Quan arriba la tardor a nosaltres també ens agrada
anar a la muntanya a collir bolets. L’altre cap de setmana hi vam anar per la
zona de Bagà i no va ser una gran collita però sí que vam poder omplir unes
cistelletes. Vam agafar rovellons i camagrocs. Aquests últims a casa ens
agraden molt i tot i que no són tan populars com els rovellons, són deliciosos
i aptes per preparar un munt de plats com aquests espaguetis amb camagrocs.
Espaguetis
amb camagrocs
Ingredients:
(per a 2 persones)
200 grams d’espaguetis
100 o 150 grams de camagrocs
50 grams de pernil serrà
2 grills d’all
Orenga
Sal
Formatge ratllat (opcional)
Preparació:
Netegeu bé els bolets.
Escorreu-los bé.
Bulliu la pasta segons les instruccions del fabricant.
Quan la pasta estigui bullida, escorreu-la bé.
En una paella amb una mica d’oli, sofregiu l’all picat
i abans de que agafi color afegiu els camagrocs i saltegeu tot durant uns
minuts a foc fort.
Afegiu el pernil picat i saltegeu durant un minut més.
Afegiu la pasta bullida a la paella on hem fet el
sofregit i deixeu coure tot junt durant un parell de minuts per tal que els gustos es barregin
Serviu i acompanyeu el plat amb una mica d’orenga i
una mica de formatge ratllat, preferentment, formatge parmesà.
La
conservació dels bolets
Els bolets tenen una curta durada, és a dir es malmeten
ràpidament, per això s’han de consumir el mateix dia o com a màxim l’endemà de
la recol·lecció i si és possible netejar-los de seguida i guardar-los a la
nevera.
Però normalment quan sortim a collir bolets n’agafem
més dels que podem consumir en un o dos dies o bé simplement, volem conservar una part dels que hem agafat
per consumir-los més endavant.
Una manera de conservar-los és assecar-los. Per
assecar els bolets els hem de triar, eliminar el terra i les restes vegetals
que hi hagi i estendre’ls sobre una superfície llisa (una taula) en un lloc sec
i airejat, on haurem posat a sobre una capa de paper absorbent, que pot ser
simplement paper de diari o paper de cuina. Cada dia remenarem els bolets i
sobretot canviarem el paper si està mullat. Els bolets trigaran a assecar-se
més o menys dies depenen de la seva mida i de la humitat ambiental. Normalment
amb 10 o 15 dies els bolets estaran secs. Ja els podem guardar en pots de vidre
o en bosses i estaran llestos per utilitzar quan vulguem, la única cosa que
haurem de fer quan els vulguem fer servir serà rehidratar-los.
Una altra possibilitat és fer conserva amb vinagre i
herbes aromàtiques. Primer els haurem de netejar bé, escaldar-los, colar-los i
deixar-los refredar. A continuació, els posarem en pots de vidre i omplirem el
pots amb una barreja d’una part de vinagre per dues d’ aigua que haurem fet
bullir 2 o 3 minuts i després haurem deixat refredar. Finalment, tapem bé els
pots, els esterilitzem i els podrem guardar uns quants mesos abans de
consumir-los. Hem de tenir en compte que els bolets conservats d’aquesta manera
són molt bons però tenen un cert gust a vinagre.
Però a mi m’agrada més guardar-los d’una altra manera:
congelar-los. En aquest cas els netejarem bé i els saltejarem en una paella amb
una mica d’oli i un grills d’all picats i quan són freds, els posarem en
recipients o simplement en bosses de plàstic i al congelador. Quan els vulguem
fer servir, només haurem de deixar que es descongelin i ja està. Tan fàcil i
tan ràpid i ens permet poder disposar de bolets quan vulguem. És això justament
el que vaig fer després d’aquest cap de setmana “ boletaire” i ara tinc al
congelador uns quants tuppers amb camagrocs saltejats per utilitzar en plats de
pasta, d’arròs, en truita o en estofats.
Senzill i deliciós, una recepta estupenda
ResponEliminaSalutacions
Quina enveja quan veig aquestes cistelles i que el meu pare està tan lluny que no les pot portar a casa nostra!!
ResponEliminaUna recepta deliciosa i ben senzilla!
Petonets i bona castanyada
Palmira
Hola Conxita,
ResponEliminaEt deus pensar que no et visito. Des de que hem tornat a Tarragona nomas he tingut que esdeveniments familiars i per sort tots bons. Estic preparant una trobada per al mes de febrer. Comptaré amb vosaltres.
Camagrocs i pasta! Ahir vaig fer tallarines amb rovellons. Els nens van repetir.
Una abraçada,
Nani
Quina bona collita de bolets, aquest plat me'l menjaria ara mateix mmm
ResponEliminaQue bona, aquesta recepta y sencilla !!
ResponEliminaLo preparo ahora mismo.
Un beso