dimarts, 15 de novembre de 2011

Pa de músic. El pa no engreixa. La recepta del 15.

Moltes vegades quan algú pensa en fer una mica de dieta per perdre alguns quilets de més, el primer que suprimeix és el pa perquè pensa que el pa engreixa, però aquesta és una de les moltes falses creences que hi ha en el tema de l’alimentació.
De fet, quan jo feia dieta per aprimar dirigida per la Rosa Maria, dietista de Menja sa, el pa estava sempre present en els meus menús.
El pa és un aliment excel·lent, el 80% dels seus nutrients són hidrats de carboni i el seu contingut en greixos és molt baix (5%), i a més no és tan calòric com es creu: 100 grams de pa contenen 250Kc.
Imagino que un dels motius d’aquesta falsa creença és que utilitzem majoritàriament el pa per fer entrepans i el que pot passar és que el que ens engreixi no sigui el pa sinó el que posem entre les dues llesques de pa.
El pa en quantitats moderades no engreixa i ens proporciona nutrients necessaris.
Hem de pensar també en l’opció del pa integral encara més saludable que el pa blanc i que ens aporta encara més nutrients i més fibra .
Si a més ens posem a fer un pa casolà com aquest que us presento avui amb un bon raig d’oli pot formar part d’un esmorzar saludable i energètic si el completem amb una peça de fruita i un iogurt…i és super fàcil de fer.
Pa de músic
Ingredients:
1/3 de paquet de farina de força d’un quilo
200 g d’aigua
20 g de llevat fresc de forner
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
100 g de músic (nous, ametlles i avellanes) (jo no vaig posar panses)
Una mica de sal (poca)
Preparació
-Col·loqueu en un bol la farina i el llevat desfet amb els dits
-Afegiu una mica d’aigua, no tota per tal d’anar afegint poc a poc la quantitat necessària.
-Afegiu l’oli i aneu barrejant tot amb l’ajut d’una espàtula o d’una rasqueta.
-Afegiu la sal (és important afegir-la una mica més tard que els altres ingredients)
-Quan comenci a ser una pasta traieu-la del bol i amasseu sobre el taulell amb les mans durant al menys 10 minuts.
-Afegiu els fruits secs tallats i continueu amassant fins que s’integrin a la massa.
-Doneu-li forma de bola i tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant al menys una hora i mitja.
-Passat aquest temps, escalfeu el forn amb escalfor dalt i baix a 220 graus.
-La bola de massa haurà duplicat la seva mida.
-Feu uns talls a la part superior de la massa en forma de creu o de quadrat.
-Tireu una mica de farina per sobre de la massa per donar-li un  toc més rústic.
-Col·loqueu la massa en un recipient de vidre amb tapa que pugui anar al forn i que abans haureu pintat amb oli per tal de que el pa no s’enganxi un cop cuit.
-Introduïu el recipient de vidre tapat en el forn calent.
-Deixeu coure aproximadament durant 35-40 minuts fins que el veieu que ja té color de pa cuit i més o menys cuit segons les vostres preferències.
-Traieu-lo del forn i del recipient de vidre i deixeu el pa sobre una reixeta perquè es refredi i…
Que vagi de gust!
Amb aquesta recepta participo a la recepta del 15 dedicada al tema del pa 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada