En una dieta equilibrada es
recomana que entre el 25 i el 30% de l’energia provingui dels greixos.
També és cert que no tots els
greixos són iguals. Entre els greixos que es troben als aliments, és a dir que
no són afegits, podem distingir els àcids grassos saturats, els monoinsaturats i els poliinsaturats.
Si ens centrem en els
monoinsaturats, podem parlar d’uns greixos d’alta qualitat nutritiva. L’àcid
gras més representatiu d’aquest grup és l’oli d’oliva, però també es troba, per
exemple, en l’alvocat, un dels principals ingredients del plat d’avui.
Aquests greixos proporcionen
grans beneficis per la salut del sistema cardiovascular i contribueixen a disminuir el colesterol en sang, per tant,
són molt interessants des del punt de vista nutricional i la quantitat a
consumir en una dieta saludable es situaria entre el 15 i el 20% de les
calories totals de la dieta.
En aquesta amanida d’avui es
concentren els beneficis del greixos monoinsaturats representats en l’alvocat
amb els beneficis dels greixos poliinsaturats representats en el salmó i les
gambes, a part de les vitamines dels altres vegetals, per tant, parlem d’un
plat sa, festiu i molt bo, i a més molt fàcil i ràpid de fer.
Amanida d’alvocat
Ingredients: (per a 4 persones)
2 alvocats
1 ceba tendra
100 grs de salmó fumat
8 llagostins cuits
Enciam
2 pomes Pink Lady
1 tros de pinya natural
1 llimona
Preparació:
Peleu i talleu a làmines els
alvocats.
Aboqueu el suc de mitja llimona
per sobre de l’alvocat per tal de que no s’enfosqueixi i reserveu.
Peleu i talleu a làmines les pomes
i aboqueu el suc de l’altra mitja llimona i reserveu.
Talleu la ceba tendra ben petita
i reserveu.
Talleu la pinya també a làmines
fines i reserveu.
Peleu els llagostins deixant la
cua.
Haurem reservat tots els
ingredients per separat.
Munteu el plat amb l’ajut d’un
aro d’emplatar , la cara interior del qual, haurem pintat amb una mica d’oli
per tal que no s’enganxin els ingredients.
A la base, poseu una capa
d’enciam tallada.
A continuació una capa de poma,
després de pinya i finalment d’alvocat.
Amb una espàtula, pressioneu bé
tots els ingredients.
Cobriu tot amb una darrera capa
de salmó fumat tallat primet.
Traieu el motllo amb molt de
compte.
Decoreu amb dos llagostins pelats
i la ceba picada.
Es pot acompanya amb una salsa
tipus maionesa, rosa o César.
Felicitats pel nou blog!
ResponEliminaEl plat puc garantir que estava boníssim perquè el vaig tastar! A més a més tant sa com expliques, així que perfecte.
Bon any blogaire nou!
Quina bona combinació de sabors un primer plat ideal per a celebracions i festes!!!
ResponEliminaFelicitats pel blog nou!
Hola Conxita!
ResponEliminaAquesta amanideta té molt bona pinta!
Aprofito per desitjar-te un bon any, que es compleixin els teus desitjos!
Petonets
Sandra
Guau, m'encanta la pinta de l'amanida i també la del blog. Aquestes fotos més grans llueixen molt millor. Això sí que és començar amb bon peu el 2012. Un petó ben fort i bon any!!!
ResponEliminauna delicia total, fíjate que es lunes por la mañana y ya me apetece!!! jajaja! Un besito!
ResponEliminaHola Conxita, moltes felicitats pel nou blog, de veritat molt millorat, ja ets tota una experta.
ResponEliminaLes fotos son espectaculars i las teves receptes se las mereixen. Aquesta amanida d'alvocat la farè tan aviat com pugui, m'agradat molt.
Endavant que espero amb ànsia les teves receptes.
Molts petons i feliç 2012.