diumenge, 27 de novembre de 2011

Sèpies amb patates al forn. La dieta mediterrània II.

L’altra dia parlàvem de què era la dieta mediterrània i avui parlarem dels beneficis d’aquesta dieta.
Els beneficis són molts i molt importants. La dieta mediterrània  redueix el risc de contraure malalties cardiovasculars i també alguns tipus de càncer. Aquesta reducció del risc de patir aquestes greus malalties té a veure especialment amb el major consum de peix, en especial de peix blau i en la utilització de l’oli d’oliva( que redueix el nivell de colesterol i triglicèrids en sang)  en comptes d’altres greixos animals. Els antioxidants que prenem en les fruites i les verdures ens protegeixen contra l’envelliment cel·lular i la carcinogènesi.
A més, una dieta mediterrània ens ajudarà també a mantenir el nostre pes ideal i conservar-nos  àgils i en forma. Crec que els motius són prou contundents com per tenir ben clar que la dieta mediterrània ha de ser la nostra dieta.
Sèpia amb patates al forn
Ingredients: (4 persones)
-4 sèpies
-2 cebes
-4 patates
-2 tomàquets
-3 grills d’all
-1 got de vi blanc
-oli d’oliva, sal i julivert
Preparació:
-Pinteu amb oli una safata per tal de que no s’enganxin els aliments
-Peleu i talleu les patates a rodanxes
-Talleu les cebes en rodanxes i si són una mica grans talleu les rodanxes pel mig
-Salpebreu les patates i les cebes
-Disposeu en el fons de la safata les rodanxes de patata, a continuació poseu una capa de ceba i a sobre, una capa de les sèpies tallades a quadrats i finalment una capa de tomàquets pelats i tallats a rodanxes
-Entre capa i capa, tireu un raig d’oli
-Tireu per sobre l’all i el julivert picats i finalment, el gotet de vi blanc
-Introduïu la safata al forn calent
-Deixeu coure al forn a 180 graus durant 45/ 50 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada