A
vegades les coses més senzilles i més barates són les més exquisides, però per
obtenir bons resultats, s’han de fer les coses ben fetes i amb productes de
qualitat.
A
qui no li agrada un bon plat de macarrons? una bona sopeta? o unes patates
fregides? Però si mengem patates fregides, que siguin de qualitat i fregides
amb bon oli d’oliva.
Llaminera de porc amb whisky i patates fregides
Ingredients:
1
llaminera de porc
1
ceba
½
got de whisky
6
grills d’all
Oli
d’oliva verge extra
Sal
Pebre
2
patates
Preparació:
Talleu la llaminera a rodanxes
Feu a la planxa les rodanxes de llaminera en una paella amb
unes gotetes d’oli.
Reserveu.
Talleu la ceba ben petita.
Peleu i talleu els alls en trossets petits.
Fregiu la ceba i els alls amb una mica d’oli, a la mateixa
paella que hem fet la llaminera.
Quan la ceba comenci a ser transparent, afegiu el whisky a la
paella, el suc que ha deixat anar la llaminera i una mica d’aigua.
Deixeu reduir fins que la salsa espessi una mica.
Poseu la carn a a la paella on teniu la salsa.
Deixeu coure a foc
fort un parell de minuts perquè es barregin els gustos, però eviteu coure la
carn més de 2 minuts per tal de que quedi tendra i sucosa.
Un cop apageu el foc, tireu una mica de pebre per sobre.
Peleu i talleu les patates.
Fregiu les patates en abundant oli d’oliva verge extra.
Serviu la carn amb les patates.
Patates fregides, però amb bon oli
d’oliva.
Les patates fregides no son considerades com
un aliment molt saludable i en moltes dietes són un aliment prohibit, molt
calòric i baix en nutrients. Per contra, és un aliment molt popular i que té
una gran acceptació. De fet, a qui no li agraden les patates fregides?
Però
tot i que no sigui un plat molt ben valorat des del punt de vista nutritiu,
també té molts aspectes positius, com per exemple, la gran dosi d’hidrats de
carboni que conté.
Les
patates fregides no és un aliment del qual hàgim d’abusar però sí en podrem prendre,
de tant en tant, un platet, si tenim en compte alguns aspectes, per tal de
convertir les patates en un aliment el més saludable possible.
El
més important de tot és la qualitat de l’oli amb el que fregirem les patates,
el millor oli per fregir és l’oli d’oliva i si pot ser verge extra, encara
millor. L’oli d’oliva és el que més resisteix les altes temperatures i pot
arribar als 180ºC sense alterar-se ni degradar-se.
Però
això no és tot, perquè amb l’oli d’oliva el fregit es fa més ràpid i per tant,
els aliments perden menys nutrients durant la cocció.
L’oli
d’oliva té també un altre avantatge i són els antioxidants naturals que aporten
i i frenen la degradació de l’oli. D’aquesta manera, els fregits són més
saludables, l’oli dura més temps i es generen menys components tòxics.
Finalment,
hem de tenir en compte que l’oli d’oliva potencia el gust dels aliments en
general i en aquest cas de les patates, amb la qual cosa el resultat serà un
producte de gran qualitat gastronòmica.
I
ara només queda tenir en compte un parell de cosetes més:
Quan
preparem unes patates fregides (o qualsevol altre aliment) no deixarem mai que
l’oli s’escalfi fins que tregui fum, perquè el fum indica que s’està començant
a cremar.
Un
cop fregides les patates, poseu-les en un plat amb paper de cuina per tal que
el paper absorbeixi l’excés d’oli .
I
amb tot això, només queda gaudir de les patates que segur que estaran
boníssimes i seran un bon acompanyament.
Les patates fregides ben fetes (amb oli de qualitat, amb el punt de calor just,...) poden ser una meravella si les consumim amb moderació, totalment d'acord!
ResponEliminaI els plats tan senzills sempre són els més bons (i els que donen menys feina!),
Bona setmana,
palmira
Patates fregides!! quina bona pinta. Nosaltres a casa també sempre fem servir oli d'oliva verge, potser és més car però val la pena pel gust i per la salut.
ResponElimina