M’agraden molt
els estofats i a més cal dir que és una de les maneres més saludables i més
saboroses de cuinar els aliments. Com que els aliments es cuinen en el seu
propi suc, el seu gust augmenta i s’evita la utilització de grans quantitats de
greixos.
Es per això
que per avui he triat fer un estofat. Però en aquesta ocasió no s’ha tractat
del típic estofat de vedella( també molt bo ) sinó de sèpia.
.
Estofat de sèpia amb patates i pèsols
Ingredients ( 4 persones):
2 sèpies grans
4 patates
mitjanes
250 grams de
pèsols
3 o 4 tomàquets
petits
2 cebes
3 o 4 grills d’alls
Un gotet de vi
blanc
Llorer
Sal
Pebre negre i
pebre vermell
Preparació:
Netegeu la
sèpia i talleu-la a quadres.
Peleu i talleu
les cebes i els alls.
Peleu els tomàquets
i talleu-los a trossets.
Peleu les
patates i talleu-les a quadrets.
En una cassola,
sofregiu la sèpia en una mica d’oli.
Quan la sèpia estigui
una mica rosseta, reserveu-la.
A la cassola, afegiu una mica més d’oli i
sofregiu els alls i la ceba.
Quan la ceba
sigui transparent, afegiu el tomàquet i continueu sofregint uns minuts més.
Afegiu la
sèpia i sofregiu uns minuts més.
Afegiu les
patates, el llorer, el pebre negre, el vermell i el vi a la cassola i aboqueu
aigua o brou de peix fins que quedin tots els ingredients coberts.
Afegiu una
mica de sal.
Deixeu coure a
foc lent durant 20 o 25 minuts
Afegiu els
pèsols i deixeu coure uns minuts més fins que estiguin cuits.
Proveu la sal
i rectifiqueu si s’escau.
Com tots els
estofats serà més bo d’un dia per l’altre, així és que millor si ho prepareu el
dia abans de consumir-lo i només caldrà escalfar-lo i a punt per gaudir d’un
bon i saludable estofat.
Només 4 coses sobre....com menjar més saludable
Segur que un
dels objectius de molts de nosaltres és menjar més saludable. Actualment tots
estem ben conscienciats de la importància de menjar sa.
Avui pensarem en 4 idees fàcils i senzilles
però que ens ajudaran a que la nostra dieta sigui més equilibrada i saludable.
-Retirar el greix
que es veu. Principalment a les carns, si retirem el greix visible estarem
reduint de manera important les calories, el colesterol i els greixos.
-Reduir els
fregits. Si canviem els fregits per altres maneres de preparar els aliments més
saludables i menys calòriques, com el forn, el vapor, el papillote o la planxa,
incorporarem menys calories a la nostra dieta i conservarem millor els
nutrients dels aliments.
-Menjar menys
carn i més peix. El peix aporta tantes proteïnes com la carn, i per contra
moltes menys calories i greixos que la carn.
-Augmentar la
quantitat de fibra. Es tracta d’afegir més llavors, llegums i vegetals a la
nostra dieta. Són molts els beneficis de la fibra, però entre els més
importants, destacarem la sensació de sacietat, la bona conservació de la flora
intestinal, la prevenció de malalties tan importants com el càncer de colon...
Que rico
ResponEliminaAvui l'hem menjat, un plat boníssim i fàcil de fer. Repetirem!
ResponElimina