Fins no fa gaire la quinoa era per mi un aliment
desconegut. Havia sentit a parlar però no havia prestat gaire atenció. Una
interessantíssima conferencia organitzada per la revista CUINA dins del cicle
Cuina viatgera va fer que despertés la meva curiositat i la meva atenció per
aquest aliment, del qual sóc, ara, una gran entusiasta degut a la seva qualitat
nutricional i a la seva versatilitat.
Quinoa amb pebrot escalivat i tonyina
Ingredients: (per 2 persones)
160 grams de quinoa
Una llauna de tonyina en oli d’oliva
Un pebrot escalivat
Sal
Quatre olives negres
Preparació:
Poseu la quinoa en un bol gran i renteu-la bé.(
És molt important rentar-la bé canviant dos o tres vegades l’aigua, ja que la
quinoa té una substancia anomenada saponina que és tòxica)
Deixeu-la una estona en remull per assegurar
encara més la neteja
Escorreu-la
Poseu la quinoa en una cassola amb aigua
suficient i una mica de sal i bulliu-la durant 10/15 minuts
Escorreu-la
Amb un aro d’emplatar poseu en cada plat una capa
de quinoa
A continuació, poseu una capa de pebrot escalivat
pelat i tallat a trossets
Poseu una altra capa de quinoa i una altra de pebrot a continuació
Per sobre, poseu una capa de tonyina en oli
d’oliva
Traieu l’aro amb molt de compte
Es pot donar una mica de color decorant el plat amb un parell d'olives negres
Serviu. (es pot menjar freda o tèbia, a mi
m’agrada més tèbia)
Nomes quatre coses sobre...la quinoa
- Malgrat la seva aparença i la manera de
menjar-la, la quinoa no és un cereal sinó la llavor d’una herba que
originàriament creix a Amèrica del Sud, en concret a Perú, Bolívia i Equador.
- Es pot considerar la quinoa un super aliment ja
que és rica en vitamines, en especial del grup B i també en vitamina C i E. És
rica també en minerals com el fòsfor, potassi, magnesi, ferro i calci.
- La quinoa no conté gluten, per tant, és adequada
per els celíacs i tampoc conté res de colesterol.
-La quinoa és l’únic aliment vegetal que conté
els 10 aminoàcids essencials, incloent la lisina que és una aminoàcid que no es
troba en cap cereal.
Quina amanida més genial! a casa m'agrada molt la quinoa, és molt interessant quan menges poca carn i peix i a més es prepara en qüestió de minuts!
ResponEliminaEm quedo amb l'idea!
Petons i bona setmana
Palmira