diumenge, 6 de novembre de 2011

Saltejat de verdures amb gambes i cloïsses. La dieta mediterrània I.

Fa gairebé un any, concretament el  16 de novembre de 2010, el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO  va declarar la dieta mediterrània:  Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
La dieta mediterrània és una dieta equilibrada i variada on predominen els aliments obtinguts dels cultius tradicionals d’aquesta zona. Els aliments que constitueixen la base d’aquesta alimentació són el pa, la pasta i els cereals com a font principal d’hidrats de carboni, l’oli d’oliva com a font principal de greixos, les fruites, verdures, fruits secs i llegums que aporten gran quantitat de fibra, vitamines, minerals i antioxidants i el peix, l’aviram i la llet com a font principal de proteïnes en front d’un consum més reduït de carns vermelles i greixos animals. En aquesta dieta s’inclou també un consum moderat i responsable de vi durant els àpats.
Aquests aliments, juntament amb uns hàbits propis de la zona mediterrània com les passejades, el sol, les tertúlies, les relacions humanes….donen lloc a un estil de vida saludable que avui en dia és Patrimoni de la Humanitat i que tots hauríem d’esforçar-nos en procurar que segueixi sent el nostre estil de vida.

Saltejat de verdures amb gambes i cloïsses. (un plat molt mediterrani)
Ingredients:
1 carbassó
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 cebes
200 grs de blat de moro
1 pastanaga
3 endívies
½ quilo de cloïsses
½ quilo de gambes pelades
2 grills d’all
Oli d’oliva
Preparació:
Talleu en juliana el carbassó, el pebrot, les cebes, la pastanaga i les endívies.
Saltegeu amb una mica d’oli i l’all picat, el carbassó, el pebrot, les cebes i la pastanaga
Afegiu les endívies i el blat de moro
En un altra paella, saltegeu també amb oli i 2 grills d’all les gambes i les cloïsses.
Salpebreu
Munteu el plat amb l’ajut d’un aro d’emplatar i posant les gambes i les cloïsses al voltant de les verdures.
Es pot amanir només amb un raig d’oli d’oliva o bé es pot afegir unes cullerades d’olivada a l’oli d’amanir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada