Si faig un pollastre rostit o un
pollastre al forn i en sobra, sempre en sobra pit, mai la cuixa. I que podem
fer amb un pit de pollastre ja cuit i que probablement l’endemà estarà sec i estellós?
Una possible solució és utilitzar-lo per fer una amanida, que en aquest cas
condimentarem amb una vinagreta de mel que és la primera vegada que preparo
però que estic segura que no serà la última.
Amanida
de pollastre amb vinagreta de mel.
Ingredients:
(per a l’amanida)
Enciam (en aquest cas és un enciam del nostre petit hort urbà)
Un alvocat
Una ceba
Una poma
Un pit de pollastre rostit
Unes nous
Uns tomaquets xerries
Panotxetes de blat de moro en
conserva
Olives negres
Ingredients:
(per a la vinagreta)
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal
2 culleradetes de mel de romaní
Preparació:
Netegeu i talleu l’enciam.
Talleu el pollastre a daus.
Netegeu i talleu la ceba, la poma i l’alvocat. ( És important
tallar l’alvocat i la poma en el moment de menjar l’amanida per tal d’evitar
l’oxidació).
Poseu tots els ingredients en un
bol i barregeu-los.
Al servir l’amanida, decoreu-la
amb unes olives negres, unes nous, uns tomaquets xerries i unes panotxetes de blat de moro.
Podeu menjar l’amanida
condimentada amb la vinagreta de mel.
Cuina
d’aprofitament ( les carns)
És la segona vegada que parlo en
el blog sobre la cuina d’aprofitament perquè per mi aquest és un tema molt
important. No m’agrada llençar res de menjar. El malbaratament dels aliments, a
part de ser un mal negoci, ja que costa
molt temps i molts diners produir aliments perquè després acabin a les
escombraries, és també un tema ètic i de
justícia social.
Per això intento portar sempre un
bon control de les dates de caducitat dels aliments, reutilitzo les restes d’aliments
i no llenço res de menjar.
Què es pot fer amb les restes de
menjar? Una alternativa fàcil i no molt original, però que queda molt apetitosa
és fer una amanida, una amanida on combinarem vegetals i carn blanca i per
tant, constituirà un bon i nutritiu plat únic.
Amb les restes de pollastre rostit
també podem preparar una pizza, unes croquetes, uns canapès, uns canalons o una
lasanya.
Una altra manera d’aprofitar un
pit de pollastre rostit que ens ha sobrat, és tallar-lo a filets ben prims que
seran el principal ingredient d’uns entrepans. Però si ens han sobrat trossets
més petits de pollastre, com poden ser les ales, el que podem fer es tallar-los
ben petit i afegir-los a la sopa per tal d’enriquir-la i donar-li més gust.
Altres possibilitats d’aprofitar
les restes de pollastre o altres carns rostides són l’elaboració d’unes crestes
o empanades de carn o pollastre que elaborarem afegint a la carn alguns
vegetals, en especial ceba, pebrot i especies. També podem fer un gratinat amb
verdures i/o bolets i formatge.
Les restes de carn i pollastre
seran molt útils per preparar un plat de pasta: macarrons, espaguetis ....Una altra
possibilitat fàcil i ràpida és fer un
wok-
Amb una mica de nata liquida,
formatge, ous i les restes de carn podem preparar una magnifica quiche.
Unes verdures farcides
(albergínies, carbassons, tomàquets...) serà una manera fàcil i divertida de
menjar verdures i d’aprofitar restes de carn.
Ja vegeu que les possibilitats
són moltes i variades i si pensem una mica segur que se’ns acudiran unes
quantes més. Maneres fàcils i senzilles d’aprofitar les restes del menjar, en
concret de la carn, perquè a casa no volem llençar res de menjar.
Una receta d'aprofitament molt bona! Amb un pollastre rostit es poden preparar tants plats genials amb les sobres ... que mai en tenim massa, oi?
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira