A
casa, els agrada molt la carn estofada i és un plat que faig tot sovint,
però moltes vegades em fan el comentari de que encara queden més bones les
patates i les verdures que la pròpia
carn. És per això que en aquesta ocasió vaig decidir fer un estofat de patata,
ceba, pastanaga i pèsols i d’aquesta manera cuinar un plat de verdura però que
fos diferent, que no fos la verdura bullida de cada dia i aquí tenim el
resultat, una verdura tendra i gustosa.
Estofat de verdura
Ingredients (per a dues persones)
2
pastanagues
2
cebes
2
patates
Un grapat
de pèsols congelats
Un got
de vi blanc
El suc
de ½ llimona
Una
fulla de llorer
Una branqueta
de farigola
Pebre
negre
Oli d’oliva
verge extra
Sal
Preparació :
Peleu
i talleu a trossos les pastanagues, les patates i les cebes
Saltegeu
les verdures (patates, pastanagues, cebes i pèsols) en una olla a pressió
(sense tancar-la) amb una mica d’oli a foc baix
Quan
estigui ja una mica saltejada, afegiu a l’olla el suc de llimona, el got de vi,
la fulla de llorer, la branqueta de farigola, la sal i una mica de pebre. Si
voleu que la verdura quedi més caldosa, afegiu també un got d’aigua o mig got
més de vi i mig got més d’aigua.
Tapeu
l’olla i poseu a coure.
Quan
el vapor comenci a sortir, deixeu coure durant uns 10 minuts.
Serviu
la verdura amanida amb un rajolí d’oli.
Avantatges de l’olla a pressió
Cuinar
amb una olla a pressió és una manera ràpida i fàcil de preparar els plats i com
que es cuina gairebé sense aigua i els aliments es fan en el seu propi suc,
conserven millor els seus nutrients i queden més saborosos.
Un
dels principals avantatges de l’olla a pressió és l’estalvi d’energia, que pot arribar
a ser d’un 70% respecte al consum energètic amb una olla tradicional. Perquè
l’estalvi sigui encara més gran, quan l’olla comenci a deixar anar vapor,
caldrà baixar la potencia del foc i quan faltin uns minuts per acabar la cocció
s’haurà de traure l’olla del foc i deixar-la tancada fins que baixi la pressió
i així acabar la cocció amb la calor residual.
L’estalvi de temps és un altre avantatge, sobretot per a les persones
que disposem de poc temps, ja que ens permet fer una gran variació de plats (
estofats, guisats, brous...) en molt poc temps.
Si parlem des del punt de vista nutricional, podem dir que els plats cuinats en olla a
pressió mantenen millor les propietats nutritives ja que els temps de cocció
són molt més curts.
D’altra banda, els plats que elaborem amb l’olla a pressió són més
baixos en greixos, ja que per fer un estofat o un guisat en aquest tipus d’olla,
haurem d’afegir molt menys oli que en una olla convencional.
Com que utilitzem poca aigua en una olla a pressió, els aliments
conserven millor el gust i l’aroma, per tant, ens quedaran més gustosos.
Un aspecte més que encara que sigui una mica secundari, no deixa de
ser important és que la tapa s’ajusta perfectament a l’olla i tanca
hermèticament de manera que evitarem les
esquitxades i els vessaments, amb la qual cosa tindrem uns fogons més nets i la
neteja després de cuinar serà més ràpida i més fàcil.
Doncs si que fa bona pinta, a mi també m'agrada méscom queden les verdures que la carn en segons quins estofats... un bon plat. Petons!
ResponEliminaConxita,
ResponEliminaLi traiem poc rendiment a l'olla de pressió. Feta així ve a quedar com si fós feta a vapor.
Una abraçada,
Nani
L'olla de pressió és la meva millor amiga!!! M'encanta cuinar però els dies que no tens temps pots preparar delícies com aquestes en menys de 20 minuts i tots contents a casa, oi?
ResponEliminaPetonets,
Palmira
queda molt bona la verdura feta així... i el gotet de vi li dona un puntet diferent.
ResponEliminaPTNTS
DOLÇA