dijous, 1 de juny del 2017

Estofat de sèpia amb patates i pèsols

M’agraden molt els estofats i a més cal dir que és una de les maneres més saludables i més saboroses de cuinar els aliments. Com que els aliments es cuinen en el seu propi suc, el seu gust augmenta i s’evita la utilització de grans quantitats de greixos.
Es per això que per avui he triat fer un estofat. Però en aquesta ocasió no s’ha tractat del típic estofat de vedella( també molt bo ) sinó de sèpia.
.
Estofat de sèpia amb patates i pèsols


Ingredients ( 4 persones):
2 sèpies grans
4 patates mitjanes
250 grams de pèsols
3 o 4 tomàquets petits
2 cebes
3 o 4 grills d’alls
Un gotet de vi blanc
Llorer
Sal
Pebre negre i pebre vermell

Preparació:
Netegeu la sèpia i talleu-la a quadres.
Peleu i talleu les cebes i els alls.
Peleu els tomàquets i talleu-los a trossets.
Peleu les patates i talleu-les a quadrets.
En una cassola, sofregiu la sèpia en una mica d’oli.
Quan la sèpia estigui una mica rosseta, reserveu-la.
 A la cassola, afegiu una mica més d’oli i sofregiu els alls i la ceba.
Quan la ceba sigui transparent, afegiu el tomàquet i continueu sofregint uns minuts més.
Afegiu la sèpia i sofregiu uns minuts més.
Afegiu les patates, el llorer, el pebre negre, el vermell i el vi a la cassola i aboqueu aigua o brou de peix fins que quedin tots els ingredients coberts.
Afegiu una mica de sal.
Deixeu coure a foc lent durant 20 o 25 minuts
Afegiu els pèsols i deixeu coure uns minuts més fins que estiguin cuits.
Proveu la sal i rectifiqueu si s’escau.
Com tots els estofats serà més bo d’un dia per l’altre, així és que millor si ho prepareu el dia abans de consumir-lo i només caldrà escalfar-lo i a punt per gaudir d’un bon i saludable estofat.

Només 4 coses sobre....com menjar més saludable
Segur que un dels objectius de molts de nosaltres és menjar més saludable. Actualment tots estem ben conscienciats de la importància de menjar sa.
 Avui pensarem en 4 idees fàcils i senzilles però que ens ajudaran a que la nostra dieta sigui més equilibrada i saludable.
-Retirar el greix que es veu. Principalment a les carns, si retirem el greix visible estarem reduint de manera important les calories, el colesterol i els greixos.
-Reduir els fregits. Si canviem els fregits per altres maneres de preparar els aliments més saludables i menys calòriques, com el forn, el vapor, el papillote o la planxa, incorporarem menys calories a la nostra dieta i conservarem millor els nutrients dels aliments.
-Menjar menys carn i més peix. El peix aporta tantes proteïnes com la carn, i per contra moltes menys calories i greixos que la carn.
-Augmentar la quantitat de fibra. Es tracta d’afegir més llavors, llegums i vegetals a la nostra dieta. Són molts els beneficis de la fibra, però entre els més importants, destacarem la sensació de sacietat, la bona conservació de la flora intestinal, la prevenció de malalties tan importants com el càncer de colon...2 comentaris: