dimecres, 17 de maig del 2017

Amanida de faves a la menta

En aquesta primavera que sembla més un estiu per les altes temperatures, avui toca una amanida primaveral. Primaveral per partida doble, perquè és una amanida i perquè a més és una amanida de faves.
En el meu hort urbà hem tingut aquest any una petita collita de faves, però ara ja no en queden així que he hagut d’anar al mercat, el que sí que és de l’hort urbà és la menta. Un menta fàcil de cuidar i en canvi molt útil a la cuina.
Amanida de faves a la menta

Ingredients (per a 4 persones):
Un quilo i mig de faves
Enciam
Fulles de menta
Una cullerada de mostassa antiga
Tomàquets “cherries”
Pernil
Oli, vinagre i sal

Preparació:
Poseu a bullir  una olla amb  força aigua i una mica de sal.
Quan arrenqui el bull tireu-hi les faves i feu- les coure uns minuts. Les faves han de quedar una mica grenyals ( que els hi falti encara un punt de cocció).
Quan traieu les faves del foc, poseu-les en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció i que conservin el color.
Escorreu les faves.
Prepareu la vinagreta posant en el got de la batedora la mostassa,  unes fulles de menta ( la meitat ) , unes gotes de vinagre, sal i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
En un bol barregeu les faves, l’enciam, l’altre meitat de la menta talladeta petita i els tomàquets cherries ( que poden estar tallats o no).
Aboqueu  la vinagreta per sobre de les faves.
Decoreu amb un encenalls de pernil ibèric.

Només quatre coses sobre...la menta
-És una planta molt popular que s’utilitza com herba aromàtica a la cuina i també s’utilitza en infusions per tal d’aprofitar les seves propietats curatives.
-Algunes de les propietats de la menta són que: afavoreix les digestions pesades, millora les molèsties intestinals, actua com analgèsic en petits mals de cap, té propietats antioxidants i antiinflamatòries, redueix el cansament i és estimulant, és un bon remei per tal de combatre el mal alè, ajuda a combatre els símptomes dels refredats... Hem fet només una petita llista però que podríem encara allargar més.
-La menta és una planta fàcil de cultivar a casa. En un jardí, en una terrassa o simplement en una torreta al balcó, podem tenir menta ja que és fàcil de cultivar. S’adapta a tot tipus de terra, no necessita massa sol i només s’ha de regar regularment, però s’ha d’anar en compte que no quedi aigua entollada a la terra.

-Fora d’aquests usos a la cuina o com a element terapèutic, les fulles de menta són molt útils a casa com a remei per evitar que les antipàtiques formigues entrin a casa. 

6 comentaris:

  1. Molt bona amanida! Refrescant i plena de color! :D Boníssima però... que ha passat amb l'escalivada? ;)
    Petons guapa

    ResponElimina
  2. És una amanida super refrescant! A casa per que la nena la mengi trec les pells de les faves, trigo una mica però quin luxe! I la menta si que és agraïda de cultivar, a casa creix sola dins del pis!!
    La Dolors té raó: on és l'escalivada ?! :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt bona i maca aquesta amanida.
    Petonetss😘
    Rosa
    PS..la propera recepta del repte Sardinas escabetxadas.. No et facis un embolic, jejeje

    ResponElimina
  4. Un cambio de receta estupenda, a mi cuando la hicimos me encantó. Es super refrescante.
    Bss

    ResponElimina
  5. Gracies pels comentaris.
    Teniu raó. On és l'escalivada? Ja he pres bona per el mes que ve: sardines escabetxades. No m'equivocaré.
    Petons

    ResponElimina
  6. Rosalia, gracias por tu comentario. Ha sido un cambio involuntario.La próxima vez espero no equicocarme. Besos

    ResponElimina