L’altre dia el meu fill em va demanar com podia cuinar un arròs a la
cassola que fos bo, barat i ràpid de fer. Primer vaig pensar que em posava un
problema impossible de resoldre, però després vaig pensar que podia fer un
arròs amb sèpia de llauna i que, si a més, li afegia unes gambes i / o
escamarlans congelats, que surten molt bé de preu ( si a més la mare te’ls compra
encara surten millor de preu), potser podria quedar un arroset força bo.
Li vaig demanar que si el feia i sortia bé que em fes una foto per posar al
blog i aquí tenim el resultat. Jo no el vaig provar però m’ha dit que no estava
bo, que estava boníssim.
Arròs ràpid
amb sèpia de llauna
Ingredients:
1 tassa d’arròs per persona
Una llauna de sèpia en tinta
Brou de peix ( Jo sempre trio i aconsello els brous Aneto)
Unes quantes gambes congelades
Uns quants escamarlans congelats
All
Oli d’oliva verge extra
Sal
Preparació:
Fregiu les gambes i els escamarlans en una cassola amb una mica d’oli.
Reserveu.
Talleu l’all en trossets petits.
Poseu l’all tallat en una cassola i daureu-lo una mica només fins que
comenci a agafar color.
Afegiu la sèpia de llauna.
Afegiu l’arròs.
Afegiu el brou de peix ( el doble de quantitat de brou que d’arròs).
Deixeu coure durant 15 minuts.
Comproveu si està bé de sal o si se n’ha d’afegir una mica.
Aneu amb compte de que l’arròs no s’enganxi i si veieu que hi ha perill
de que s’enganxi, afegiu una mica més de brou.
Afegiu les gambes i els escamarlans que ja teniu cuits.
Deixeu coure uns minuts més tot junt.
Apagueu el foc i deixeu reposar uns minuts.
Nota:
- Si es vol, quan ja està cuit es pot afegir una culleradeta d’allioli.
- Tot i que no porta sofregit perquè es un arròs per gent amb presses o
per principiants, el resultat és molt acceptable perquè ja té el suquet de la
llauna de sèpia, que també podria ser de calamars si us agraden més.
Cuina ràpida
i saludable
Som molts els que, degut a la feina i a les obligacions de cada dia,
tenim menys temps del que voldríem o del que seria aconsellable per tal de
cuinar. Però la cuina ràpida pot ser també cuina saludable. Tot i que sempre
procurarem optar pels aliments frescos i poc manipulats, actualment en el
mercat hi ha tot una sèrie de productes preparats que ens permetran preparar
plats sans, ràpids i molt gustosos. Només a títol d’exemple parlarem de quatre
tipus de productes que són molt útils quan volem aconseguir una cuina ràpida,
fàcil però a la vegada saludable:
Les amanides preparades.
Es venen en bossa, rentades,
tallades i ja preparades pel seu consum.
Només cal obrir la bossa i amanir ( més fàcil impossible).
Llegums i verdures en conserva al natural.
Tot i que és preferible consumir verdures fresques, les verdures en
conserva i els llegums són un bon recurs per preparar plats saludables en pocs minuts . És
convenient, però, quan obrim la llauna o el pot rentar bé els aliments.
Peixos en conserva i fumats
La tonyina, el verat, els calamars, la sèpia i les sardines són els peixos
més populars en conserva. Hi ha moltes preparacions d’aquests peixos (escabetx,
amb oli, al natural, amb tomàquet...) per la qual cosa podem triar el que més
ens convingui segons la preparació que vulguem fer. Els peixos fumats són també
un bon recurs.
Aliments congelats
Permeten gaudir de molts aliments en qualsevol època de l’any. Són
fàcils de preparar perquè la majoria ja estan preparats per ser cuinats, sovint
fins i tot ja estan nets, tallats.
per lleparse els dits
ResponEliminaLes llaunes de peix són uns productes molt bons, bé de preu i a més si es fan servir per cuinar poden donar resultats exquisits... No sé si has provat fer calamars a la romana amb calamars de llauna... Si tries em diràs...
ResponEliminaAquest arròs ben bó, quina sort tenir una mare així :o)
Petons i bon cap de setmana,
palmira