dilluns, 19 de desembre del 2011

Galetes de taronja i oli d’oliva. Menjar bé i sa.

Una vegada més el repte de l’Alba i de l’Ingrid de Film and food, a part de ser molt original, ens fa passar una bona estona.
En aquesta ocasió, el repte no estava basat  en una pel·lícula sinó en un llibre: Recetas y confidencias, i podíem triar entre fer un intercanvi de galetes o un intercanvi de receptes de galetes i jo vaig optar per la segona opció.
 Em va tocar fer aquest intercanvi amb la Laura de Coure coulants. De seguida, ens vam posar en contacte a través del correu electrònic i ens vam explicar una mica quins eren els nostres gustos i com ens agradaria que fossin aquestes receptes. Ens hem escrit unes quantes vegades, ens hem explicat moltes coses, hem xerrat. Ha estat un plaer conèixer la Laura i conèixer també el seu blog, que era està ja a la llista dels meus favorits: unes receptes molt  interessants i unes fotos maquíssimes.
La Laura em  va demanar que fos una recepta de galetes que els seus fills poguessin ajudar a fer i també poguessin menjar. Jo vaig buscar i al final vaig decidir enviar-li una recepta de galetes de colors que vaig pensar que podrien agradar als seus nens, que són uns grans aficionats a la xocolata i que a més tinguessin un punt de color que les fes atractives per els nens: el resultat és espectacular.
D’altra banda, jo li vaig demanar que fos una recepta saludable, baixa en greixos i ella em va enviar aquesta recepta de galetes amb un greix tan saludable com és l’oli d’oliva. Unes  galetes molt bones i a la vegada saludables, que demostren una vegada més que es pot menjar bé i sa.
Aquí deixo la recepta de la Laura que és exactament com jo l’he fet:
Galetes de taronja i oli d’oliva
Ingredients:
-el suc d’una taronja (aproximadament 125 grams)
-oli d’oliva (el mateix pes que el del suc de taronja en aquest cas 125 grams)
-sucre ( el mateix pes que el suc i que l’oli:125 grams)
-300 grams de farina
-1 ou batut
-90 grams de llevat
-la pell de la taronja ratllada
Preparació:
Ratlleu la pell de la taronja
Espremeu, el suc de la taronja
Barregeu el suc, l’oli, el sucre, l’ou batut, la pell de la taronja i el llevat
Afegiu la farina i amasseu fins a obtenir una massa que no s’enganxi.
Poseu la massa entre dos papers del forn i esteneu-la amb l’ajut d’un corró fins que quedi primeta.
Deixeu reposar la pasta a la nevera durant una hora com a mínim.
Retireu els papers i talleu les galetes amb un tallador de galetes.
Escalfeu el forn a 180 graus.
Poseu les galetes a la safata del forn
Introduïu la safata al forn i deixeu coure durant 15 minuts
Deixeu refredar les galetes sobre una reixeta i…
Bon profit! 

3 comentaris:

  1. Mmm quines bones galetes i a part super sanes!!! Que ja va bé abans de Nadal.

    ResponElimina
  2. M'encanta com t'han quedat les galetes. Tinc ganes de fer-les perquè tot i deixar-te la recepta encara no les he pogut preparar. M'ha agradat molt compartir repte amb tu. I ja t'ho he dit però felicitats per aquest nou blog. Es veu tot molt més proper i gustós. Petonets

    ResponElimina
  3. Hola! No n'estic gaire informada, però es podria fer servir alguna farina més "sana" que la blanca? Tipus d'arròs, integral... Què en penses? Gràcies!

    ResponElimina