divendres, 25 de novembre de 2016

Saltejat de brócoli i patata amb pernil

Un plat senzill però molt saludable amb brócoli, un super aliment que a casa ens agrada, però que en canvi no cuino més per l’olor una mica desagradable que desprèn durant la seva cocció, però avui he utilitzat un truquet que una bona amiga em va explicar i olor neutralitzat. Ara ja podré cuinar més sovint brócoli, col i coli-flor.

Saltejat de brócoli i patata amb pernil



Ingredients:
Un brócoli
3 patates
Una ceba
2 grills d’all
Pernil curat
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació:
Bulliu per separat les patates i el brócoli (no s’ha de coure massa el brócoli amb 5 minuts n’hi haurà prou)
Escorreu les patates i el brócoli
Escalfeu oli en una paella i sofregiu un parell de grills d’all tallats
Abans de que l’all es torri, traieu-los i reserveu-los per afegir després al saltejat.
Piqueu una ceba i sofregiu-la
Afegiu les patates i el brócoli i saltegeu-los
Una mica abans de retirar la verdura del foc, afegiu el pernil tallat petit i després l’all trinxat i saltejat
Deixeu coure tot junt uns minuts

Només quatre coses sobre....el brócoli
1 Podem dir que el brócoli és un super aliment, ja que és antioxidant, anticancerígen i conté fibra, minerals i vitamines, en especial vitamina C.
2 Les seves vitamines, sobretot la vitamina C, es perd en gran part a la cocció, per aquesta raó la millor manera de coure’l és al vapor o bé bullit només durant 3 o 4 minuts i utilitzant poca quantitat d’aigua.
3 Quan rentem el brócoli i per tal de conservar els nutrients, en comptes de submergir-lo, és preferible rentar-lo sota el raig de l’aigua.
4 El brócoli és un aliment que durant la seva cocció desprèn una olor desagradable. Per tal d’evitar aquesta olor hi ha diversos truquets, com per exemple afegir unes nous o unes avellanes (amb closca) a l’aigua de la cocció. Les nous i les avellanes absorbiran les males olors. Una altra solució seria afegir un raig de vinagre a l’aigua de la cocció.



3 comentaris:

  1. Conxita, quina combinació tant bona, un plat senzill i dona sempre molt bon resultat. Gracies per els truquets.
    Petons. http://paprikaenlacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. A casa ens agrada molt el bròquil i aquest truquet de les nous o les avellanes no el coneixia, gràcies per compartir-lo!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc coneixia el truquet de les nous o avellanes, això s'haurà de provar ben aviat perque aquests plats complerts són els àpats que més ens agraden a casa!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina