dilluns, 19 de juny de 2017

Musclos al vapor amb mango i alvocat

Amb aquestes calors fa molta mandra entrar a la cuina i fer àpats elaborats i complicats, que en altres èpoques de l’any, ens encanta i ens relaxa cuinar. Ara, però, busquem plats ràpids i que puguem tenir llestos en un tres i no res.

Musclos al vapor amb mango i alvocat


Ingredients ( 2 persones):
Un quilo de musclos
2 alvocats petits
½ mango
½ ceba tendra
Julivert
Oli d’oliva
Vinagre

Preparació:
Netegeu els musclos.
Poseu-los a coure en una cassola plana amb un raig d’aigua.
Tapeu la cassola.
Quan els musclos es vagin obrint, traieu-los de la cassola.
Traieu una de les closques de cada musclo.
Talleu petits l’alvocat, el mango, la ceba tendre i el julivert.
Amaniu els quatre ingredients (alvocat, mango, ceba i julivert) amb oli i vinagre de Mòdena.
Barregeu bé.
Disposeu els musclos en un plat i poseu per sobre el preparat que hem fet amb l’alvocat, el mango, la ceba i el julivert més l’oli i el vinagre per sobre els musclos i serviu-los.
Es pot substituir el vinagre de Mòdena per llimona o llima.

Només 4 coses sobre...el mango
Plàtans, pinyes, mangos...són fruites tropicals molt populars a casa nostra i avui anem a conèixer una mica més d’aquesta deliciosa i saludable fruita.
-El mango és originari de la Índia i amb aquesta fruita es prepara en aquest país una beguda que s’anomena Aam Ka Panna i serveix per combatre la calor.
-El mango és també molt beneficiós per la bona salut de les dents. La raó principal és el seu alt contingut en vitamina C. Només amb un mango al dia tindríem la dosi recomanada pels nutricionistes.
-El mango és també ric en beta carotè, un element que té la capacitat de convertir-se en vitamina A. Aquesta vitamina té la propietat de prevenir l’aparició del càncer gracies a les seves propietats antioxidants.
-Per saber si un mango està madur, haurem de comprovar que sigui lleugerament tou i que faci bona olor. En canvi el color de la pell no ens indica el grau de maduració, sinó que aquest color depèn de la varietat de mango. El color de la polpa sí que indica el grau de maduració, d’aquesta manera hem de saber que el mango madur ha de tenir la polpa de color taronja.


4 comentaris:

  1. Els musclos són un dels meus plats preferits i aquesta recepta ha d'estar molt bona amb aquests ingredients.una abraçada

    ResponSuprimeix
  2. Gracies pel vostre comentari. És veritat està molt bona aquesta recepta i és fàcil de fer.
    Salutacions
    Conxita

    ResponSuprimeix
  3. Quin goig que fa aquest plat! I si que fa mandra entrar a la cuina... calor terrible i poques ganes de cuinar :o)
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix
  4. Moltes gracies Palmira i ànims amb la calor. Tot i que a casa teva no deu fer-ne tanta com aquí a Barcelona.
    Petons
    Conxita

    ResponSuprimeix