dijous, 3 de desembre de 2015

Arròs amb cervesa negra. La cervesa

A casa, un dels plats preferits és l’arròs. Avui és el torn d’un arròs diferent perquè no està fet només amb fumet, sinó també amb cervesa negra, la qual cosa li dona un aroma i un gust lleugerament amarg, diferent, però boníssim.

Arròs amb cervesa negra



Ingredients per a 4 persones

1 tasseta de mida de cafè d’arròs per persona.
½ quilo d cloïsses
2 gambes per persona
Un tomàquet
Una ceba
 3 grills d’all
Fumet de peix
Una llauna de cervesa negra
Julivert
Oli d’oliva extra verge
Sal

Preparació:

Fregiu les gambes amb una mica d'oli i reserveu-les.
En una cassola, amb una mica d’oli, sofregiu la ceba tallada a daus petits i l’all.
Quan la ceba comenci a ser rossa, afegiu el tomàquet pelat i tallat també a daus petits.
Afegiu l’arròs i doneu unes quantes voltes a tot perquè es comenci a fregir i es barregin els ingredients.
Aboqueu a la cassola el contingut d’una llauna de cervesa negra,
Deixeu coure uns minuts per tal de que l’alcohol de la cervesa s’evapori.
Aboqueu una tassa de fumet de peix per persona i la mateixa mida d’arròs.
Deixeu coure a foc viu durant 10 minuts i després baixeu una mica el foc i deixeu coure entre 5 I 10 minuts més, fins que l’arròs tingui el grau de cocció i la textura que desitgeu.
Durant la cocció, afegiu una mica més de fumet si és necessari.
Mentre l’arròs es vagi fent, obriu en una paella a part les cloïsses al vapor.
Uns minuts abans del final de la cocció de l’arròs, afegiu les cloïsses i una mica de julivert.
Quan estigui l’arròs cuit, tapeu la cassola i deixeu reposar 5 minuts abans de servir.
Serviu l'arròs acompanyat de les gambes.

La cervesa

 Malgrat la mala fama de la cervesa, el seu consum moderat no només no és perjudicial per a la salut sinó que també pot ser protector d’algunes malalties com les malalties cardiovasculars i també protegeix contra algun tipus de càncer. Ara bé, sempre i quan es tracti d’un consum moderat, ja que l’excés seria altament perjudicial, com passa amb un consum excessiu de totes les begudes alcohòliques.
Fins i tot, podem dir que la cervesa té un alt valor nutritiu. Els seus principals components ( llúpol, malta) donen al organisme elements nutritius.
La cervesa és la única beguda que conté llúpol i proporciona un factor sedant suau i el gust amarg que funciona com a estimulant de la gana. La malta proporciona a la cervesa carbohidrats, minerals, àcids orgànics i vitamines. 
Però, el més abundant i el més important de tots els components de la cervesa és l’aigua (92 grams per cada 10 grams de cervesa), i és per això que la cervesa és una beguda refrescant i molt hidratant, diürètica, depurativa i suaument laxant, degut al seu contingut en fibra.
A més la cervesa no engreixa si és consumida amb moderació perquè en realitat la cervesa conté 43.4 calories per cada 10ml de producte, menys que un got de suc de fruites, o un got de llet o un got de refresc de cola.
La cervesa és també rica en antioxidants que són els responsables de contrarestar els radicals lliures, responsables de l’envelliment prematur.
També cal destacar el seu contingut en malto dextrines, una font important d’energia.
Si parlem de minerals, val a dir que la cervesa és rica en magnesi, així com en fòsfor i potassi.
Finalment, parlarem de vitamines i podem dir que conté totes les del grup B i a més vitamines A,D i E.
Ja veiem doncs, que la cervesa és una beguda saludable si és consumida amb moderació i sempre tenint present que és una beguda alcohòlica.




1 comentari:

  1. Ostres, cervesa a l'arròs??! Quina idea més bona! A casa mai prenem cerveza i tinc un parell de llaunes a la despensa i no sabia que fer amb elles... Un arròs em sembla ideal ja que a casa sempre els hi agrada hi posi el que hi posi!!
    Petons i bon diumenge!
    Palmira

    ResponElimina