Els fruits de la tardor són tan bons!!!!!! Carbasses,
bolets, kakis, moniatos, castanyes, magranes.....
Val la pena aprofitar-los i fer cuina de temporada, ja
que ofereix molt avantatges: millor preu, més gust, més sostenibilitat i a més
ens aporten els nutrients que el nostre cos necessita ara, que en teoria
comença el temps de la tardor, tot i que aquest any sembla que la tardor va una
mica endarrerida.
Saltejat de carbassa
Ingredients: (2 persones)
-un tros de carbassa de 500 grams aproximadament
-2 cebes tendres
-150 grams de pernil salat picat
-Sal
-Pebre negre
Preparació:
-Peleu la carbassa.
-Traieu les pipes de la carbassa.
-Talleu la carbassa a daus.
-Bulliu els daus de carbassa amb aigua i una mica de
sal durant aproximadament 5 minuts. Haureu de procurar que la carbassa quedi
una mica al dente.
-Peleu i talleu la ceba.
-Ofegueu la ceba en una paella o wok amb una mica d’oli
i una mica d’aigua a foc baix.
-Quan la ceba estigui cuita, afegiu el pernil picat i
saltegeu-lo una mica.
-Després d’un parell de minuts, afegiu els daus de
carbassa cuits i escorreguts.
-Saltegeu durant un parell de minuts la carbassa, però
aneu amb compte de que no es trenquin els trossos.
I ja la tindreu llesta per menjar. Abans, podeu
amanir-la amb un raig d’oli d’oliva i una mica de pebre negre ( si voleu).
Amb aquesta recepta participo al concurs Mossegades
del mes d’Octubre. Si la recepta us agrada, em podeu votar J a partir del dia 21.
La carbassa a les dietes per baixar pes
La carbassa és un bon aliment quan estem fent dieta
per baixar de pes. D’una banda, perquè la carbassa sacia sense aportar moltes
calories, ja que 100 grams de carbassa contenen entre 30 i 40 calories.
Aquest baixa quantitat de calories es deu d’una banda,
a la seva gran quantitat d’aigua, aproximadament el 95% de la seva composició
és aigua i d’altra banda, té una gran quantitat de fibra, molta més que
qualsevol altra hortalissa o verdura.
La carbassa és també rica en nutrients com el betacarotè
que li dona aquest esplèndid color ataronjat i que en el nostre organisme es
converteix en vitamina A. Aquesta vitamina és molt beneficiosa per el sistema
immunitari.
La carbassa és també rica en vitamina B,C i E i en
minerals com el zinc, calci, fòsfor, ferro i potassi.
Un altre avantatge de la carbassa és que és un aliment
molt versàtil, ja que la podem utilitzar de moltes maneres: cremes, amanides,
saltejats, ofegats ...i fins i tot, és molt útil en la preparació de postres.
Avui nosaltres també hem cuinat amb carbassa, el seu color i el seu sabor són meravellosos com la teva recepta amb pernil!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Palmira
Que bo!!!!!!!!!!! Una de les coses més senzilles, econòmiques, ràpides i saboroses que pots trobar a la taula. Enhorabona!
ResponEliminaFa molt bona pinta aquest saltejat! I m'ha agradat l'explicació dels beneficis de menjar carbassa!! :)
ResponElimina