divendres, 20 de novembre de 2015

Amanida de pollastre rostit amb vinagreta de mel. Cuina d’aprofitament (les carns)

Si faig un pollastre rostit o un pollastre al forn i en sobra, sempre en sobra pit, mai la cuixa. I que podem fer amb un pit de pollastre ja cuit i que probablement l’endemà estarà sec i estellós? Una possible solució és utilitzar-lo per fer una amanida, que en aquest cas condimentarem amb una vinagreta de mel que és la primera vegada que preparo però que estic segura que no serà la última.
Amanida de pollastre amb vinagreta de mel.

Ingredients: (per a  l’amanida)
Enciam (en aquest cas és un enciam del nostre petit hort urbà)
Un alvocat
Una ceba
Una poma
Un pit de pollastre rostit
Unes nous
Uns tomaquets xerries
Panotxetes de blat de moro en conserva
Olives negres

Ingredients: (per a la vinagreta)
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal
2 culleradetes de mel de romaní

Preparació:
Netegeu i talleu l’enciam.
Talleu el pollastre a daus.
Netegeu i talleu  la ceba, la poma i l’alvocat. ( És important tallar l’alvocat i la poma en el moment de menjar l’amanida per tal d’evitar l’oxidació).
Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.
Al servir l’amanida, decoreu-la amb unes olives negres, unes nous, uns tomaquets xerries i unes panotxetes de blat de moro.
Podeu menjar l’amanida condimentada amb la vinagreta de mel.
Cuina d’aprofitament ( les carns)
És la segona vegada que parlo en el blog sobre la cuina d’aprofitament perquè per mi aquest és un tema molt important. No m’agrada llençar res de menjar. El malbaratament dels aliments, a part de ser un mal negoci,  ja que costa molt temps i molts diners produir aliments perquè després acabin a les escombraries, és també un tema ètic  i de justícia social.
Per això intento portar sempre un bon control de les dates de caducitat dels aliments, reutilitzo les restes d’aliments i no llenço res de menjar.
Què es pot fer amb les restes de menjar? Una alternativa fàcil i no molt original, però que queda molt apetitosa és fer una amanida, una amanida on combinarem vegetals i carn blanca i per tant, constituirà un bon i nutritiu plat únic.
Amb les restes de pollastre rostit també podem preparar una pizza, unes croquetes, uns canapès, uns canalons o una lasanya.
Una altra manera d’aprofitar un pit de pollastre rostit que ens ha sobrat, és tallar-lo a filets ben prims que seran el principal ingredient d’uns entrepans. Però si ens han sobrat trossets més petits de pollastre, com poden ser les ales, el que podem fer es tallar-los ben petit i afegir-los a la sopa per tal d’enriquir-la i donar-li més gust.
Altres possibilitats d’aprofitar les restes de pollastre o altres carns rostides són l’elaboració d’unes crestes o empanades de carn o pollastre que elaborarem afegint a la carn alguns vegetals, en especial ceba, pebrot i especies. També podem fer un gratinat amb verdures i/o bolets i formatge.
Les restes de carn i pollastre seran molt útils per preparar un plat de pasta: macarrons, espaguetis ....Una altra possibilitat fàcil i ràpida és fer  un wok-
Amb una mica de nata liquida, formatge, ous i les restes de carn podem preparar una magnifica quiche.
Unes verdures farcides (albergínies, carbassons, tomàquets...) serà una manera fàcil i divertida de menjar verdures i d’aprofitar restes de carn.
Ja vegeu que les possibilitats són moltes i variades i si pensem una mica segur que se’ns acudiran unes quantes més. Maneres fàcils i senzilles d’aprofitar les restes del menjar, en concret de la carn, perquè a casa no volem llençar res de menjar.




1 comentari:

  1. Una receta d'aprofitament molt bona! Amb un pollastre rostit es poden preparar tants plats genials amb les sobres ... que mai en tenim massa, oi?
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina