dilluns, 7 de novembre del 2016

Cassola de calamarcets i gambes amb alls tendres.

Una recepta fàcil i molt ràpida de fer. La única cosa una mica més entretinguda és netejar bé els calamarcets. Però un cop netejats, la resta és tan ràpid de fer que seria digne de ser cronometrat i al final, sembla mentida que una cosa tan ràpida i tan senzilla de fer pugui resultar tan bona.

Cassola de calamarcets i gambes amb alls tendres


Ingredients :
Calamarcets (uns 300 0 400 grams per persona comptant que redueixen molt al coure)
Un manat d’alls tendres ( o una bossa d’alls tendres congelats)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre en gra
Llagostins (aquest ingredient és opcional però en el cas que es vulgui posar cal comptar 3 o 4 per persona)

Preparació:
Netegeu bé els calamarcets
Netegeu els alls tendres i talleu-los a trossets
En una cassola amb un parell de cullerades d’oli, saltegeu lleugerament els alls tendres amb una mica de sal i uns quants grans de pebre
Salpebreu els calamarcets
Abans de que els alls estiguin cuits, afegiu a la cassola els calamarcets i acabeu de saltejar tot junt
Al final, i si voleu, podeu afegir a la cassola uns llagostins que prèviament haureu salpebrat i fregit en una paella a part. 

Només quatre coses sobre...els alls tendres
1       La diferencia entre l’all sec i l’all tendre és només que l’all tendre és recollit a la primera fase del creixement.
2     Actualment, es poden trobar alls tendres a les fruiteries durant tot l’any, però la seva millor època i per tant, quan són més gustosos, és a finals de l’hivern i començaments de la primavera.
3    Els beneficis nutricionals de l’all tendre són pràcticament iguals al de l’all sec i el benefici més important per aquesta època de l’any, és que augmenten les defenses i combaten les infeccions
4   Tot i  que des del punt de vista nutricional, com ja hem dit abans, els alls secs i els alls tendres són molt semblants, des del punt de vista del sabor són diferents ja que el gust de l’all tendre és molt més suau, per tant, molt més adequat als paladars infantils i per aquelles persones que troben el gust de l’all massa fort.




2 comentaris:

  1. Aquestes receptes que es fan en un tres i no res m'agraden molt, i a més quan porten peix... apuntada! a veure on trobo alls tendres !
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Se'm fa la boca aigua només d'imaginar l'oloreta del plat

    ResponElimina