Un
plat senzill però molt saludable amb brócoli, un super aliment que a casa ens
agrada, però que en canvi no cuino més per l’olor una mica desagradable que desprèn
durant la seva cocció, però avui he utilitzat un truquet que una bona amiga em
va explicar i olor neutralitzat. Ara ja podré cuinar més sovint brócoli, col i
coli-flor.
Ingredients:
Un
brócoli
3
patates
Una
ceba
2
grills d’all
Pernil
curat
Oli
d’oliva verge extra
Sal
Preparació:
Bulliu
per separat les patates i el brócoli (no s’ha de coure massa el brócoli amb 5
minuts n’hi haurà prou)
Escorreu
les patates i el brócoli
Escalfeu
oli en una paella i sofregiu un parell de grills d’all tallats
Abans
de que l’all es torri, traieu-los i reserveu-los per afegir després al
saltejat.
Piqueu
una ceba i sofregiu-la
Afegiu
les patates i el brócoli i saltegeu-los
Una
mica abans de retirar la verdura del foc, afegiu el pernil tallat petit i
després l’all trinxat i saltejat
Deixeu
coure tot junt uns minuts
Només quatre coses sobre....el brócoli
1 Podem
dir que el brócoli és un super aliment, ja que és antioxidant, anticancerígen i
conté fibra, minerals i vitamines, en especial vitamina C.
2 Les
seves vitamines, sobretot la vitamina C, es perd en gran part a la cocció, per
aquesta raó la millor manera de coure’l és al vapor o bé bullit només durant 3
o 4 minuts i utilitzant poca quantitat d’aigua.
3 Quan
rentem el brócoli i per tal de conservar els nutrients, en comptes de submergir-lo,
és preferible rentar-lo sota el raig de l’aigua.
4 El
brócoli és un aliment que durant la seva cocció desprèn una olor desagradable.
Per tal d’evitar aquesta olor hi ha diversos truquets, com per exemple afegir
unes nous o unes avellanes (amb closca) a l’aigua de la cocció. Les nous i les
avellanes absorbiran les males olors. Una altra solució seria afegir un raig de
vinagre a l’aigua de la cocció.
Conxita, quina combinació tant bona, un plat senzill i dona sempre molt bon resultat. Gracies per els truquets.
ResponEliminaPetons. http://paprikaenlacocina.blogspot.com.es/
A casa ens agrada molt el bròquil i aquest truquet de les nous o les avellanes no el coneixia, gràcies per compartir-lo!
ResponEliminaJo tampoc coneixia el truquet de les nous o avellanes, això s'haurà de provar ben aviat perque aquests plats complerts són els àpats que més ens agraden a casa!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira