A casa, un dels plats preferits és
l’arròs. Avui és el torn d’un arròs diferent perquè no està fet només amb fumet,
sinó també amb cervesa negra, la qual cosa li dona un aroma i un gust
lleugerament amarg, diferent, però boníssim.
Arròs amb cervesa negra
Ingredients per a 4 persones
1 tasseta de mida de cafè d’arròs per
persona.
½ quilo d cloïsses
2 gambes per persona
Un tomàquet
Una ceba
3
grills d’all
Fumet de peix
Una llauna de cervesa negra
Julivert
Oli d’oliva extra verge
Sal
Preparació:
Fregiu les gambes amb una mica d'oli i reserveu-les.
En una cassola, amb una mica d’oli,
sofregiu la ceba tallada a daus petits i l’all.
Quan la ceba comenci a ser rossa, afegiu
el tomàquet pelat i tallat també a daus petits.
Afegiu l’arròs i doneu unes quantes
voltes a tot perquè es comenci a fregir i es barregin els ingredients.
Aboqueu a la cassola el contingut d’una
llauna de cervesa negra,
Deixeu coure uns minuts per tal de que
l’alcohol de la cervesa s’evapori.
Aboqueu una tassa de fumet de peix per
persona i la mateixa mida d’arròs.
Deixeu coure a foc viu durant 10 minuts
i després baixeu una mica el foc i deixeu coure entre 5 I 10 minuts més, fins
que l’arròs tingui el grau de cocció i la textura que desitgeu.
Durant la cocció, afegiu una mica més de
fumet si és necessari.
Mentre l’arròs es vagi fent, obriu en
una paella a part les cloïsses al vapor.
Uns minuts abans del final de la cocció
de l’arròs, afegiu les cloïsses i una mica de julivert.
Quan estigui l’arròs cuit, tapeu la
cassola i deixeu reposar 5 minuts abans de servir.
Serviu l'arròs acompanyat de les gambes.
La cervesa
Malgrat
la mala fama de la cervesa, el seu consum moderat no només no és perjudicial
per a la salut sinó que també pot ser protector d’algunes malalties com les
malalties cardiovasculars i també protegeix contra algun tipus de càncer. Ara
bé, sempre i quan es tracti d’un consum moderat, ja que l’excés seria altament
perjudicial, com passa amb un consum excessiu de totes les begudes alcohòliques.
Fins i tot, podem dir que la cervesa té
un alt valor nutritiu. Els seus principals components ( llúpol, malta) donen al
organisme elements nutritius.
La cervesa és la única beguda que conté llúpol
i proporciona un factor sedant suau i el gust amarg que funciona com a
estimulant de la gana. La malta proporciona a la cervesa carbohidrats,
minerals, àcids orgànics i vitamines.
Però, el més abundant i el més important de tots els
components de la cervesa és l’aigua (92 grams per cada 10 grams de cervesa), i
és per això que la cervesa és una beguda refrescant i molt hidratant, diürètica,
depurativa i suaument laxant, degut al seu contingut en fibra.
A més la cervesa no engreixa si és consumida amb
moderació perquè en realitat la cervesa conté 43.4 calories per cada 10ml de producte,
menys que un got de suc de fruites, o un got de llet o un got de refresc de
cola.
La cervesa és també rica en antioxidants que són els
responsables de contrarestar els radicals lliures, responsables de
l’envelliment prematur.
També cal destacar el seu contingut en malto dextrines,
una font important d’energia.
Si parlem de minerals, val a dir que la cervesa és rica
en magnesi, així com en fòsfor i potassi.
Finalment, parlarem de vitamines i podem dir que conté
totes les del grup B i a més vitamines A,D i E.
Ja veiem doncs, que la cervesa és una beguda saludable si
és consumida amb moderació i sempre tenint present que és una beguda
alcohòlica.
Ostres, cervesa a l'arròs??! Quina idea més bona! A casa mai prenem cerveza i tinc un parell de llaunes a la despensa i no sabia que fer amb elles... Un arròs em sembla ideal ja que a casa sempre els hi agrada hi posi el que hi posi!!
ResponEliminaPetons i bon diumenge!
Palmira