les castanyes van molt
més enllà de la típica castanya torrada.
Vedella amb castanyes
Ingredients: (per a 2 persones)
3 talls de vedella per persona
1 tomàquet
1 ceba
2 pastanagues
Vi ranci o brandy
Una branqueta de farigola
Sal
Oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Saleu els talls de vedella, enfarineu-los i enrossiu-los amb una mica
d’oli.
Prepareu un sofregit amb la ceba tallada, la pastanaga tallada a rodanxes,
el tomàquet i la farigola.
Afegiu els talls de vedella al sofregit quan aquest ja hagi agafat una mica
de color.
Afegiu també un bon raig de vi ranci o de brandy i mig got d’aigua.
Afegiu les castanyes cuites i pelades (les podeu fer al forn o torrades).
Deixeu coure amb la cassola tapada a foc baix durant aproximadament ½ hora
(també ho podeu posar a l’olla a pressió i amb 10 minuts n’hi haurà prou).
Serviu.
El resultat serà encara millor si feu aquest guisat el dia abans de
menjar-lo. La carn quedarà més tendra i melosa.
La castanya
La castanya és el fruit sec més baix en greixos ( un 2% , mentre que
l’ametlla conté el 54%). D’altra banda, té una gran quantitat de fibra i és
baixa en sodi. Aporta també ferro, calci, potassi i vitamines B,C i E. Per
tant, podem dir que és un aliment molt nutritiu i molt saludable.
Per les seves característiques és especialment recomanable per a:
Les persones que han de fer una dieta baixa en sal, ja sigui per problemes
cardiovasculars o per hipertensió.
Les persones que tenen problemes
hepàtics i /o digestius ja que les castanyes tenen vitamines i proporcionen
energia però contenen quantitats molt petites de greixos.
Les persones que necessitin obtenir energia perquè realitzen un gran esforç
físic, ja que són riques en hidrats de carboni complexes
Les persones que fan dieta, ja que com hem dit abans, és un fruit sec poc
calòric i molt saciant
I per tothom en general que vulgui gaudir d’un producte tan nostre , tan
saludable i tan bo com són les castanyes.
:
Quins paisatges més bonics per celebrar la tardor i les castanyes!
ResponEliminaAquesta recepta la farem ben aviat abans que s'acabin les castanyes perque és exactament el que ve de gust aquests dies!!!
Petons,
palmira
Quina recepta més de temporada. Acostumem a menjar les castanyes soles com a postres però realment hi ha moltes receptes on les podríem incloure.
ResponElimina